Laserul stomatologic este viitorul. De ce sa alegi LDS ca pacient sau ca medic?

Data

Cuprins

Atunci cand am terminat facultatea, eram un medic ca toti ceilalti si acest fapt nu imi placea. Niciodata nu am dorit sa fiu “ca altii”. Fara sa stiu exact pe ce cale doresc sa merg, stiam ca vreau sa le ofer viitorilor mei pacienti acel “altceva”. Viata mi-a scos in cale, laserul dentar.

Curand, am aflat ca laserul ofera alternativa aceea pe care o cautam eu. Laserul stomatologic ofera pacientilor tratamente fara durere, fara anestezie, fara zgomotul frezei.

De ce este laserul stomatologic viitorul?

Pacientii isi doresc tratamente corecte din punct de vedere medical, rapide, nedureroase si per total vor o experienta placuta. Laserul este cel care reuseste sa intruneasca toate aceste aspecte. In primul rand, ei nu mai aud zgomotul frezei. Sunt multi pacienti care sunt traumatizati inca din copilarie de sunetul frezei si nu isi doresc sa o mai auda.  

Unii dintre ei nu au mai fost la stomatolog in ultimii 20 de ani, ceea ce este tragic, avand in vedere ca recomandarea este ca pacientul sa vina la cabinetul stomatologic de 2 ori pe an, o data la 6 luni pentru o igienizare si o consultatie.

Un alt aspect placut este faptul ca laserul nu are vibratia neplacuta si dureroasa a frezei.  In timpul manoperei de curatare a cariei, laserul nu atinge dintele astfel incat, nu exista vibratia care are ca rezultat o sensibilitate sau o durere.

Neexistand contact intre dinte si laser, nu exista nici crestere  termica. Acest lucru inseamna ca pacientul nu resimte durere la o utilizare corecta a laserului, deci anestezia nu este necesara. Acest aspect place pacientilor, mai ales celor anxiosi sau speriati de ace si seringi.

Deci, pacientilor care isi doresc o experienta stomatologica le recomand sa vina si sa incerce laserul dentar.

Ca medic, am ales in urma cu multi ani sa studiez in detaliu tehnologia laserului. Imi place ca atunci cand folosesc un aparat sa inteleg cum anume functioneaza si imi place sa intreb “de ce?”. Am facut cursuri in aceasta directie in primul rand ca sa inteleg eu cum functioneaza si ce se intampla atunci cand doresc sa ma “joc” cu el. Apoi, mi se pare firesc sa le explic pacientilor, pe scurt, cum functioneaza el. Plus de asta, exista din cand in cand un pacient care este mai curios si ma provoaca la discutii tehnice. In felul acesta, mai rupem ritmul unei consultatii clasice, ceea ce este minunat.

Cand am inceput colaborarea cu Life Dental Spa, mi-a placut ca mi s-a lasat libertatea de a alege cum, cand si in ce fel folosesc laserul. In acest fel, am invatat sa ofer pacientilor exact ce au nevoie, sa le personalizez tratamentul ceea ce este important. Nu exista patologie sau plan de tratament valabil pentru toti pacientii. Suntem diferiti, reactionam diferit si avem nevoie de tratamente diferite in functie de organism, de stil de viata, dorinte, asteptari. 

Pentru mine, consultatia este foarte importanta. Este momentul in care pacientul si cu mine ne cunoastem, ne calibram asteptarile si ne apropiem. Este esential sa fim pe aceeasi lungime de unda astfel incat rezultatul tratamentului sa ne multumeasca pe amandoi. Pe mine pentru ca ofer tratamentul dorit atat de mine, cat si de pacient si pentru pacient pentru ca la final, va zambi si va emana sanatate si incredere in sine.

Mai Multe
articole