Gingivita reprezinta inflamatia gingiei, fiind o afectiune care apare cel putin o data in viata fiecarei persoane. Motivul principal pentru care aceasta isi face aparitia este iritarea gingiei, cauzata de variati factori. Ceea ce foarte multi pacienti nu stiu, din pacate, este ca o gingivita netratata evolueaza in parodontoza! 

8 din 10 romani sufera de o forma de boala parodontala

Parodontoza este o afectiune care apare la nivelul tesutului care sustine dintele in alveola, dintii incepand sa fie din ce in ce mai mobili, pe masura ce se formeaza pungile parodontale si osul de sprijin este distrus.

Cauzele principale pentru care afectarea gingivala isi face aparitia sunt:

Cum recunosti parodontoza?

Inainte ca parodontoza sa isi faca aparitia, gingia va incepe sa se inflameze – afectiunea purtand numele de gingivita. Gingivita se manifesta prin:

In plus, pacientii pot observa prezenta unui miros neplacut al respiratiei, care este cauzat de resturile alimentare restante si de colonizarea bacteriilor. Pe masura ce placa microbiana se acumuleaza, gingia va avea o reactie de aparare, tradusa prin retractie gingivala. 

Retractia gingivala devine din de in ce mai vizibila, radacina dintelui fiind expusa. La nivelul radacinii nu exista smalt, ci un tesut mult mai slab mineralizat, numit cement. 

In lipsa unei interventii la timp, radacina expusa favorizeaza aparitia cariilor radiculare, pacientul simtind o sensibilitate aparte la consumul de alimente prea reci sau prea fierbinti. 

Retractia gingivala este cea mai periculoasa reactie gingivala, aceasta contribuind la cresterea mobilitatii dintilor si la slabirea tesutului de sustinere. 

Cu cat retractia este mai ampla, cu atat dintii vor deveni din ce in ce mai mobili, riscand chiar sa se piarda definitiv de la nivelul arcadelor dentare! 

Nu lasa gingivita sa evolueze in parodontoza! Alege clinicile stomatologice Life Dental Spa si beneficiaza de tratamentul gingivitei cu laserul dentar!

Tehnologie ultramoderna in clinicile Life Dental Spa 

Clinicile stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti si Iasi sunt echipate cu tehnologia ultramoderna a laserului dentar. Cu ajutorul luminii laser, afectiunile gingivale sunt tratate rapid, simplu si eficient, fara pic de durere! 

Tratamentul parodontozei cu laserul, precum si tratarea gingivitei cu laserul, reprezinta proceduri rapide, usor de suportat de catre pacient si cu efecte vizibile inca de la primele sedinte! Gingia este sterilizata, regenerarea este facilitata si pacientul nu resimte nicio durere in timpul procedurilor! 

In plus, #LifeDentistii vin in ajutorul pacientilor care sufera de gingivita si parodontoza cu o serie de sfaturi personalizate pentru a preveni recidiva:

Alege clinicile stomatologice Life Dental Spa si beneficiaza de tratamentul gingivitei cu ajutorul laserului stomatologic!