Interventia de sinus-lifting
blank

Data

Una dintre interventiile chirurgicale realizate de catre medicii specialisti Life Dental Spa in cabinetul stomatologic din Bucuresti este operatia de sinus-lifting. Aceasta este o procedura necesara doar anumitor pacienti, acestia avand o situatie clinica aparte. 

Clinica stomatologica Life Dental Spa din Bucuresti este dotata cu tehnologia de ultima generatie a laserului stomatologic, aceasta asigurand realizarea unor proceduri minim-invazive, prietenoase cu tesuturile dentare, gingivale si osoase. 

De asemenea, medicii specialisti Life Dental Spa se pregatesc constant, prin participarea la numeroase congrese si seminarii nationale si internationale, pentru a putea tine pasul cu evolutia tehnologica si pentru a fi la curent cu noile tehnici si noile materiale biocompatibile aparute in domeniul stomatologiei dentare.

Pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa pentru interventii stomatologice de natura chirurgicala se bucura de tratamente sigure, eficiente si fara risc de complicatii, realizate de cea mai buna echipa de #LifeDentisti cu ajutorul laserului dentar! 

Din ce in ce mai des, pacientii calca pragul clinicii stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti pentru a urma tratamente protetice restauratoare pe baza de implanturi.

In cazul in care pacientul este edentat de foarte mult timp (la nivel maxilar, in special), este foarte posibil ca acesta sa prezinte modificari la nivelul sinusului maxilar, situatie in care se pune problema realizarii unei operatii de sinus-lifting. 

Ce este operatia de sinus-lifting? 

Operatia de sinus-lifting este o interventie chirurgicala in cadrul careia se realizeaza aditie de os pe sub membrana sinusala, cu foarte mare precizie si atentie ca aceasta sa nu sufere perforatii. Astfel, se reduce volumul sinusului maxilar si se asigura o cantitate suficienta de os alveolar pentru a putea fi sustinut implantul dentar. 

Ce sunt sinusurile maxilare? 

In interiorul osului maxilar se gasesc doua cavitati numite sinusuri maxilare

Sinusul maxilar este situat, practic, in grosimea unui maxilar, fiind plin cu aer. Peretii care delimiteaza sinusul maxilar sunt acoperiti cu o membrana sinusala, iar cel mai des, peretele inferior al sinusului maxilar se gaseste la o distanta foarte mica de varfurile radacinilor dintilor posteriori maxilari (premolari si molari). 

Care este scopul principal al operatiei de sinus-lifting? 

Atunci cand pacientul alege clinica stomatologica Life Dental Spa pentru un tratament restaurator realizat cu ajutorul coronitelor sau a puntilor dentare fixate pe implanturi, este esential ca #LifeDentistul sa evalueze statusul oral al pacientului, in scopul de a vedea daca situatia clinica este potrivita pentru a putea suporta implantul. 

Cu alte cuvinte, #LifeDentistul specialist in implantologie sau chirurgie orala il va ruga pe pacient, dupa ce a avut loc o consultatie cu ajutorul camerei intraorale in cabinetul stomatologic din Bucuresti, sa realizeze si o investigatie de tip computer tomograf – CT. 

Astfel, medicul specialist Life Dental Spa poate corela situatia vizibila din cavitatea orala cu CT-ul, putand evalua calitatea si cantitatea osului alveolar la nivel maxilar. 

In situatia in care pacientul care este edentat la nivelul maxilar posterior (pacientului ii lipsesc fie premolari, fie molari) de foarte mult timp, exista posibilitatea ca peretele inferior al sinusului maxilar (practic, ”podeaua sinusului”) sa fie coborata. 

Daca podeaua sinusului a coborat, volumul sinusului maxilar este mai mare decat in mod normal, situatie in care cantitatea de os alveolar disponibila pentru implant este mai mica. Pentru reusita interventiei de inserare a implantului dentar si pentru diminuarea riscului de esec sau de complicatii, se poate recurge la operatia de sinus-lifting. 

