Parodontoza – afectiunea care nu tine cont de varsta

September 7, 2019by Nedelcu Cosmin

Ce este parodontoza si pe cine poate afecta?

Parodontoza este o afectiune data de acumularea bacteriilor patogene, care intereseaza in principal partiile moi ale cavitatii orale (gingiile, ligamentele de sustinere a dintilor), iar intr-un stadiu mai avansat oasele maxilare.

Aceasta acumulare se produce in timp, din cauza unei igiene dentare incorect sau incomplet efectuate si a lipsei igienizarilor periodice efectuate de medicul stomatolog.

Primele zone afectate de parodontoza sunt gingia si tesutul de sustinere a dintilor, iar semnele care apar in aceste zone sunt: sangerari gingivale, sensibilitate in timpul efectuarii periajului dentar, masticatiei.

Diagnosticul si tratamentul facute la timp de catre medicul stomatolog previn manifestarile bolii parodontale care pot duce la pierderea dintilor prin distrugerea tesutului moale si a osului de sustinere.

Studiile clinice spun ca 9 din 10 romani sufera de o afectare parodontala, fie ca este gingivita ori o parodontoza avansata. Consultatiile din clinica noastra confirma incidenta foarte mare a cazurilor de parodontoza, care nu ocoleste nici pacientii tineri, cu varste intre 30 si 40 de ani. Foarte multi dintre acestia au ajuns in stadii avansate de parodontoza datorita igienei incorecte si lipsei monitorizarii medicale.

Ce este gingivita?

Gingivita este o afectiune a gingiilor data de prezenta si acumularea placii bacteriene subgingival si supragingival, manifestata prin inflamare locala, sangerari gingivale, durere in timpul periajul. Placa dentara invadeaza suprafata dentara subgingivala, ducand la inflamarea papilelor gingivale. Intre gingie si dinte exista un spatiu mic numit sulcus. Alimentele pot patrunde in acest spatiu, provocand o infectie la nivelul gingiilor.

Tratamentul parodontozei cu laser

Tratamentul parodontozei este deosebit de complex si urmareste in mod principal incetinirea sau stoparea evolutiei bolii. In cele din urma, recomandarea medicilor stomatologi este ca pacientii sa coopereze si sa se prezinte la cabinetele dentare in mod periodic pentru a preveni ultima faza a bolii care va duce la caderea dintilor.

Un tratament pe care il ofera clinica Life Dental Spa pacientilor, este efectuarea unui tratament al parodontozei cu laser. Tratamentul parodontozei cu laser este cea mai noua metoda in tratamentul bolii parodontale.

Avantajele tratametului bolii parodontale cu laser:

  • Metoda minim invaziva;
  • Aduce imbunatatiri rapide;
  • Eliminarea bacteriilor aflate subgingival si in profunzimea tesuturilor;
  • Procedura nu necesita anestezie;
  • Disconfort scazut pentru pacient;
  • Rezultate eficiente si pe timp indelungat;
  • Tratament cu tehnologie ultramoderna, nedureroasa;
  • Laserul decontamineaza eficient tesuturile si creeaza mediul curat si propice vindecarii tesuturilor.

Tratamentul cu laser al parodontozei in cadrul clinicii noastre se va efectua in mai multe stadii si anume: prevenirea distrugerii tesuturilor de sustinere, controlul infectiei si prevenirea mobilizarii dintilor. Astfel, specialistii nostri vor indeparta din faza incipienta placa bacteriana de la nivelul dintilor si radacinilor acestora.

Clinica Life Dental Spa ofera pacientilor tratamente speciale si moderne in prevenirea afectiunilor dentare, vindecarii gingivitei si a tratamentului bolii parodontale. Cu ajutorul echipamentelor de ultima generatie, specialistii Life Dental Spa incearca sa ofere pacientilor o experienta cat mai placuta si eficienta prin intermediul unui tratament al parodontozei cu laser.

Programeaza-te ACUM!

Suna
Programeaza-te