Stomatologia – intre aspect fizic si sanatate emotionala

Data

Stomatologia este stiinta care se ocupa cu studiul aparatului dento-maxilar si tratarea bolilor care apar la nivelul cavitatii orale.

Sigur ca ne preocupa in special sa fim sanatosi si sa nu ne confruntam cu probleme stomatologice de natura infectioasa, dureri, tumefactii si asa mai departe. 

Insa, pe langa asta, se remarca din ce in ce mai mult faptul ca estetica dentara reprezinta un factor major de care trebuie sa tinem cont in realizarea planurilor de tratament pentru pacientii nostri.

In Romania, estetica dentara este o ramura a stomatologiei a carei importanta, desi de multe ori a fost neglijata pana in anii ’90, incepe ulterior sa capete un rol din ce in ce mai important, atat pentru medicii care vor sa tina pasul cu evolutia si modernizarea tehnicilor medicale, cat si pentru pacienti, care devin din ce in ce mai interesati de aspectul lor fizic si de impresia pe care o lasa oamenilor din jur.

In epoca curenta zambetul este unul dintre cele mai puternice instrumente de comunicare. Zambetul are un impact fundamental nu numai asupra aspectului estetic, dar si asupra expresiei faciale si a sanatatii emotionale a individului. 

Spre exemplu, un zambet sanatos, ce lasa la vedere  dinti albi, stralucitori reprezinta o imbinare perfecta a celor doua directii principiale de astazi din stomatologie, si anume “frumusetea” si “sanatatea”. 

Estetica dentara a suferit o adevarata revolutie in ultimele decenii si, datorita avantajelor oferite astazi de tehnicile si materialele inovatoare, cat si a dorintei pacientilor de a arata si a se simti cat mai bine in pielea lor, putem afirma ca schimbarea unui zambet poate insemna de cele mai multe ori schimbarea unei vieti.

Mai Multe
articole