Life Dental Spa trateaza cauza, nu DOAR efectele problemelor dentare

Data

Cuprins

Echipa de medici stomatologi a clinicii Life Dental Spa vine in intampinarea problemelor dentare pe care le au adultii, dar si copii cu solutii holistice, individualizate. Acesta au la baza folosirea procedurilor stomatologice traditionale si moderne pentru tratarea afectiunilor dentare, dar nu se opresc aici.

Medicul curant analizeaza impreuna cu pacienul cauzele care au dus la aparitia acestor boli si stabilesc un protocol unic prin care, ca o echipa , isi propun sa aduca un echilibru in viata pacientului.

In prima consultatie de multe ori aflam ca pacientul a venit pentru “tratament paradontoza” cu ajutorul laserului crezand ca dupa o interventie rapida si scurta va fi vindecat pentru tot restul vietii. Asa ca o parte din timpul alocat va fi dedicat explicarii mecanismelor bolilor (factorii implicati), medicul oferind informatii despre alimentatie, factori agravanti (anumite afectiuni cronice, fumat, consumul de alte substante nocive).

Cu ajutorul camerei intraorale putem examina mai in detaliu cavitatea orala si pacientul poate vede si el problemele, fiind astfel mai motivat sa se ingrijeasca. Multi pot spune ca nu au gingivita, dar in urma controlului observam gangii marite de volum sau sangerande la manopere blande.

Cand ajungem la partea de igienizare acasa, medicul demonstreaza tehnica corecta si eficienta de periaj. Se discuta tipul de pasta dentara folosita, tipul periutei. Folosirea atei dentare este de obicei un punct sensibil pentru pacient. Acesta acuza de multe ori durere de gingie si sangereare, cand o foloseste.

Uneori tehnica este deficitara, alteori sunt prezente carii interdentare care intretin inflamatii si dau dureri gingivale. Dusul bucal fiind de multe ori o alternativa pe care medicul o recomanda pentru igienizarea interdentara.

Tratamentul bolii parodontale cronice profunde( paradontoza) sau superficiale (gingivita) presupune investigatii specifice si proceduri individualizate fiecarui pacient. O radiografie panoramica este obligatorie pentru a putea evalua nivelul osos si leziunile carioase, tratamentele endodontie si starea implantelor. Pentru forma mai usoara, se aplica un protocol cu mai putine sendite de tratament, dar schimbarile pe care este nevoie sa le faca pacientul pot fi asemanatoare cu cele din formele mai profunde.

Medicul discuta cu pacientul posibilitatea renuntarii la fumat, la produsele ce contin zahar si chiar la alimentele procesate si slabe calitativ nutritional. Medicul prezinta nevoia unei alinieri dentare in contextul vindecarii sau mentinerii rezultatelor dupa un tratament parodontoza.

Pe baza tuturor datelor analizate prin radiografie, parodontograma si discutia cu pacientul, medicul stabileste un protocol holistic, prezinta numarul de sedinte necesare tramentului (intre 2 si 4 uzual), explica in detaliu manoperele pe care le va realiza si recoamanda pacientului anumite schimbari in dieta, igiena, gestionarea stresului. De asemenea medicul va recomanda suplimente pe durata tratamentului si pe o perioada de timp dupa pentru sustinerea oganismului in refacerea lui.

Astfel, la Clinica Life Dental Spa nu veti beneficia doar de efectele benefice ale unui tratament parodontoza cu laser, ci si de o consiliere individualizata pentru modificare factorilor care duc la aparitia si agravarii bolii parodontale si veti fi un partener in vindecare dumneavoastra.

Programeaza-te ACUM!

blank

Autor:

Alina Ursu

Medic pedodont

Mai Multe
articole