Life Dental Spa – inovatie si profesionalism in medicina dentara

Data

Cuprins

Clinica Life Dental Spa este o clinica formata sa priveasca pacientul ca un intreg si nu numai dintii. Problemele de sanatate, nu doar cele de la nivelul cavitatii bucale, sunt probleme ale intregului organism. Multe din bolile din ziua de astazi au o dubla componenta. Pe de o parte corpul nostru nu mai are imunitatea de acum 50-100 de ani, nu mai are puterea sa se lupte cu bolile si este vulnerabil in fata bacteriilor si a virusurilor. Pe de alta parte, agentii patogeni (bacterii si virusuri) sunt mai puternici, raspund greu la tratament, motiv pentru care si schemele terapeutice au avut nevoie sa se schimbe in timp.

Asa ca, pentru a invinge o boala, este nevoie sa ne adresam celor doua aspecte de mai sus. Sa intarim corpul pentru a raspunde pozitiv insanatosirii (adresarea se face atat preventiv, inainte de aparitia bolii, cat si curativ, in timpul bolii) si sa alcatuim un tratament potrivit fiecarui pacient si fiecarui stil de viata.

Fiecare pacient care trece pragul clinicii Life Dental Spa beneficiaza de o discutie cu medicul curant care cuprinde atat o parte de istoric medical, cat si o parte de stil de viata. Acestea ajuta medicul sa observe care aspecte au dus la imbolnavirea pacientului si cum il putem ajuta ca sa recupereze starea de sanatate. Cheia zambetului fiecarui pacient este medicina holistica, bazata pe vindecarea blanda, prin calea cea mai putin daunatoare, intelegand ca vindecarea va insemna restabilirea echilibrului pacientului din toate punctele de vedere, printr-o relatie armonioasa si sincera medic-pacient. Sunt multe cabinete stomatologice in Bucuresti, insa putini medici care vad si analizeaza pacientul ca pe un intreg, asa cum fac medicii din cadrul echipei Life Dental Spa.
Medicii clinicii Life Dental Spa ofera o consultatie gratuita de specialitate pacientilor sai pentru ca ei sa inteleaga abordarea noastra, in care i se vor explica probleme de sanatate pe care le au, ce repercusiuni exista pe termen scurt, mediu si lung daca nu le trateaza si ce variante de tratament oferim noi.

Cel mai frecvent, pacientii ne cauta pentru a trata problemele parodontale. Fie ca vorbim de o gingivita, cu inflamatia gingiei, cu sangerare, miros neplacut al gurii (halena) sau de o parodontita (cunoscuta ca parodontoza) care are in plus si retractia osoasa si eventual mobilitatea dintilor, pacientii constientizeaza ca exista o problema. In continuare, astfel de probleme nu sunt diagnosticare de medici si deseori nu isi gasesc rezolvare.

Stomatologia cu laser este cheia in astfel de probleme. Avand in vedere ca bolile parodontale au ca principala cauza factorul bacterian, pe el trebuie actionat. Astfel incat, in cadrul Life Dental Spa, se realizeaza, dupa o igienizare corecta si temeinica (ce contine detartraj, periaj si air-flow), chiuretajul subgingival. In cadrul acestei manopere, se insera mai profund decat se poate intra cu ansa de ultrasunete, fibra laser. Aceasta, dupa un protocol holistic, bine pus la punct in cadrul clinicii, va distruge bacteriile cauzatoare de boala parodontala. Protocolul este unul clar, cu mici modificari in functie de fiecare pacient. De asemenea, la finalul tratamentului, pacientului I se poate recomanda ozonoterapia, Aceasta are efect bactericid, patrunde profund in os si gingie si va ajuta gingia sa se refaca. Pentru ca boala are un puternic risc de recidiva, pacientul va fi sfatuit sa vina la igienizari mai des decat o facea pana acum. In plus, de cele mai multe ori, pacientul trebuie sa isi schimbe si stilul de viata. Daca fumeaza, trebuie sa inteleaga faptul de tutunul si compusii asociati reduce alimentarea cu sange la nivelul gingiei, deci vindecarea apare mai greu si modifica structura gingiei si osului. De asemenea, consumul de zahar modifica ph-ul corpului si duce la scaderea imunitatii. Vindecarea finala, va fi rezultatul manoperelor medicale, coroborat cu schimbarile pe care le va face pacientul (stil de viata, alimentatie, igiena corespunzatoare).

Stomatologia cu laserul este indicata tuturor pacientilor, nu are efecte adverse, nu are contraindicatii, avand rezultate exceptionale.

Tot cu laserul se pot lucra si cariile. Laserul, spre deosebire de freza, nu atinge dintele, nu provoaca incalzirea acestuia si complicatii asupra nervului. Nu necesita anestezie, durerea este inexistenta pentru ca aparatul se va regla in functie de sensibilitatea pacientului. Foarte important este faptul ca o plomba pusa dupa curatarea cu laserul are risc mult mai mic de a dezvolta carie pe sub plomba deoarece laserul, fiind bactericid, omoara bacteriile din cavitate. Astfel pacientul se va simti mult mai confortabil si mai placut la stomatolog. El are indicatie clara si pentru copiii care se tem de freza si la care sensibilitatea este mult mai mare.

Stomatologia cu laser este indicata si in cazul albirii dentare. Aceasta nu este daunatoare dintilor deoarece substanta care albeste dintii sta pe dinti cel mai putin timp dintre toate metodele de albire si sensibilitatea post-albire este minima pentru ca in momentul in care laserul nu mai actioneaza, dintele se “inchide” stimulilor externi (cald, rece, dulce). In rare ocazii, daca este nevoie, pacientului ii poate fi recomandat un antiinflamator. In luna iunie, albirea se poate face in cadrul clinicii Life Dental Spa cu 10% reducere.

Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre!
Life Dental Spa – Magheru One!

blank

Autor:

Maria Craiciu

Medic dentist,
specialist laser dentar

Mai Multe
articole