Studiu de caz – Dinti ficsi intr-un timp foarte scurt

Data

Cuprins

Pacienta sa prezentat in clinica dorind o imbunatatire atat estetica, cat si functionala. A vizitat mai  multe clinici, dar nu a fost multumita de planurile de tratament propuse. 

Am inceput sa studiem cazul, iar pe baza unui computer tomograf am constatat ca putem realiza o interventie de tip fast and fixed la maxilar, cat si la mandibula.

Interventiile de tip fast and fixed presupun inserarea unor implanturi si realizarea unei lucrari protetice provizorii in maxim 48 de ore. Interventia este un real success la nivel mondial si cea mai buna varianta pentru pacientii care au dinti irecuperabili sau nu mai au dinti deloc. 

Situatia initiala nu era deloc favorabila, atat estetic cat si functional, pacienta avand zambet gingival si o creasta osoasa foarte neregulata. 

studiu de caz imagine 1

Interventia chirurgicala a decurs perfect, pacienta beneficiind de 6 implanturi la maxilar si curatarea focarelor de infectie de la mandibula.

La sfarsitul interventiei, medicul protetician (dr. Vlasie Cazimir) a amprentat pozitia implanturilor, iar laboratorul de tehnica dentara a realizat lucrarea provizorie in aceeasi zi.

Seara, in jurul orei 20 00 pacientei i se monteaza provizoria superioara si zambeste usurata dupa o zi  lunga!

studiu de caz 2

Pacienta a asteptat cateva luni pentru vindecarea de la mandibula si fiind foarte multumita de vindecarea rapida de la primul fast and fixed decide sa facem aceeasi interventie si la mandibula.

Interventia a decurs iarasi perfect, iar pacienta are dinti provizorii, functionali si la maxilar, si la mandibula !

La cateva zile dupa montarea provizoriei inferioare, pacienta zambeste in sfarsit usurata. Cu aceste provizorii se va sta cateva luni, urmand la final lucrarile protetice definitive. Acestea vor imbunatati estetica si vor completa  functia mai mult, in final dentitia pacientei fiind total functionala.

studiu de caz 3

Mai Multe
articole