Pericolele la care te expui dacă îți albești dinții acasă
blank

Data

Dinți albi în siguranță

Dacă îți pasă de estetica dinților tăi, cu siguranță ți-a trecut prin minte albirea dinților acasă. Dar vrem sa te avertizam ca prin aplicarea unor produse neautorizate de medicul dentist ai putea deteriora singurul țesut uman care nu se reproduce: smalțul dinților.

 

Cât de mult ar trebui să-mi albesc dinții?

Se spune ca albul perfect al dinților este echivalent cu albul ochilor tăi, dar adevărul este că fiecare persoană are diferite nuanțe de alb în ceea ce privește dantura și nu este o nuanță stabilă și unică, dar poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori. 

Astăzi sunt tot mai multe cazuri de pacienți care vin la consultație în clinicile noastre stomatologice laser cu gingii umflate, răni, hipersensibilitate dentară și chiar smalț deteriorat, cauzate de încercări improvizate de albire a dinților la domiciliu. De aceea dorim să te avertizăm asupra pericolului pe care îl pot prezenta aceste practici fără supraveghere medicală.

Pe Internet putem găsi o mare varietate de „tutoriale” despre albirea dinților acasă. În majoritatea cazurilor, o pastă cu diferite ingrediente se aplică și se lasă pe dinți timp îndelungat, chiar ore, fără nicio logică, iar rezultatele reale nu sunt garantate. În general, dinții sunt acoperiți cu folie de aluminiu pentru a permite amestecului să acționeze, care, pe lângă faptul că este incomod, poate fi foarte daunator . 

 

Care sunt pericolele albirii dentare acasă?

Folosirea a tot felul de produse care la prima vedere pot părea inofensive, dar amestecate sau aplicate prea mult timp pot deveni agresive pentru pH-ul cavității orale, precum: bicarbonat de sodiu, lămâie, oțet, peroxid de hidrogen, turmeric, cărbune activ…

În plus, adevărul este că nici unul dintre aceste ingrediente nu s-a dovedit a avea efect de albire asupra dinților, dar ceea ce știm este că sunt abrazive pentru smalțul dinților. Peroxidul de hidrogen nu este potrivit pentru uz oral, astfel încât poate irita mucoasa gingivală și poate provoca leziuni în zonele moi ale cavității bucale. În clinicile Life Dental Spa sfătuim toți pacienții să nu folosească această tehnică de albire, deoarece dacă este ingerată, poate provoca embolii și chair distruge pereții intestinali.

Nici bicarbonatul de sodiu nu este aprobat de specialiști, consistența sa aspră poate zgâria dinții și automat dacă se întâmplă acest lucru, dinții vor arăta diferite nuanțe. La fel se întâmplă și în cazul lămâii aplicate pe dinți.

Expunerea prelungită și frecventă a dinților la aceste produse poate provoca multiple patologii dentare și chiar declanșa probleme care ajung să provoace pierderea dinților. 

 

Numai folosind produse de cea mai bună calitate de pe piață și aplicarea lor cu tehnici relevante de către profesioniști instruiți putem garanta cele mai bune rezultate.

În clinicile noastre știm că din cauza anumitor obiceiuri și alimente, nuanta smalțului poate varia. Din acest motiv, îți oferim diferite soluții pentru a o îmbunătăți, întotdeauna cu garanția de a face acest lucru într-un mediu de sănătate supravegheat și asigurându-ți sănătatea bucală. Dacă dorești să afli mai multe despre tratamentele noastre și despre cum să obții dinți albi încă de prima dată, dă click aici.

 

Nu există o nuanță perfectă de alb

Ceea ce există este tonul natural al smalțului dinților tăi, iar acesta poate avea tonuri gălbui sau cenușii. Cel mai sănătos lucru este să ai grijă de dinții tăi și să ai o igienă care să-ți permită să arăți albul natural al smalțului tău. Dacă vrei totuși să îți îmbunătățești nuanța dinților, nu ezita sa ne contactezi, vom studia cazul tău specific pentru a-ți oferi cele mai bune alternative și tratamente specifice zâmbetului tău și, cel mai important, minim invazive.

Recomandarea noastra pentru albirea dintilor este albirea dentara laser.

Mai Multe
articole