In ultimele decenii, tehnologia pe baza de laser a inceput sa fie utilizata in tot mai multe domenii. Astfel, aplicatiile laserului s-au extins si in sfera medicala, in prezent fiind folosit cu precadere pentru efectuarea unor proceduri stomatologice specifice.
Beneficiile laserului in stomatologie sunt incontestabile, mai ales in contextul in care pacientii isi doresc sa se bucure de interventii dentare cat mai eficiente, mai rapide si mai putin dureroase.

In continuare poti descoperi utilizarile principale ale laserului in stomatologie, dar si avantajele acestuia.

Care sunt interventiile stomatologice in care putem folosi laserul?

In stomatologie, laserul poate fi folosit atat pentru interventiile minim invazive la nivelul tesuturilor dure (respectiv dintele), dar si la nivelul tesuturilor moi (tesutul gingival).

Astfel, cu ajutorul laserului terapeutic se realizeaza urmatoarele proceduri care vizeaza tesutul dentar:

La nivelul tesuturilor moi, laserul se utilizeaza in:

Acestea nu sunt, insa, singurele utilizari ale laserului dentar. Un astfel de aparat specializat este folosit adesea in clinicile dentare pentru albirea dentara, pentru tratarea inflamatiilor articulare de la nivelul mandibulei, dar si pentru extirparea tumorilor localizate in cavitatea bucala.

Avantajele laserului dentar

laserul stomatologic

Laserele chirurgicale ofera performante ridicate, iar beneficiile sale sunt resimtite atat de catre medicii stomatologi cat mai ales de catre pacienti. Pe lista avantajelor laserului dentar putem mentiona:

Paradontoza, gingivita, problemele de retractie gingivala sau parodontita apicala sunt doar cateva dintre afectiunile dentare ce pot fi tratate cu ajutorul unui laser stomatologic.

Laserul in stomatologie – limitari

Din nefericire, laserul dentar are si cateva limitari, motiv pentru care nu poate fi utilizat in timpul anumitor proceduri. De exemplu, el nu poate taia metalul, deci nu poate fi folosit pentru indepartarea coroanelor metalice vechi sau amalgamului. De asemenea, cu el nu se pot slefui dintii, in vederea acoperirii lor cu coroane dentare.

Laserul este un dispozitiv extrem de scump, iar de avantajele sale poti beneficia doar intr-o clinica stomatologica de top, cum este si cazul clinicii noastre. Te asteptam pentru un consult stomatologic amanuntit pentru a gasi cele mai bune solutii pentru un zambet frumos si sanatos! Acceseaza pagina de contact clinica stomatologica si fa-ti o programare chiar acum!