Stomatologie holistica in Bucuresti pentru tine si familia ta

Data

Lumea medicala este intr-o continua evolutie la fel si stomatologia. Din ce in ce mai  multi oameni constientizeaza importanta unei alimentatii sanatoase si a unui stil de viata echilbrat.

Clinica Life Dental Spa incearca in fiecare zi sa acorde o abordare holistica si sanatoasa pentru o dantura sanatoasa. Igiena orala este foarte importanta deoarece prin cavitatea bucala ingeram alimentele, medicamentele, si aproape tot ce ajunge in organismul nostru. Boala parodontala este destul de frecventa in Romania, 9 din 10 romani dezvolta la un moment dat in viata o forma de boala parodontala.

Din pacate primele semne ale bolii parodontale sunt de obicei ignorate:

  • sangerari gingivale;
  • miros neplacut si asta pentru ca in fazele incipiente nu doare, deci, nu este neaparat nevoie de un tratament in viziunea pacientului.

Semnele nu trebuiesc ignorate, daca observam ca gingia este mai inflamata, mirosul gurii este unul neplacut si nu dispare la periaj si nici prin alte metode de igienizare, apare sangerarea gingivala atunci va recomandam sa efectuati un consult stomatologic de specialitate. In formele grave ale parodontozei apare durerea, sensibilitate crescuta, dificultate in masticatie, sangerari gingivale spontane, mobilitate dentara crescuta pana la pierderea dintilor in timp ce consumam alimente cu o consistenta mai crescuta.

 

Boala parodontala are in principal doua cauze majore:

  • Prima si cea mai importanta este cea bacteriana: aproximativ 400 de bacterii sunt implicate in boala parodontala, ele se cantoneaza in tartru si placa bacteriana care este prezenta in jurul dintilor si subgingival afectand osul si gingia.
  • Ele determina retractia gingivala, retractia osoasa, sangerare, miros si gust neplacut.

 

De-a lungul timpului medicina dentara a incercat diferite variante de tratament de la tratamentul chirurgical pana la injectii, pastile si diferite paste de dinti problema este ca unele bacterii din boala parodontala sunt extrem de rezistente si agresive si nu cedeaza usor, nici chiar la tratamentul cu antibiotic.

 

Laserul dentar

Laserul dentar in momentul de fata este cea mai minim-invaziva si sanatoasa optiune pentru tratarea acestei afectiuni care din pacate afecteaza 9 din 10 romani. Laserul prin actiunea lui bactericida sterilizeaza si omoara bacteriile. Igiena pacientului, stilul de viata si alimentatia sunt si ele extrem de importante. Nu exista un tratament magic pentru nici o afectiune daca pacientul nu isi ajuta si el organismul cu un stil de viata sanatos, o alimentatie echilibrata si renuntarea la anumite vicii cum este fumatul si zaharul care sunt implicate si ele direct in boala parodontala.

Clinica noastra incearca sa educe si sa constientizeze pacientii spre un stil de viata sanatos si echilibrat nu doar pentru sanatatea dentara ci si pentru intregul organism. Fericirea, sanatatea si starea noastra de bine depinde in mare parte de stilul nostru de viata, alimentatie si echilibru emotional.

Asadar, aveti grija de organismul vostru printr-un stil de viata sanatos, vizite periodice la medic, nu doar stomatolog.

blank

Autor:

Dr. Laura Mircea

Medic stomatolog

Mai Multe
articole