Protocol de siguranță COVID-19
blank

Data

Siguranța pacienților noștri este prioritatea noastră!

 Activitatea noastră a fost întotdeauna orientată spre siguranța și mulțumirea pacienților noștri. În prezent, în contextul pandemiei generate de COVID-19, întreaga echipă Life Dental Spa este mobilizată pentru a asigura un sistem sanitar conceput pentru menținerea siguranței tuturor pacienților noștri.

Menținem reguli de siguranță sanitară stricte ca parte a protocoalelor noastre, pentru a face următoarea vizită a pacienților noștri sigură și plăcută.

            Pentru a asigura pacienților o vizită în cele mai bune condiții sanitare, am implementat o serie de măsuri în toate clinicile noastre (București, Iași, Cluj), multe dintre acestea fiind practicate încă dinaintea pandemiei. Noile măsuri puse în aplicare implică o reorganizare concertată a tuturor clinicilor Life Dental Spa, al cărei scop este consolidarea protocoalelor noastre de asepsie și limitarea numărului de pacienți în același interval orar. Prin urmare, iată măsurile riguroase pe care le-am aplicat pentru protecția atât a pacienților, cât și a întregului personal:

 • Fiecare întâlnire este programată online sau prin telefon;
 • Programarea se face în urma triajului telefonic, astfel incat sa nu ajungă în clinică pacienți suspecți de Covid-19 sau cu simptome specifice;
 • Există un interval mare de timp între programări, conceput pentru aerisire și dezinfectare temeinică.
 • La intrarea în fiecare clinică Life Dental Spa, am pus la dispoziție un dozator automat de dezinfectare pentru mâini. Fiecare pacient este rugat să folosească produsul de dezinfectare a mâinilor atunci când intră într-una din clinicile noastre. De asemenea, am dotat fiecare sală de așteptare și fiecare cabinet cu un astfel de dozator.
 • La sosirea în orice clinică stomatologică Life Dental Spa, am asigurat pacienților botoși medicali de unică folosință. De asemenea, fiecărui pacient i se măsoară temperatura înainte de a intra în cabinet, ca măsură de precauție suplimentară. Temperatura indicată de termometrul digital este apoi menționată în scris într-un chestionar COVID-19, pe care îl completează pacientul. Accesul în clinici nu este permis dacă pacientul prezintă simptome de tipul: febră, tuse, dureri în gât, rinoree etc.
 • Această pandemie globală fără precedent ne confirmă cât de esențiale sunt măsurile drastice de igienă la care sunt supuși medicii dentiști, asistenții. De aceea, la echipamentul lor medical s-au adăugat halatele de protecție de unică folosință, capelinele, ochelarii/vizierele de protecție. Chiar și înainte de pandemie, echipamentele medicilor constau din: mănuși medicale, capelină medicală, mască de protecție, ochelari de protecție, uniforme de lucru.
 • Deși igienizarea sălilor noastre de așteptare se realiza și înainte de pandemie, în prezent se efectuează la un nivel ridicat de exigență și mai des. În clinicile Life Dental Spa, sterilizarea aerului și a suprafețelor din cabinet se execută cu ajutorul lămpilor UV. Aerisirea cabinetelor se realizează în mod constant.
 • Dintotdeauna, în clinicile noastre se folosesc consumabile de unică folosință, în acestea încadrându-se: pahare, aspiratoare medicale, bavetele, protecții pentru scaune etc.
 • Sterilizarea instrumentarului se efectuează astfel: mai întâi este spălat cu detergenți, apoi sterilizat la rece în soluții speciale, pentru ca în final să fie sigilat și sterilizat la cald, în autoclave.
 • Din prima zi de funcționare a clinicilor noastre, suprafețele din cabinete sunt curățate cu dezinfectanți de nivel înalt (virucide și bactericide) după fiecare ședință de tratament, protocol nelipsit din activitatea personalului.
 • Prezența personalului nemedical al clinicilor (recepție, management, curățenie, marketing, etc) a fost redusă la minimul necesar, iar cei care își desfășoară activitatea în incinta clinicilor poartă echipament de protecție.
 • În sala de așteptare, păstrăm un număr redus de scaune.
 • La sfârșitul fiecărei zile, podelele sunt curățate cu detergenți dezinfectanți.

 

Pe lângă toate acestea, am lucrat și la:

 • Instruirea avansată a personalului. Membrii echipelor noastre au finalizat programe suplimentare de conștientizare și prevenire a îmbolnăvirilor pentru a-și îmbogăți cunoștințele și pregătirea.
 • Monitorizarea generală.
 • Verificarea zilnică a sănătății personalului. Ne asigurăm că echipele noastre sunt dispuse să ofere îngrijire dentară sigură prin verificarea temperaturii și completarea de către membrii echipelor a unui set de întrebări. De asemenea, recomandăm medicilor noștri efectuarea periodică de teste pentru detectarea infecției cu Covid-19
 • Fără îmbrățișări sau strângeri de mână. Ne iubim pacienții, însă vom lăsa deoparte, pentru moment, primirile călduroase. Doar până când lucrurile vor reveni la…normal.

 

Regulile stricte de siguranță sanitară sunt valabile și pentru pacienții care ne calcă pragul. De aceea, din grijă pentru sănătatea dumneavoastră, vă adresăm rugămințile noastre:

 • Purtați mască de protecție corect (astfel încât să acopere nasul și gura) pe tot parcursul vizitei. O puteți îndepărta atunci când intrați în cabinet pentru tratamentul dentar și o repuneți în zonele comune.
 • Mergeți la clinicile noastre neînsoțiți, pentru a evita aglomerația. Accesul cu însoțitori este permis în următoarele cazuri: copii, persoane cu dizabilități.
 • Vă rugăm să respectați ora programării.
 • Când ajungeți la clinicile noastre, vă rugăm să vă dezinfectați mâinile cu produsul pus la dispoziție de noi.
 • Vă rugăm să respectați distanțarea socială.
 • Dacă prezentați semne sau simptome sau sunteți diagnosticați cu COVID-19 în termen de 2 zile de la programarea stomatologică, vă rugăm să ne contactați.

 

Nu uitați!

Întreaga echipă Life Dental Spa vă mulțumește pentru încrederea pe care ați acordat-o până acum. Vă așteptăm în continuare în clinicile noastre din: București, Iași, Cluj pentru tratamente stomatologice fără durere, la cele mai înalte standarde! Asigurăm îngrijire dentară într-un mediu sigur și confortabil!

Mai Multe
articole