Sarcina implică o schimbare hormonală a corpului femeii și, printre altele, influențează și sănătatea bucală

O femeie experimentează multiple schimbări fiziologice în timpul sarcinii și aceste modificări îi pot afecta, printre altele, și sănătatea bucală. Modificările hormonale din timpul sarcinii pot determina o creștere a unor afecțiuni dentare, cum ar fi gingivita, parodontita și cariile dentare. Acesta este motivul pentru care este foarte important să știți că în timpul sarcinii trebuie să urmați obiceiuri corecte de igienă orală, pentru a evita aceste posibile probleme. 

 

Mituri despre sarcină și sănătatea bucală

Multe credințe greșite legate de sarcină și sănătatea bucală au fost transmise din generație în generație. Iată care sunt acestea:

 

În concluzie, în timpul sarcinii este foarte important să mențineți o igienă orală bună, să mergeți la dentist pentru controale regulate și să încercați să rezolvați orice problemă dentară imediat ce apare. In cadrul rețelei de clinici stomatologice Life Dental Spa vom fi bucuroși să vă ajutăm, să vă consultăm în fiecare trimestru de sarcină și să vă răspundem la întrebări. Vă vom spune cum să efectuați o igienă dentară strictă și dacă aveți nevoie de activități suplimentare pentru igiena dumneavoastră dentară.