O relație de iubire-ură cu ortodonția
blank

Data

Cu toții vrem să ne simțim bine, iar un zâmbet frumos și sănătos cu siguranță ajută. O igienă orală excelentă este prima cale către încredere de sine, dar când dinții tăi sunt într-o poziție strâmbă, sunt suprapuși, aliniați necorespunzător, ortodonția te ajută să ai un zâmbet frumos și sănătos.

 

Aparatele dentare reprezintă tratamentul ortodontic prin excelență, căci îndeplinesc toate cerințele care îl fac prima și chiar singura alegere pentru rezolvarea problemelor anomaliilor dentare sau a celor legate de estetica dinților.

Eficacitatea aparatelor dentare le face să fie una dintre cele mai bune opțiuni pentru a obține zâmbetul perfect. Acestea ajută la repoziționarea dinților într-un mod sănătos. Majoritatea oamenilor care optează pentru acest tratament cu siguranță știu că este un proces lung, dar care asigură eficiență și care merită fără îndoială. 

 

Estetica și ortodonția

Zâmbetul cu aparatul dentar este una dintre marile preocupări ale celor care aleg ortodonția pentru a-și îmbunătăți zâmbetul. În primele câteva săptămâni, mulți dintre pacienți aleg să zâmbească cât mai puțin posibil, în special tinerii care tind să se simtă mai rușinați de acest lucru. Sfatul nostru este să lași deoparte timiditatea și să zâmbești în continuare! De asemenea, împrietenește-te cu aparatul dentar și ai o atitudine pozitivă, căci la finalul tratamentului, îți vei recăpăta estetica dinților. A simți că nu arăți bine cu aparat dentar este normal, nu-ți face griji, mai ales că este ceva nou pentru tine. De asemenea, unele dintre aparatele dentare nu sunt atât de vizibile pe cât crezi, mai ales când vine vorba de aparatele dentare Invisalign.

 

Zâmbește cu încredere și gândește-te că acest tratament nu numai că îți va alinia zâmbetul și îți va rezolva problemele de ocluzie dentară, dar îți va îmbunătăți și sănătatea bucală și te va ajuta să-ți crești stima de sine. 

Este important să nu uiți motivele pentru care ai decis să porți aparat dentar și să te gândești la rezultatul final pe care urmează să îl obții. Dacă însă nu îți plac cele tradiționale, poți apela la opțiuni mai discrete, precum Invisalign, aparatul dentar aproape invizibil. Echipa noastră de profesioniști îți va recomanda întotdeauna cea mai înțeleaptă opțiune, deci nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări. 

 

Igiena este esențială

Medicul tău dentist te va ajuta cu sfaturi personalizate de igienă atunci când vei alege să porți aparat dentar. El îți va spune că este important să urmezi o dietă echilibrată pentru sănătatea dinților atunci când aparatul dentar este tovarășul tău. De asemenea, este important să alegi  alimente ușor de mestecat, de preferință moi, să ai cu tine ori de câte ori pleci de acasă trusa de igienă personală pentru a-ți verifica zâmbetul.

Folosește toate resursele necesare pentru a te simți în siguranță când zâmbești. A zâmbi este una dintre cele mai frumoase acțiuni din lume și are foarte multe beneficii. Nu înceta să faci acest lucru!

 

Mai Multe
articole