Laserul dentar constituie o tehnologie moderna, in special in Romania. El a fost inventat in urma cu 60 de ani insa a necesitat multi ani pentru perfectionare. In continuare este o tehnologie greu accesibila medicilor datorita:

Toate acestea, fac ca laserul dentar sa isi croiasca greu pe piata stomatologica.

Exista doua mari clase de lasere:

Desigur, ca pe masura ce medicul aprofundeaza tehnologia laser, acesta reuseste sa faca mult mai multe manopere si sa I le propuna pacientului pentru a ii face mai placuta experienta la stomatolog.

Pacientii adulti din ziua de astazi, din Romania, sunt pacientii copii de acum 30-40 de ani. Pe vremea comunismului, nu exista acces la instrumentar, materiale si empatie pentru a trata pacientul in mod corespunzator. Multe dintre manopere, inclusiv cele dureroase (extractii, tratamente de canal) se realizau fara anestezie, ceea ce a facut ca multi pacienti sa fie reticenti sau chiar sa aibe o fobie pentru medicul stomatolog, cabinetul de medicina dentara, inclusiv pentru mirosurile din cabinet, pe care din punct de vedere psihologic le asociaza cu durerea.

In ziua de astazi, manoperele la stomatolog se fac cu anestezie, materialele sunt performante si se acorda o mare atentie tratamentului psihologic al pacientului. Acestea si pentru ca medicii poarta pe umeri povara insuccesului emotional din trecut. Daca pacientul isi gaseste medicul potrivit si comunicarea este buna, aceste traume pot trece in timp, favorizand o buna relatie medic-pacient.

Dar ce ati spune daca viitorul este reprezentat de manopere fara anestezie, fara ac si fara injectare?

Laserul dentar ofera posibilitatea efectuarii unei game ample de manopere care in trecut erau chirurgicale si care acum se fac fara incizie, fara anestezie si mai presus de toate fara durere.

Avantajele laserului stomatologic:

Atunci cand pacientul alege un tratament medical, este necesar sa ia in calcul ce primeste de banii platiti. 

In cazul laserului, pacientul primeste :

Si nu in ultimul rand, respect pentru dinti si gingii, plus o experienta placuta asa cum este firesc sa se intample in cazul unui tratament stomatologic.