Parodontoza duce la caderea dintilor-mit sau adevar?

Data

Cuprins

Una dintre cele mai cunoscute si de temut afectiuni stomatologice este boala parodontala, denumita si parodontoza.

Boala parodontala sau parodontoza reprezinta o afectiune dentara ce apare la nivelul tesutului de sustinere al dintelui.

Cauza principala a parodontozei este reprezentata de acumularea bacteriilor patogene la nivelul cavitatii bucale, acestea avand un efect nociv asupra dintilor.

In cavitatea bucala se gasesc, in mod normal, multe bacterii care pot declansa afectiuni diverse, in cazul in care pacientul nu realizeaza o curatare sistematica si responsabila a dintilor.

In lipsa unei bune igienizari a dintilor, efectuata atat acasa, cat si periodic, in cabinetul stomatologic, se pot acumula resturi alimentare, care duc de-a lungul timpului la formarea tartrului dentar (piatra dentara).

Odata format, tartrul nu mai poate fi curatat prin simplul periaj, fiind aderent de suprafata dintilor. Acumularea de tartru duce la inflamarea gingiei, afectiune denumita gingivita.

Gingivita debuteaza cu schimbarea culorii gingiei, aceasta capatand nuante rosiatice. O gingie sanatoasa are culoarea roz pal si nu provoaca durere in timpul periajului. Insa, in cazul gingivitei, pacientul incepe sa simta dureri gingivale si sa observe sangerari gingivale in timpul periajului, acestea fiind alte doua semne ale inflamatiei ce se produce.

In cadrul Clinicii Life Dental Spa specialistii în stomatologie ofera tratament pentru gingivita la cel mai inalt nivel, utilizand tehnologia noua a laserului dentar. Aceasta procedura complet lipsita de durere ofera rezultate excelente pacientilor, fiind realizata rapid si confortabil, deoarece laserul nu necesita realizarea unei anestezii anterioare.

In lipsa tratarii gingivitei, acumularea de placa dentara va duce la afectarea gingiei ce va suferi procesul de retractie gingivala. Cu alte cuvinte, odata retrasa gingia de pe dinte, acesta este mai expus, scazandu-i rezistenta si sustinerea. Astfel, in lipsa unui tratament realizat la timp, dintii capata diferite grade de mobilitate, existand riscul ca, la un moment dat, sa se ajunga la situatia pierderii lor.

Diagnosticul de boala parodontala nu ar trebui sa ii sperie pe pacientii care aleg Clinica Life Dental Spa. Aici, specialistii nostri pun mare accent ca tratamentul parodontozei sa fie minim-invaziv si cat mai eficient. Tehnologia moderna a dus la posibilitatea realizarii unui tratament pentru parodontoza cu ajutorul laserului dentar, acesta fiind nedureros si confortabil pentru pacient.

La Life Dental Spa, tratamentul cu laser impotriva parodontozei aduce imbunatatiri rapide, rezultatele fiind calitative si de durata.

Parodontoza este o boala ce se manifesta in timp, in cazul in care pacientul nu realizeaza o igiena bucala corespunzatoare. Pentru a mentine sanatatea orala, este important ca periajul dentar sa se realizeze de minim doua ori pe zi, daca nu se poate dupa fiecare masa, si sa se respecte vizitele periodice, o data la sase luni, la medicul specialist stomatolog.

Clinica Life Dental Spa are drept obiectiv tratarea non-invaziva a cauzelor, nu doar a efectelor, precum si prevenirea afectiunilor dentare.

In acest scop, pacientii nostri pot efectua periodic un pachet complet complet de igienizare profesionala ce contine un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional si o procedura de Air-Flow, acestea asigurand o sanatate orala de lunga durata.

Tratamentul pentru parodontoza poate parea dureros si de temut, insa nu si in clinica Life Dental Spa, unde utilizarea laserului dentar aduce beneficiile de ultima ora in tratamente non-invazive si nedureroase.

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de tratamentele noastre cu laserul dentar!

Mai Multe
articole