În practica de zi cu zi, este foarte important să privim pacientul ca un întreg și să urmăm un protocol holistic

Pacienta V.G a ajuns în clinică cu mai multe probleme: 

Poze inițiale 

                

 

Ordinea realizării tratamentelor: 

Pacienta refuza inițial  o parte din propunerile de tratament, întrucât a avut mai multe eșecuri în trecut legate de planurile de tratament realizate în alte clinici.

 

În februarie 2020: se decapisoneaza implanturile maxilare, iar pacienta dorește lucrările protetice definitive. După multe discuții, pacienta este convinsă sa i se facă provizorii și un wax up cu mock up funcțional primar. Această tehnică ne permite sa prefigurăm parametrii estetici și ai mușcăturii. În cazuri complexe, este esențial să urmăm acest protocol pentru a avea un rezultat stabil.

 

Începem cu realizarea unor modele de studiu montate într-un dispozitiv numit articulator. Se amprentează, se înregistrează ocluzia  (mușcătura) în poziția cea mai confortabilă pentru articulație.

Se face și o ușoară înălțare de ocluzie conform unei măsurători numite cefalometrie.

     

 

Se începe modelajul în ceară și realizarea provizoriilor pe implant

Pacienta se simțea foarte bine cu provizoriile și a evitat să mai continue tratamentele, a încercat și realizarea unor lucrări în alta clinică, dar fără rezultat, iar într-un final decide sa își termine planul de tratament după propria mea viziune.

Am decis realizarea lucrărilor de tip integral ceramica e-max, ceramică cu zirconiu, iar 2 dinți au primit provizorii de laborator de termen lung, întrucât focarele de infecție endodontice încă nu erau vindecate total. Incisivii  se vor realiza după wax-up direct în gură din compozit.

 

La partea de sus am realizat coroane e-max pe dinți și pe implanturi, individuale.

Imediat după cimentare: 

Before / after