Albirea dentara intra in categoria procedurilor stomatologice ce au ca scop imbunatatirea aspectului zambetului si a gradului estetic dentar. In clinica stomatologica Bucuresti Life Dental Spa puteti efectua albire dentara laser, cea mai moderna si minim-invaziva tehnica de albire. Este o procedura foarte solicitata de catre pacienti si de aceea trebuie inteleasa pe larg si spulberate miturile legate de aceasta.
- gelul de albire imi poate deteriora smaltul dintilor- FALS– daca albirea dentara este efectuata in cabinetul stomatologic cu produse controlate si sub supravegherea unui medic, atunci nu exista efecte negative asupra structurii dintilor. Din pacate exista in comert multe produse cu acest scop care au compozitii potential daunatoare, de aceea nu recomandam albirea la domiciliu. In plus, s-a demonstrat ca metoda de albire minim-invaziva este aceea cu durata cea mai scurta de expunere si cu eficienta maxima, adica cu laserul dentar, in care o sedinta dureaza aproximativ 10-15 minute, iar pe locul al doilea este cu lampa dentara, cu durata de aproximativ 30 de minute. Albirea la domiciliu cu gutiere este cea mai putin indicata deoarece gelul expus pe toata perioada noptii poate avea efecte negative asupra smaltului.
- albirea dentara provoaca sensibilitate- FALS– exista o sensibilitate tranzitorie, care poate dura de la cateva ore pana la 2 zile, dar este foarte usor de controlat cu un antiinflamator daca este cazul. Sensibilitatea este cu atat mai mare cu cat gelul sta mai mult pe suprafata dintelui, indiferent de concentratie.
- albirea dentara este indicata oricarui pacient- FALS– exista anumiti pacienti cu o sensibilitate marcata a dintilor fie din cauza unor carii fie din cauza abraziei dentare, care nu pot beneficia in prima faza de aceasta procedure. De asemenea este contraindicata persoanelor sub 16 ani si femeilor care alapteaza, desi nu s-au demonstrat efecte negative ale gelului de albire.
- gelul de albire albeste orice –FALS– in urma procedurii de albire se deschide la culoare doar smaltul dintilor, nu si coroanele dentare sau restaurarile din compozit (plombele) de aceea trebuie facuta o evaluare corecta de la inceput si eventual inlocuite aceste restaurari dupa procedura de albire.
- dieta si stilul de viata influenteaza durata efectului de albire- ADEVARAT– sunt anumite alimente care pot colora smaltul dupa albire, cum ar fi ceaiul, cafeaua, anumite fructe si legume. Daca limitam consumul lor precum si consumul de tutun, putem prelungi foarte mult durata efectului, pana la cativa ani.
- procedura de albire dentara este un moft-FALS– prin albire dentara putem oferi rezultate satisfacatoare estetice miniminvazive unor pacienti care initial solicitau fatete sau alte metode de imbunatatirea zambetului. De asemenea, albire dentara este procedeu foarte util inainte sa inlocuim lucrari sau obturatii (plombe) in zona frontala, pentru ca ne ajuta sa adaptam culoare lor la culoarea dintilor.
Cum se realizeaza o albire dentara in cabinetul stomatologic?
Prima etapa este obligatoriu o consultatie amanuntita a pacientului pentru a se stabili daca este un candidat bun sau nu pentru a efectua aceasta procedura si pentru a i se explica cu detalii in ce consta si la ce se poate astepta dupa albire dentara. A doua etapa obligatorie este igienizarea dentara care reprezinta inlaturarea tartrului si placii dentare de pe suprafata dintilor pentru ca gelul de albire sa poate intra in contact cu intreaga suprafata a dintelui si sa-si poata face efectul. Chiar daca pacientul a facut in ultimele luni detatraj si nu prezinta depozite mari de tartru, o procedura de airflow sau periaj tot sunt necesara deoarece in mod inevitabil un strat de placa dentara tot exista pe dinti si poate reduce cu mult eficienta gelului de albire.
Tratamentul de albire dinti implica, dupa izolarea corecta a gingiilor cu o bariera gingivala, aplicarea unui gel de baza de peroxid de hidrogen pe suprafata smaltului si activarea lui cu ajutorul laserului dentar sau a lampii UV. Aceste metode sunt rapide si spectaculoase, cu cele mai mici riscuri asupra structurii dintilor.
De ce sa-mi albesc dintii prin metoda laser?
- reprezinta metoda de tratament albire dinti cea mai putin invaziva
- durata cea mai mica de expunere, riscul cel mai scazut de sensibilitate post-tratament
- raport corect rezultate-pret. Cat costa albirea dintilor? In functie de metoda si eficienta, preturile variaza incepand de la cea mai ieftina care este albirea in gutiere acasa- dar este si cea mai agresiva cu smaltul- pana la cea cu laser, care isi justifica pretul prin faptul ca este cea mai moderna metoda si cea mai blanda cu smaltul
- se realizeaza sub atenta supraveghere a unui medic specialist
De ce sa nu-mi albesc dintii acasa?
- produsele din comert nu sunt controlate sau testate clinic, astfel ca efectele lor imediate sau pe termen lung nu pot fi prevazute.
- chiar si produsele naturale folosite in exces sau incorect pot avaria ireversibil consistenta smaltului dentar
- putem ingera produse cu potential daunator sau putem provoca leziuniu pe mucoasa orala
- sensibilitatea provocata de aceste produse s-ar putea sa nu cedeze in timp
- este posibil sa nu fiti un candidat bun pentru albire dentara si astfel sa va produceti mai mult rau prin metodele de albire la domiciliu, fara sa fiti vazut in prealabil de un specialist
De retinut! Albirea dentara cu laser este o metoda de tratament minim-invaziva, moderna si rapida, care nu afecteaza structura smaltului dentar si ofera pacientilor rezultate spectaculoase. Cu mici exceptii, toti pacienti pot beneficia de acest tratament si se pot bucura de rezultate pe termen lung. Igienizarea inainte de albire este foarte importanta si este o etapa ce nu trebuie omisa atunci cand ne dorim efecte cat mai sporite.
Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre!
Life Dental Spa – Magheru One!