Proceduri moderne de prevenire a recidivei in parodontoza
blank

Data

Protocolul holistic unic elaborat de catre medicul fondator al clinicii Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja, medic specialist in laser stomatologic, presupune, printre altele, ca dupa tratamentul parodontozei cu laserul, pacientul sa urmeze recomandarile personalizate oferite de #LifeDentisti, in scopul prevenirii recidivei bolii parodontale. 

Boala parodontala (parodontoza) este o afectiune grava manifestata la nivelul tesutului de sustinere al dintilor prin aparitia pungilor parodontale si a diferitelor grade de mobilitate dentara. De-a lungul evolutiei parodontozei, in lipsa unui tratament eficient, dintii incep sa isi piarda stabilitatea pe arcada, putand sa se ajunga chiar si in situatia dramatica a pierderii lor definitive.  

In clinica stomatologica Life Dental Spa pacientii afectati parodontal beneficiaza de un tratament modern, realizat la cel mai inalt standard calitativ, cu ajutorul tehnologiei ultramoderne a laserului stomatologic. 

Laserul dentar este o inovatie in ceea ce priveste medicina dentara, asigurand tratamentul conservator al parodontozei, minim invaziv, NEDUREROS, non-chirurgical si eficient inca de la primele sedinte!

Cum pot preveni pacientii tratati in clinica Life Dental Spa reaparatia parodontozei? 

In urma efectuarii sedintelor de terapie laser din cadrul Protocolului holistic unic de tratare a parodontozei, pacientii beneficiaza de sfaturi oferite de #LifeDentisti cu privire la cum sa isi mentina igiena orala corecta pe termen lung. Astfel, cativa dintre pasii pe care pacientii ii pot urma acasa pentru a preveni recidiva parodontozei sunt: 

 • Respectarea igienei orale prin periaj dentar de minimum doua ori pe zi si folosirea unei paste de dinti si ape de gura din ingrediente naturale, biocompatibile 
 • Eliminarea obiceiurilor nocive pentru organism, precum fumatul 
 • Echilibrarea dietei prin renuntarea la consumul carbohidratilor simpli si a dulciurilor bogate in zahar rafinat, precum si a sucurilor acidulate ce contin coloranti artificiali 

Cand vine vorba de preventia realizata in cabinetul stomatologic din Bucuresti, pacientilor le sunt recomandate diferite proceduri moderne de prevenire a recidivei bolii parodontale, printre care se numara:

  • Igienizarea profesionala clasica realizata la intervale regulate de timp, o data la 3-4 luni 
  • Igienizare profesionala moderna prin tehnologia Guided Biofilm Therapy, elaborata de EMS Elvetia 
  • Laser Mouth Disinfection pentru dezinfectarea cavitatii orale de 2 ori pe an
 • Ozonoterapie 

Igienizarea profesionala clasica 

In clinica stomatologica Life Dental Spa pacientii pot opta pentru igienizarea profesionala clasica realizata de medicul specialist stomatolog. Aceasta cuprinde trei manopere profilactice prin care sunt eliminate depozitele de tartru dentar (piatra dentara) si de placa microbiana, toate fiind realizate in cadrul unei singure sedinte:

 1. Detartrajul cu ultrasunete – realizat cu ajutorul unei piese de mana speciale ce produce vibratii cu frecvente cuprinse intre 20000-45000 de Hz, detartrajul cu ultrasunete nu afecteaza smaltul si contribuie la dizlocarea depunerilor de tartru dentar de pe suprafetele dentare 
 2. Periajul profesional – pasta de dinti speciala cu diferite granulatii (medie sau mare, in functie de situatia clinica) este aplicata pe o periuta ce realizeaza miscari circulare pentru a putea lustrui suprafetele dentare si pentru a elimina placa microbiana restanta in urma detartrajului cu ultrasunete 
 3. Air-Flow-ul – cu ajutorul jeturilor de apa cu bicarbonat de sodiu sunt curatate in profunzime spatiile mai greu accesibile detartrajului si periajului, de la nivel interdentar si posterior 

