Albirea dentară și miturile care o înconjoară

miturile despre albirea dentara

Cuprins

În ultimii ani, albirea dentara a devenit o procedura din ce in ce mai populara pentru a obtine un zambet stralucitor si frumos. Cu toate acestea, exista unele mituri despre albirea dentara care pot ingrijora pacienții si-i pot face sa se gandească de doua ori inainte de a opta pentru aceasta procedura.

In acest articol vom explora cateva dintre cele mai comune mituri despre albirea dentara profesionala și vom dezvalui adevarul din spatele lor, insa nu inainte de a explica ce presupune albirea dinților, cine poate beneficia de acest tratament si care sunt beneficiile sale.

 

Ce presupune procedura de albire dentara?

Albirea dentara este un tratament stomatologic estetic care consta in indepartarea petelor si decolorarilor de pe suprafața dinților, pentru a obține o dantura mai alba și mai stralucitoare. Acest tratament poate fi efectuat in clinicile stomatologice prin diverse tehnici, una dintre cele mai avansate fiind albirea dentara cu laser, disponibila in clinicile Life Dental Spa.

Clinicile stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti si din tara ofera tratamentul de albire dentara cu laser, care este una dintre cele mai sigure și eficiente tehnici de albire dentara disponibile în prezent. Acest tratament se efectueaza cu ajutorul unui laser tip dioda, care emite o lumina pentru a activa substantele de albire aplicat pe dinti.

Inainte de a incepe tratamentul de albire dentara cu laser, pacientii trebuie sa efectueze o evaluare stomatologica completa pentru a verifica sanatatea generala a dintilor si gingiilor. De asemenea, este important sa se discute cu medicul stomatolog despre asteptarile si obiectivele tratamentului.

Este important ca, premergator tratamentului de albire dentara, sa se efectueze o sedinta de profilaxie dentara, care presupune detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și air-flow.

 

Cine poate beneficia de tratamentul de albire dentara?

Este important sa mentionam ca, inainte de a opta pentru albirea dentara, trebuie sa te adresezi unui medic specialist care sa verifice starea ta de sanatate. Pentru albirea dentara cu laser, medicul stomatolog va evalua atat sanatatea orala, cat si starea generala de sanatate, pentru a determina daca acest tratament este adecvat pentru tine.

Deși albirea dentara poate fi benefica pentru majoritatea oamenilor care doresc sa isi imbunatateasca aspectul danturii, exista cateva exceptii importante:

  • Femeile însarcinate sau care alapteaza
  • Cei care au fatete dentare
  • Cei care au coroane dentare pe dintii frontali (dupa albire vor trebui schimbate)
  • Pacientii cu sensibilitate dentara

 

blank

Care sunt miturile despre albirea dentara profesionala?

Mit: Albirea dentara profesionala este dureroasa

Mulți pacienți se tem ca albirea profesionala va fi dureroasa. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu simt nicio durere in timpul sau după procedura. De fapt, multi pacienti care au experimentat albirea dentara cu laser considera ca acest proces este mult mai confortabil decat alte metode de albire a dintilor.

 

Mit: Este daunatoare pentru smalt dentar

Un alt mit comun este ca albirea dentara profesionala este daunatoare pentru smalt. In realitate, procedura de albire a dintilor, indeosebi cea cu laserul dentar, nu afecteaza smaltul dentar. Mai mult, albirea dentara cu laser este singura metoda dovedita stiintific ca fiind inofensiva fata de smaltul dentar.

 

Mit: Albirea dentara profesionala este foarte costisitoare

Multi pacienti cred ca albirea dentara profesionala este foarte costisitoare, insa in cadrul clinicilor stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti si din tara, exista un pachet special de trei sedinte de albire dentara cu laser foarte accesibil, comparativ cu alte metode de albire dentara.

 

Mit: Albirea dentara profesionala dureaza mult timp

Alt mit comun este ca procedura este lunga si dureaza mult timp. In realitate, procedura de albire a dintilor cu laser dureaza maximum 30 de minute.

 

Mit: Este permanenta

Multi pacienti cred ca albirea dentara profesionala este permanenta. In realitate, efectele tratamentului de albire a dintilor nu sunt permanente si pot fi afectate de obiceiurile alimentare si de fumat. Cu toate acestea, cu o buna igiena orala si vizite regulate la medicul stomatolog, efectele tratamentului de albire a dinilor pot fi mentinute timp indelungat.

 

Mit: Toata lumea poate opta pentru aceasta procedura

Un alt mit comun despre albirea dentara profesionala este ca toata lumea poate face aceasta procedura. In realitate, exista anumite conditii medicale care pot face ca albirea dentara profesionala sa fie nerecomandata. De exemplu, femeile insarcinate sau care alapteaza, pacientii cu smalt dentar sensibil, ar trebui sa evite aceasta procedura sau sa discute cu medicul stomatolog inainte de a incerca acest tratament.

 

Care sunt beneficiile daca optezi pentru albirea dentara cu laser?

Albirea dintilor cu laserul are numeroase beneficii pentru cei care apeleaza la un astfel de tratament.

Iata care sunt principalele beneficii ale albirii dentare laser:

  • Zambet stralucitor si dinti mult mai albi din prima sedinta de tratament
  • Inofensiva pentru smalt dentar
  • Eliminarea petelor si a coloratiilor
  • Lipsa durerii
  • Fara efecte secundare
  • Procedura non-invaziva

 

blank

Iti doresti un zambet stralucitor si sanatos? Ai nevoie de o solutie rapida si eficienta pentru a elimina petele si coloratiile de pe dinti?

Te invitam sa beneficiezi de albirea dentara laser in clinicile noastre Life Dental Spa! Experienta noastra si tehnologia de ultima generatie ne permit sa oferim rezultate impresionante intr-un timp scurt, cu minim disconfort si in conditii de siguranta. Nu mai astepta sa ai un zambet de invidiat! Programeaza-te acum!

Mai Multe
articole