Sinus lifting-ul este o operatie prin care medicul specialist realizeaza aditie de os sub  membrana sinusala ce captuseste peretele inferior al sinusului, ridicandu-l. Astfel, volumul sinusului se micsoreaza si creste cantiatea de os alveolar disponibil.

In urma realizarii unei operatii de sinus-lifting, inserarea implantului dentar poate fi realizata in siguranta si nu exista riscul ca acesta sa perforeze peretele inferior al sinusului, respectiv membrana sinusala. 

Alege tratamente sigure si fara riscuri in clinica stomatologica Life Dental Spa din Bucuresti!

Cand este indicata operatia de sinus-lifting?

Sinus-liftingul este o interventie chirurgicala realizata fara riscuri si fara complicatii in cabinetul stomatologic din Bucuresti atunci cand este necesara aditia de os la nivelul maxilarului in scopul de a diminua volumul sinusului maxilar largit pe baza prabusirii membranei sinusale. 

Acest lucru se intampla persoanelor care au suferit resorbtie osoasa importanta la locul pierderii dintilor, iar acum osul alveolar nu mai prezinta cantitatea necesara inserarii implanturilor dentare. 

Resorbtia osoasa presupune diminuarea cantitatii de os alveolar si face imposibila posibilitatea inserarii unui implant dentar la nivel local. Resorbtia osoasa este cauzata de:

 • Pierderea dintilor si a structurii osoase din pricina evolutiei bolii parodontale (parodontoza) pe o perioada indelungata 
 • Pierderea dintilor de la nivelul arcadei superioare, molari sau premolari, fara a interveni protetic (prin inserarea de implanturi sau prin proteza cu ajutorul puntilor dentare) timp indelungat 
 • Infectii dentare si alte afectiuni dentare care au dus la imposibilitatea tratarii conservative, situatia impunand extractia dentara, neurmata de un tratament protetic restaurator. 

Operatia de sinus-lifting si laserul stomatologic 

Operatia de sinus-lifting este o manopera chirurgicala din ce in ce mai intalnita in cabinetul stomatologic din Bucuresti deoarece pacientii care aleg Life Dental Spa au uitat de teama de durere atunci cand vine vorba de dentist! 

Pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa au mare incredere in echipa de medici profesionisti, fiind multumiti de tratamentele fara durere realizate in atmosfera calma, prietenoasa si relaxanta a cabinetului stomatologic din Bucuresti. 

Operatia de sinus-lifting este realizata cu ajutorul laserului stomatologic, cea mai noua tehnologie in ceea ce priveste stomatologia. Astfel, interventia este minim-invaziva, iar pacientii pot beneficia si de anestezie locala pentru a nu simti absolut nicio durere.

Laserul prezinta multiple proprietati, printre care se numara: 

 • Diminuarea hemoragiei – laserul stomatologic poate fi utilizat atat pe tesuturi moi cat si dure, avand proprietatea de a diminua pierderile de sange: in acest fel, medicul specialist poate avea o vizibilitatea mult mai buna asupra campului operator 
 • Stimularea regenerarii – in urma realizarii interventiei chirurgicale cu ajutorul laserului stomatologic, pacientii se bucura de o refacere mult mai rapida, gratie proprietatilor de biostimulare  la nivel local pe care o ofera laserul dentar 
 • Efect bactericid – laserul stomatologic este cunoscut pentru faptul ca fasciculul luminos distruge bacteriile de la nivel local si sterilizeaza tesuturile, diminuand considerabil riscul de recidiva si de complicatii, mai ales atunci cand vine vorba de infectiile post-operatorii 

De cate feluri este operatia de sinus-lifting?

Operatia de sinus-lifting este indicata pacientilor care au suferit edentatii la nivelul osului maxilar care nu au fost tratate la timp din punct de vedere protetic. Astfel, acesti pacienti prezinta o podea sinusala coborata si o cantitate diminuata de os alveolar care nu poate suporta in mod normal implantul. 

In urma unei operatii de sinus-lifting, aditia osoasa realizata la nivel local, pe sub membrana sinusala, pacientii devin eligibili pentru un implant dentar care sa ajute la restaurarea protetica. 