Igienizarea profesionala din cadrul Terapiei Ghidate a Biofilmului 

Igienizarea realizata in cadrul Guided Biofilm Therapy, elaborata de catre firma elvetiana EMS, promite cel mai bun rezultat in ceea ce priveste prevenirea reicidivei parodontozei. Protocolul GBT cuprinde 8 pasi simpli realizati in cadrul unei singure sedinte de 30 de minute in cabinetul stomatologic din Bucuresti, 

Diferenta majora dintre igienizarea profesionala clasica si cea din cadrul Terapiei ghidate a biofilmului este aceea ca GBT presupune colorarea placii microbiene cu ajutorul unor solutii speciale, in acest fel #LifeDentistul fiind ghidat in timpul procedurii. 

Ba mai mult! Datorita colorantului, pacientul observa cantitatea de placa microbiana si devine motivat sa realizeze o curatare mai corecta acasa. 

GBT bt EMS Elvetia cuprinde si o procedura de AirFlow, AirFlow Prophylaxis Master, realizata inaintea detartrajului propriu-zis. AirFlow Prophylaxis Master nu doar ca elimina bland depunerile de tartru dentar si de placa microbiana, dar pulberea utilizata ajuta si la eliminarea petelor aparute pe suprafetele dentare! 

Dupa realizarea procedurii propriu-zise, pacientul este invitat periodic pentru consult de rutina si repetarea igienizarii profesionale, cu scopul de a mentine igiena orala la cel mai inalt nivel, prevenind astfel recidiva parodontozei. 

Laser Mouth Disinfection 

Utilizand laserul stomatologic BIOLASE, #LifeDentistii realizeaza procedura Laser Mouth Disinfection cu scopul de a dezinfecta cavitatea orala. Laserul dentar are proprietati bactericide si sterilizante, eliminand bacteriile prezente atat la nivel supragingival, cat si subgingival. 

Procedura in sine cuprinde o consultatie, o igienizare profesionala clasica in trei etape si tratamentul de dezinfectare cu ajutorul laserului dentar, astfel incat cavitatea orala este curatata in profunzime.

Laser Mouth Disinfection este o procedura profilactica ce poate fi folosita si dupa ce pacientii au urmat Protocolul holistic de tratare a parodontozei cu laserul dentar pentru a preveni recidiva bolii parodontale.

Ozonoterapia 

Ozonoterapia realizata in clinica stomatologica Life Dental Spa este o procedura nemedicamentoasa ce foloseste proprietatile ozonului cu scopul de a distruge microorganismele prezente la nivelul cavitatii orale. 

Bacteriile sunt cauza principala de aparitie si de recidiva a bolii parodontale, motiv pentru care #LifeDentistii recomanda ozonoterapia gratie efectelor antibacteriene si detoxifiante. 

Ozonoterapia presupune folosirea apei ozonate, a amestecului oxigen-ozon sau a uleiurilor ozonate, fiind o procedura profilactica eficienta in prevenirea recidivei bolii parodontale si in mentinerea sanatatii orale. 

Utilizand un aparat numit ”generator de ozon” , #LifeDentist-ii recomanda cu multa caldura ozonoterapia pacientilor care au suferit de parodontoza deoarece aceasta procedura nu provoaca nicio durere si nicio reactie adversa. Ozonul folosit in cadrul acestei terapii alternative nu este cel atmosferic, motiv pentru care pacientii nu trebuie sa isi faca griji cu privire la posibile reactii alergice care pot aparea. 

Specialistii Life Dental Spa sunt de parere ca nu doar efectul trebuie tratat, ci si cauza. Din acest motiv, #LifeDentist-ii ofera recomandari personalizate pacientilor care au suferit de boala parodontala si au urmat tratamentul parodontozei cu laserul dentar, cu scopul de a preveni reaparitia bolii. 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si uita de temuta boala parodontala cu ajutorul terapiilor profilactice moderne!

Mai Multe
articole