Life Dental Spa – locul unde dentistii trateaza OAMENI, nu doar dinti

Data

Cuprins

Stomatologia holistica – noua perspectiva adoptata asupra stomatologiei clasice, un suflu nou, un refresh si inovatie in ceea ce priveste tratamentele stomatologice. Frica de durere, teama de disconfort si incordarea din timpul vizitelor la stomatolog sunt acum de domeniul trecutului. Cum e posibil?

Cel mai des, pacientii se prezinta la medicul stomatolog din cauza unei dureri puternice, care fie fac odihna dificila, fie ii aduc in imposibilitatea de a mesteca alimentele. Din pacate, durerile de acest gen sunt consecintele ignorarii vizitelor periodice la stomatolog, ele fiind datorate unor afectiuni orale in stadii inalte de dezvoltare.

Doua dintre cele mai temute patologii intalnite in clinica Life Dental Spa sunt boala parodontala si gingivita. Parodontoza reprezinta o afectiune gingivala grava, care poate duce, in lipsa unui tratament, la pierderea dintilor de pe arcada.

Consecintele parodontozei nu sunt vizibile doar in cavitatea bucala.

Bacteriile implicate in aparitia si in dezvoltarea parodontozei sunt punctul de plecare pentru dezvoltarea altor afectiuni asociate, pornind de la boli cardio-vasculare precum infarct miocardic, accident vascular cerebral, pana la Alzheimer.

Gingivita, pe de alta parte, reprezinta un stadiu anterior instalarii parodontozei. Inflamatia gingiei are drept cauza principala o igiena orala precara, ce duce la acumularea resturilor alimentare in cavitatea bucala.

Specialistii Life Dental Spa ofera o mare atentie asupra informarii pacientilor cu privire la importanta mentinerii unui standard de igiena optim. In acest sens, periajul dentar trebuie efectuat de minim doua ori pe zi, daca nu chiar dupa fiecare masa, fiind necesare a fi folosite si ata dentara, apa de gura, si chiar si dusul bucal.

Lipsa curatarii corecte a dintilor si gingiilor va duce la aparitia tartrului dentar (piatra dentara), acesta fiind un depozit bacterian mineralizat, ce odata format pe dinte nu mai poate fi eliminat decat cu ajutorul unui detartraj cu ultrasunete efectuat in cabinetul stomatologic. Pentru a asigura o curatare si mai in profunzime, Lifedentistii nostri au venit cu solutia potrivita: un pachet complet de igienizare orala in profunzime, profesionala, ce cuprinde un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional si o procedura cu Air-Flow, pentru a elimina cauza principala a aparitiei afectiunilor gingivale.

Si totusi, ce facem atunci cand aceste afectiuni orale exista deja?

Indiferent ca este vorba de gingivita sau de parodontoza, durerile gingivale devin din ce in ce mai accentuate. Pacientii tematori amana, pe cat este posibil, tratamentul parodontozei si al gingivitei, din cauza fricii de durere si a complicatiilor. Solutia este simpla – laserul stomatologic. Specialistii Life Dental Spa, pregatiti temeinic la nivel international pentru a efectua tratamente cu laserul dentar, vin cu solutia unui tratament complet lipsit de durere, si nu numai.

Avantajele majore ale utilizarii laserului in cadrul tratamentului parodontozei si al gingivitei


  • Lipsa durerii, nefiind necesare interventii chirurgicale de tipul chiuretajelor in camp deschis


  • Efectul bactericid ce elimina bacteriile patogene


  • Proprietatea sa minim-invaziva, prietenoasa cu tesuturile


  • Stimularea imunitatii locale si a regenarii, fara complicatii ulterioare

Cu toate acestea, LifeDentistii pun mare accent pe crearea unei atmosfere confortabile medic-pacient, acesta fiind doar un alt pilon al stomatologiei holistice practicate in clinica noastra. Aici, atentia noastra este indreptata catre consilierea pacientului nu doar in ceea ce priveste sanatatea orala, ci si in legatura cu stilul de viata.

Tratamentul parodontozei atenueaza efectele bolii, insa riscul de recidiva va scadea considerabil in cazul in care pacientul respecta recomandarile noastre in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata imbunatatit si sanatos.

Programeaza-te ACUM si uita de durerea de gingie cu ajutorul laserului stomatologic!

Mai Multe
articole