Studiu de caz – albirea dentara

Data

Cuprins

Pacienta in varsta de 33 de ani s-a prezentat in clinica stomatologica Life Dental Spa pentru o albire dentara cu lampa.

Ce presupune albirea dentara?

Initial se realizeaza  o igienizare profesionala, adica detartraj, periaj si air-flow. Apoi urmeaza albirea dentara propriu-zisa care dureaza 30 de minute. In timpul acesta pacientul are aplicat pe suprafetele dentare un gel activat de lumina lampii.

In cazul clinic de fata pacienta nu a dorit igienizarea initiala astfel ca s-a realizat direct albirea. De aceea se observa ca dupa albire persista o minima coloratie interdentara. 

Cum se mentine albirea dentara? 

Pentru a avea un efect de lunga durata se recomanda diminuarea consumului de bauturi colorante cum ar fi: ceaiul, cafeaua, vinul rosu, cola si de asemenea reducerea fumatului, daca este cazul.

Indicatiile albirii se adreseaza pacientilor cu dinti indemni, fara multe obturatii coronare (plombe) sau acoperiti de coroane. Cei care prezinta totusi plombe trebuie sa aiba in vedere ca substanta de albire nu actioneaza decat pe dinti, astfel ca plombele isi vor pastra in mare masura culoarea initiala. Pentru o estetica ideala plombele vor fi schimbate si ajustate noii coloristici dentare. 

Se contraindica albirea la persoane cu hipersensibilitate dentara

Dupa albirea dentara pot aparea: sensibilitate dentara, iritatie gingivala. Sensibilitatea se diminueaza in timp pana la disparitie in functie de structura dentara a pacientului.  Iritatiile gingivale de asemenea se remit la scurt timp.

Pacienta a fost uimita de schimbarea esteticii dentare admirandu-si zambetul de nenumarate ori in oglinda. Albirea  dentara este o manopera stomatologica simpla care poate imbunatati considerabil aspectul dentar.

Mai Multe
articole