Life Dental Spa- Prima clinica din Romania unde poti opta pentru plombe non-toxice!

Data

Cuprins

Stomatologia holistica este refresh-ul adus stomatologiei clasice – o noua viziune pentru servicii stomatologice de calitate, ce ofera rezultate pentru o lunga durata.

Life Dental Spa este prima clinica din Romania ce urmeaza principiile stomatologiei holistice, specialistii nostri fiind pregatiti profesional la nivel international. Pentru a imbunatati calitatea tratamentelor stomatologice, clinica beneficiaza de cea mai noua tehnologie in ceea ce priveste posibilitatea tratarii fara pic de durere – laserul stomatologic. In plus, datorita efortului continuu de a imbunatati serviciile oferite, Life Dental Spa a introdus in circuitul de lucru, pentru prima oara in Romania, plombele NON-TOXICE!

In mod curent, materialul obisnuit pentru obturatii dentare (plombe) contine substante cu potential toxic nu doar pentru dinti, ci si pentru intregul organism. In aceasta categorie nu se afla doar celebrele plombe din amalgam (metalice), ce contin mercur, ci si cele din rasina compozit, folosite astazi gratie culorii asemanatoare cu cea a dintelui.

Cercetatorii au demonstrat ca unii compusi ai acestor plombe de compozit au multiple efecte negative, precum:

 • Efect citotoxic
 • Inhibarea cresterii celulare
 • Efect alergen

HEMA, TEGDMA si UDMA (metacrilati) sunt substante nocive continute in materialul de plomba de tip rasina compozit, eliberate atat atunci cand plomba este polimerizata cu lumina speciala tip UV, cat si in timpul dizolvarii acesteia in saliva sau apa, ori o data cu degradarea in cavitatea bucala.

Dintre efectele nedorite ale metacrilatilor din rasinile de compozit amintim si:

 • Toxice pentru nervul dentar (pulpa dentara)
 • Toxice pentru celulele gingivale (fibroblasti)
 • Efect mutagen
 • Afectarea proliferarii si mineralizarii odontoblastilor (celule dentare)
 • Alterarea productiei locale de colagen
 • Pot produce inflamatia pulpara si necroza celulelor pulpare (ale nervului)
 • Favorizarea dezvoltarii bacteriilor care produc carii dentare
 • Afectarea proceselor fiziologice de auto-reparare si de dezvoltare ale dintilor

Ce propun #LifeDentist-ii?

In cautarile noastre permanente pentru a-ti oferi servicii cat mai biocompatibile, minim invazive, prietenoase cu organismul tau, am ales sa renuntam la vechile materiale conventionale pentru plombe. Alegerea noastra este folosirea plombelor non-toxice!

DA! Exista plombe ce NU contin metacrilatii toxici ce iti pot afecta sanatatea, acestea fiind inalt biocompatibile si estetice!

Materialul pentru care noi am optat este de fabricat in Elvetia, fiind de calitate superioara si complet non-toxic pentru plombele dentare.

Printre numeroasele afectiuni dentare ce pot fi tratate cu ajutorul laserului dentar se numara si cariile. Tratarea cariilor cu laserul si apoi obturarea cu plombe NON-TOXICE este in acest moment cea mai avansata tehnica pentru rezolvarea cariilor dentare. Laserul asigura rezultate uimitoare, datorita proprietatilor superioare, precum:

 • Efectul minim-invaziv – laserul nu afecteaza tesuturile sanatoase din jur
 • Proprietatea bactericida – bacteriile de la nivelul cariei dentare sunt eliminate complet, scazand semnificativ sansele de a aparea o noua carie pe sub plomba
 • Lipsa completa a durerii – nu mai este nevoie nici macar de anestezie locala
 • Stimularea imunitatii – laserul stimuleaza depunerea dentinei de reparatie, care protejeaza nervul dintelui afectat

Care sunt cauzele cariilor dentare?

Caria dentara este o afectiune ce apare la nivelul smaltului dentar din cauza factorilor nocivi ce actioneaza pentru o perioada lunga de timp. Cauzele principale ale aparitiei cariilor sunt:


 • Igiena orala precara


 • Consumul exagerat de zahar si bauturi acidulate


 • Afectiuni genetice ce afecteaza smaltul

Cel mai des, o igiena orala precara va duce la acumularea de resturi alimentare restante la nivelul carora vor actiona bacteriile prezente in mod normal la nivelul cavitatii bucale. Acestea nu doar ca duc la aparitia unei respiratii urat mirositoare (halena), dar se vor inmulti si vor actiona nociv prin producerea de acizi.

Cu toate ca smaltul este cel mai dur tesut din organism, scaderea pH-ului oral va duce la formarea de fisuri in grosimea smaltului. In lipsa unui tratament, fisurile se vor accentua si inmulti, putand fi afectat nervul dentar.

Cum ne dam seama ca avem o carie?

Adesea pacientii nu resimt prezenta unei carii decat atunci cand este prea tarziu, durerea fiind cea care ii aduce in cabinetul stomatologic. #LifeDentist-ii nostri recomanda ca vizitele la medicul stomatolog sa fie realizate macar de doua ori pe an, pentru a evalua statusul oral si pentru a observa prezenta posibilelor carii aflate intr-o faza incipienta. Totusi, o carie isi poate face simtita prezenta prin:


 • Sensibilitate crescuta la consumul de alimente prea dulci, prea rece sau prea calde


 • Aparitia unei pete sau cavitati la nivelul smaltului.

Cum se trateaza o carie?

Un alt pilon important al stomatologiei holistice, respectat in clinica stomatologica Life Dental Spa este si folosirea unor materiale biocompatibile pentru tratamentele stomatologice. Proprietatea minim-invaziva a laserului dentar, alaturi cu materialele inalt calitative, asigura o experienta placuta in cadrul sedintei de tratament, rezultatele fiind vizibile pentru lung timp.

De ce sa alegi Life Dental Spa?

#LifeDentist-ii nostri urmeaza cu pasiune si dedicare principiile stomatologiei holistice, oferind o atentie sporita consilierii pacientilor cu privire la toate procedurile medicale ce urmeaza a fi efectuate. Laserul dentar si plombele non-toxice sunt combinatia cea mai performanta pentru tratamentul cariilor, cu numeroase beneficii pentru sanatatea ta pe termen lung.

Noi nu tratam doar efectele, ci si cauzele! Este foarte important pentru noi ca preventia sa fie pe primul loc, specialistii nostri oferind sfaturi si recomandari cu privire la mentinerea sanatatii orale pe un termen lung, si nu numai.

Orice material plasat in cavitatea bucala si orice manopera stomatologica au rasunet in intregul organism, de aceea suntem preocupati de sanatatea ta generala, nu doar de realizarea unor manopere dentare locale!

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de tratarea cariilor dentare cu laserul dentar!

Mai Multe
articole