Laser Mouth Disinfection – Detartraj si sterilizare laser
blank

Data

 Clinica stomatologica Life Dental Spa din Bucuresti foloseste tehnologia de ultima generatie a laserului stomatologic pentru a veni in ajutorul pacinetilor care sufera de probleme dentare si gingivale. 

 

Dr. Cristina Obreja, medicul fondator al clinicii si specialist in laser stomatologic a pus bazele unui protocol de preventie a afectiunilor gingivale, iar una din procedurile des realizate in cadrul acestuia este si Laser Mouth Disinfection. 

 

Ce este Laser Mouth Disinfection?

Cele mai des intalnite afectiuni gingivale in cadrul clinicii stomatologice Life Dental Spa sunt gingivita si parodontoza. Gingivita este o afectiune reversibila care, daca este tratata la timp, poate preveni aparitia parodontozei. 

 

#LifeDentistii sunt de parere ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, motiv pentru care a fost implementat tratamentul Laser Mouth Disinfection.

 

Laser Mouth Disinfection are rolul de a dezinfecta cavitatea orala, distrugand bacterile atat de la nivel supragingivial, cat si subgingival, curatand si dintii si gingia. Totul intr-o singura sedinta in cabinetul stomatologic din Bucuresti! 

 

Pentru cine este indicata procedura Laser Mouth Disinfection?

Laserul stomatologic este o inovatie in domeniul stomatologiei, avand o actiune minim-invaziva si sterilizanta. Astfel, un numar mare de pacienti pot alege aceasta procedura profilactica, insa exista anumite categorii carora #LifeDentistii le recomanda in special aceasta manopera:

 • Pacienti care sunt predispusi la aparitia afectiunilor gingivale si doresc sa previna gingivita si parodontoza
 • Pacienti care au urmat tratamentul gingivitei cu laserul sau tratamentul parodontozei cu laserul si doresc sa previna recidiva acestor afectiuni
 • Pacienti care prezinta o predispozitie aparte de a dezvolta parodontoza, din pricina unor afectiuni generale sau a unor inghesuiri dentare ce favorizeaza formarea de placa microbiana
 • Pacienti cu afectiuni generale din sfera cardio-vasculara, pentru a preveni aparitia unui focat infectios in organism 
 • Femeilor insarcinate pentru a preveni aparitia gingivitei de sarcina

Laser Mouth Disinfection vs. Protocolul holistic unic de tratare a parodontozei 

Dr. Cristina Obreja, medicul fondator al clinicii stomatologice Life Dental Spa, a elaborat un protocol unic in Romania pentru tratarea parodontozei cu laserul, prin proceduri minim-invazive, non-chirurgicale si eficiente pe termen lung, in cazul afectiunilor gingivale deja existente

Cu toate ca ambele proceduri utilizeaza ultratehnologia moderna a laserului stomatologic, procedurile sunt complet diferite:

  • Laser Mouth Disinfection este o procedura de preventie, avand rolul de a curata cavitatea bucala si de a preveni aparitia afectiunilor gingivale de tipul gingivitei si parodontozei 

Care sunt etapele procedurii Laser Mouth Disinfection?

Pacientii care aleg sa urmeze o procedura de preventie de tipul Laser Mouth Disinfection in cabinetul stomatologic din Bucuresti sunt informati inca de la inceput cu privire la toate etapele pe care le presupune aceasta manopera. 

 • Consultatie 

Inainte de toate, #LifeDentist-ii realizeaza o consultatie cu ajutorul camerei intraorale pentru a evalua statusul gingival si dentar. Astfel, medicii specialisti au o privire de ansamblu asupra situatiei clinice si se poate intocmi un plan de tratament care cuprinde toate manoperele ce urmeaza a fi realizate. 

 • Igienizare profesionala 

Pentru ca procedura laser sa fie eficienta, este necesara o curatare in profunzime a tesuturilor dentare, eliminandu-se astfel depunerile de tartru dentar si de placa microbiana. 

In mod normal, in cavitatea bucala exista un numar impresionant de specii microbiene care se hranesc si se inmultesc pe baza resturilor alimentare ramase restante in spatiile interdentare si nu numai, atunci cand periajul dentar nu este efectuat corect. 

Pe masura ce resturile alimentare se acumuleaza si nu sunt indepartate prin igiena orala zilnica, se va forma placa microbiana. Sub influenta salivei, placa microbiana se poate transforma in tartru dentar (piatra dentara), care nu mai poate fi eliminat prin simplul periaj, fiind necesara o curatare profesionala in cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

Pachetul complet de igienizare profesionala pus la dispozitie de #LifeDentisti in clinica stomatologica Life Dental Spa cuprinde trei manopere profilactice care se realizeaza intr-o singura sedinta:

 • Detartraj cu ultrasunete 

In ceea ce priveste procedura Laser Mouth Disinfection, detartrajul este efectuat atat la nivel supragingival, cat si subgingival. Utilizand instrumente speciale ce produc vibratii cu frecvente cuprinse intre 25000-45000 de Hz, sunt dizlocate depozitele de tartru dentar cantonate pe suprafetele dentare si gingivale. Recomandarea #LifeDentistilor este ca detartrajul ca fie realizat de minim doua ori pe an, iar pacientii care au suferit afectiuni gingivale sa se prezinte mai des la cabinetul stomatologic pentru o curatare profesionala, o data la maxim 3-4 luni. 

Detartrajul cu ultrasunete nu afecteaza smaltul dentar in niciun fel! Realizat periodic, acesta elimina depunerile de tartru dentar si previne retractia gingivala, imbunatatind sanatatea orala!

 • Periajul profesional 

Periajul profesional este realizat cu ajutorul unei periute speciale ce efectueaza miscari circulare cu frecventa rapida, curatand astfel suprafetele dintilor de placa microbiana, lustruindu-le. 

 • Air-Flow 

Recent aparut in sfera procedurilor profilactice, Air-Flow-ul utilizeaza jeturi de apa cu bicarbonat pentru curatarea in profunzime a spatiilor interdentare si greu accesibile.  

 • Utilizarea laserului dentar pentru eliminarea bacteriilor 

Ultratehnologia moderna a laserului stomatologic utilizeaza diferite tipuri de lungimi de unda, in functie de procedura medicala ce trebuie realizata. Laser Mouth Disinfection se realizeaza cu ajutorul laserului pentru tesuturi moi BIOLASE, sterilizand suprafetele gingivale. 

Astfel, bacteriile cantonate atat la nivel supragingival, cat si subgingival sunt curatate, tesuturile fiind stimulate din punct de vedere imunitar, pentru a asigura o regenerare rapida si eficienta. 

 • Educatie pentru sanatate

In urma realizarii unei igienizari profesionale si a unei dezinfectari a cavitatii orale cu ajutorul laserului stomatologic, pacientii care au ales sa urmeze procedura Laser Mouth Disinfection beneficiaza de sfaturi personalizate de la #LifeDentisti cu privire la cum sa isi mentina sanatatea orala pentru mai mult timp. O parte din recomandarile specialistilor sunt:

 • Adoptarea unei diete sanatoase, dulciurile si carbohidratii simpli fiind inlocuiti cu fructe si legume proaspete
 • Igiena dentara realizata corespunzator, prin periaj dentar de minimum doua ori pe zi si folosirea mijloacelor auxiliare de curatare orala (apa de gura si dus bucal) 
 • Respectarea vizitelor periodice la medicul specialist in stomatologie pentru consultatii de rutina si igienizare profesionale 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si ai grija de sanatatea gingiilor tale urmand procedura Laser Mouth Disinfection!

 

Mai Multe
articole