Life Dental Spa – Povestea uneia dintre cele mai cunoscute clinici stomatologice din București

Data

Cuprins

Clinica Life Dental Spa a luat nastere in anul 2008, din dorinta Dr. Cristina Obreja, ajungand la forma actuala dupa multe etape de reinventare, pastrand totusi conceptul de stomatologie minim-invaziva si bazandu-se pe medicina holistica. 

Cum ea spunea intr-un interviu, aceasta clinica reprezinta imaginea sufletului si personalitatii ei. De-a lungul anului a atras in echipa sa, medici care au aceleasi principii si care contribuie zi de zi la consolidarea acestui concept.

 

Tehnologia laser a ajutat clinica sa se reinventeze, ajungând să fie una dintre cele mai cautate din tara, ca urmare a beneficiilor pe care le aduce atat pentru pacient, cât și pentru medici. 

Una din ramurile stomatologice care au fost revoluționate de către tehnologia laser este pedodontia. De aceea, a venit momentul sa se nasca Life Dental Spa Kids, divizia specială pentru copii, care va fi în sediul de pe Bulevardul Magheru. 

Pedodontia este ramura care se ocupa cu tratamentul dentar al copiilor, atât în perioada de dentiție temporara, cât și mixta. Majoritatea copiilor care ne pășesc si acum pragul vin cu o frica extrem de mare de medicul stomatolog și de ceea ce presupune tratamentul dentar: zgomote, vibrații, miros neplăcut, uneori chiar si durere. 

Ei, fie au beneficiat de tratamente stomatologice in trecut și au fost traumatizati, fie au o frica de necunoscut, au auzit povești de la membrii familiei sau chiar  de la prieteni. Nu puține ori, ajung la noi, copii pe care au încercat sa ii trateze alți colegi și nu au reusit, iar noi, datorita laserului dentar reușim să îi convingem să își trateze dințișorii. Deoarece laserul dentar este mult mai prietenos cu copilul decât clasică freza, el nu vibrează si nici nu este la fel de zgomotos ca freza, iar de cele mai multe ori, nu doare, deci nu avem nevoie de anestezie. 

 

Carui copil i se potrivește laserul dentar? 

 

  • Tuturor copiilor, fara excepție. 

 

 

De ce?

 

  • Din nenumărate motive. 

Ce tratează laserul dentar?

 

  • Cariile dentare

 

Sunt cele mai frecvente probleme apărute la copii, ca urmare a igienei destul de deficitare a dintilor, copii neavând manualitatea necesara să ajungă cu periuța pe fiecare dintisor in parte, dar și ca urmare a unor factori favorizanți, cum ar fi: boli cronice care necesita tratament prin siropuri, afecțiuni ORL care determină copilul sa respire pe gura, alergii sau intoleranțe alimentare, stres emoțional. 

Cu ajutorul laserului, reușim să tratăm cariile chiar și în stadiu avansat, fara că micul pacient sa simtă durere. 

 

  • Sigilari dentare

 

Reprezintă o metodă de prevenire a apariției cariei dentare. Presupune curățarea suprafeței dintelui și acoperire ei cu un material astfel incat incidenta de apariție a cariei să scadă considerabil. Ele trebuie verificate 1 data la 6 luni, iar daca se observa că acestea nu mai asigura etanșeitatea dintelui, trebuie înlocuite. 

 

  • Frenectomie

 

Exista copii ai căror fren lingual este foarte scurt, iar acest lucru împiedică hrănirea corespunzătoare sau tulburări de vorbire. 

 

  • Decapusonare

 

Exista situații în care dinții au dificultăți de erupție și atunci sa fie nevoie că medicul stomatolog sa intervină pentru a îndepărta gingia de deasupra dintelui ajutându-l sa erupa. Acest lucru se face foarte ușor cu ajutorul laserului și necesită doar o anestezie topica cu lidocaina fie sub forma de spray fie gel. 

 

Laserul dentar poate deveni cel mai bun prieten al micului pacient, iar daca el este mânuit de un medic empatic, care îl face să se simtă în siguranță și face din tratamentul dentar o joaca, atunci cu siguranță vizita la medicul stomatolog va fi una de succes. 

La Life Dental Spa Kids găsiți toate ingredientele necesare pentru ca micii pacienți sa aibă dinți sănătoși și frumoși.

Mai Multe
articole