SANATATEA DINTILOR – RECOMANDARI 2020

Data

Cuprins

Mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor este o parte foarte importanta a ritualului nostru de ingrijire.

Cum putem face asta?

In primul rand prin a merge regulat la dentist. 

Stim deja cu totii cat de important este controlul periodic pentru a ne putea asigura ca dantura noastra este sanatoasa si pentru a nu fi luati prin surprindere de diverse patologii orale care pot aparea si care nu dau semne dureroase, cum ar fii, spre exemplu, boala parodontala. Dentistul nostru va evalua starea de sanatatea a dintilor si gingiilor in timpul controlului periodic efectuat la 6 luni respectiv 3 luni, in functie de recomandari si tot atunci este bine sa efectuam si procedura de igienizare (respectiv detartaj, periaj si air-flow) pentru a ne indeparta eventualele depozite de tartru cat si a coloratiilor aparute pe suprafata dintilor cauzate de consumul de alimente si bauturi colorate.

In al doilea rand, este foarte important sa respectam recomandarile dentistului nostru si sa ne periem corect dintii, de 2 ori pe zi, respectiv dimineata si seara. Un periaj corect si complet include de asemenea si folosirea apei de gura, a atei dentare si a dusului bucal.

Un alt aspect deosebit de important in mentinerea sanatatii orale este reprezentat de obiceiurile alimentare sanatoase.

Stim cu totii ca de multe ori poftim la dulciuri obtinute din zahar rafinat, mai ales in perioadele aglomerate sau cand suntem obositi ori stresati, insa trebuie sa stim ca zaharul este principalul inamic al sanatatii dintilor. 

Este bine ca atunci cand simtim nevoia de un “boost de energie” sa ne indreptam atentia catre fructe si legume. Cu siguranta ne putem lua “doza de dulce” si intr-un mod mai sanatos, iar fructele si legumele proaspete reprezinta o alternativa mult mai sanatoasa in acest sens.

Mai Multe
articole