Riscurile albirii dinților la domiciliu
blank

Data

Există pe internet din ce în ce mai multe informații înșelătoare cu privire la anumite trucuri pentru a avea dinții mai albi. Însă acestea nu vă ajută să vă îmbunătățiți zâmbetul, ci din contră, vă pot pune sănătatea bucală în pericol. Prin urmare, în acest articol vom explica riscurile albirii dinților la domiciliu.

 

Albirea dinților

Acest tip de tratament este destinat să corecteze defectele de culoare ale dinților, făcând ca zâmbetul să pară mai frumos și mai sănătos. Deși este o procedură de natură estetică, este extrem de important ca aceasta să fie efectuată sub supravegherea un medic stomatolog.

Medicul dentist este cel care trebuie să decidă ce tehnică de albire a dinților să utilizeze, dar există din ce în ce mai multe articole pe diferite pagini web pe această temă. Un tratament la domiciliu nu înlocuiește procedura dentară de albire a dinților și, mai mult, înaintea albirii dentare trebuie să se efectueze cele două tratamente profilactice anuale (periaj profesional, detartraj și air-flow), căci acestea sunt de o vitală importanță.

 

Cu toții aspirăm la dinți albi, estetici și frumoși, dar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să mergem la dentist

Nu optați pentru tratamente la domiciliu sau trucuri de pe internet, căci este posibil să dăunați sănătății dumneavoastră bucale. Dacă vă gândiți să încercați, este cazul să renunțați!

 

Albirea dinților la domiciliu – mituri

  • Rețeta cu bicarbonat de sodiu, lămâie și peroxid de hidrogen nu funcționează. De altfel, acestea vă poate deteriora smalțul dinților.
  • Frecarea dinților cu anumite fructe (banană, ananas) nu este eficientă. Nici gumele de mestecat cu efect de albire nu sunt . În plus, sunt metode dăunătoare pentru sănătatea voastră dentară .
  • Un tratament ineficient la domiciliu este utilizarea peroxidului de hidrogen. Efectul său este de o eficiență redusă, deoarece utilizarea acestuia nu are niciun rezultat, căci trebuie activat chimic, ceea ce nu este recomandat să se facă fără supraveghere medicală.

Ce puteți face pentru a obține dinții mai albi?

Fără îndoială, cea mai bună opțiune este să efectuați o albire profesională cu laserAceasta este realizată de către medicul dentist specialist în clinicile dentare, neimplicând riscuri. Cu toate acestea, dacă nu doriți să vă albiți dinții profesional, iată câteva recomandări pentru a avea grijă de culoarea dinților dumneavoastră:

  • Evitați fumatul. Nu trebuie să vă spunem cât de dăunător este acest obicei pentru sănătatea dumneavoastră generală și, dacă fumați, mergeți la controale dentare mai des decât este recomandat, pentru a evita eventualele probleme gingivale sau parodontale.
  • Nu abuzați de alimentele care vă influențează culoarea dinților! Mai ales după o albire dentară recentă.
  • Fiți atenți la ce beți. Multe dintre băuturile pe care românii le consumă de obicei (cafeaua, sucurile carbogazoase, vinul) au un nivel ridicat de zahăr și, deși sunt plăcute la gust, adevărul este că nu sunt sănătoase și pot deteriora dinții.

 

A zâmbi cu încredere nu ține doar de estetică , ci este și o chestiune de sănătate orală. Și despre acest lucru nimeni nu știe mai mult decât dentistul. Aveți întrebări despre albirea dinților? Întrebați-ne și vă vom ajuta să obțineți cel mai frumos zâmbet!

Mai Multe
articole