Atunci cand vine vorba despre gama de periute de dinti, ne confruntam cu o paleta larga de variante, existand multe tipuri de periute de dinti din care noi putem alege. Ce este important cand vine vorba despre periuta de dinti este ca aceasta sa asigure o curatare eficienta a dintilor, pentru ca, in acest mod, reusim sa mentinem sanatatea dintilor si a tesuturilor moi din jurul acestora. 

Aspecte importante privind alegerea periutei de dinti

Sunt cateva aspecte importante atunci cand discutam despre alegerea periutei de dinti, dar este important de stiut si tehnica corecta de periaj, si anume: periajul corect se realizeaza dinspre gingii inspre varful dintilor, cu miscari de scoatere si periaj circular. Este indicat ca periajul dentar sa fie facut de cel putin 2 ori pe zi si o data pe zi sa se realizeze o igienizare completa (periaj dentar, lingual si gingival cu utilizarea atei dentare si a dusului bucal si a apei de gura) la un interval de 20 minute dupa servirea mesei. 

La periajul dentar cu o perie manuala, acesta ar trebui sa dureze intre trei si cinci minute, iar pentru o periuta electrica doua minute sunt suficiente. 

Ce trebuie sa stiu cand aleg intre o periuta de dinti manuala sau una electrica?

Prezentam cateva aspecte importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o periuta de dinti manuala:

De ce sa aleg o periuta de dinti electrica?

 

Dezavantajele unei periute de dinti electrice

 

 

De ce sa aleg o periuta dentara clasica (manuala)?

 

Periajul dentar corect poate inlocui vizita la stomatolog?

Nu, periajul dentar corect si lipsa durerii nu pot inlocui vizita la medicul stomatolog, chiar daca te ajuta sa-ti imbunatatesti igiena dentara. Daca nu stii ce periuta de dinti sa alegi, cel mai indicat ar fi sa iti intrebi medicul dentist ce iti recomanda.