Din punct de vedere al tehnicii, exista doua metode prin care se poate realiza operatia de sinus-lifting:

 1. Sinus-lifting extern, cu fereastra laterala 
 2. Sinus-lifting intern, cu un orificiu la nivelul crestei. 

In functie de situatia clinica a pacientului si de caracteristicile radiografiei de tip computer tomograf – CT – , #LifeDentistul specialist in chirurgie orala alege cea mai buna metoda de realizare a operatiei de sinus-lifting in cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

In ce consta operatia de sinus-lifting extern, cu fereastra laterala? 

Pacientii care au nevoie de o cantitate suficient de mare de grefa osoasa necesita aditie osoasa realizata prin intermediul operatiei de sinus-lifting extern, cu fereastra laterala. 

Interventia chirurgicala consta in realizarea unei incizii la nivelul tesutului gingival de catre medicul specialist. Incizia va juca rolul esential in realizarea unei ferestre osoase care se intinde pana la nivelul membranei care captuseste pe interior sinusul. 

Ulterios, membrana sinusala este ridicata cu foarte mare atentie, cu scopul de a nu fi perforata. Pe sub membrana se va realiza aditia de os, cantitatea de os necesara la acest nivel fiind inserata cu foarte mare grija la nivel local. 

La finalul procedurii, atat fereastra osoasa cat si mucoasa gingiei sunt inchise foarte bine, zona este suturata si pacientul poate pleca linistit din cabinetul stomatologic. 

Pasul urmator este acela ca, la un interval de timp variabil, de circa 7-9 luni de la realizarea interventiei chirurgicale de sinus-lifting extern cu fereastra laterala, #LifeDentistul specialist sa evalueze reusita procedurii. 

Abia acum, daca totul este in regula, se poate trece la etapa urmatoare, de inserare a implantului dentar la nivelul edentatiei respective, urmand sa fie parcursi toti pasii tratamentului restaurator protetic pe baza de implanturi dentare. 

In ce consta operatia de sinus-lifting intern, cu orificiu la nivelul crestei? 

Cand pacientii in cauza nu necesita o cantitate foarte mare de os la nivelul edentatiei, se poate recurge la o operatie de sinus-lifting intern, cu orificiu la nivelul crestei. 

Aceste aditii de os in cantitate mica constau intr-o manopera chirurgicala in cadrul careia se creeaza un orificiu in grosimea osului maxilar. 

Orificiul este limitat la nivelul sinusului maxilar, medicul specialist fiind foarte atent sa nu fie perforata membrana sinusala pentru a risca vreo complicatie in timpul operatiei, sau chiar esecul intregii proceduri. Membrana sinusului este ridicata cu foarte mare grija, astfel incat pe dedesubt sa se realizeze aditia de os in cantitatea necesara. 

La finalul intregii interventii, orificiul realizat este inchis si tesutul gingival este suturat. 

Pasul urmator este acela ca, dupa un interval de aproximativ 7-9 luni, pacientul sa vina la cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

In cadrul unei singure sedinte, medicul specialisti in chirurgie orala poate verifica reusita interventiei si se poate trece la etapa urmatoare, de inserare a implantului dentar si de restaurare a functiei estetice cu ajutorul protezei fixe sau mobile ancorata pe implanturi dentare. 

Ce indicatii au #LifeDentistii pentru pacientii care au suferit o interventie de sinus-lifting?

In clinica stomatologica Life Dental Spa se pune foarte mare accent pe comunicare medic-pacient, motiv pentru care pacientii care au beneficiat de o interventie chirurgicala de tipul operatiei de sinus-lifting beneficiaza primesc sfaturi personalizate post-operatorii. 

Este foarte imporant ca pacientii sa inteleaga faptul ca aceste indicatii oferite de #LifeDentistul medic specialist in chirurgie orala trebuie respectate intocmai, astfel incat complicatiile sunt prevenite, iar regenerarea si refacerea locala se realizeaza mult mai rapid. 

In urma interventiei chirurgicale de operatie de sinus-lifting este foarte posibil ca medicul specialist sa prescrie o reteta cu antibiotic, analgezic si antiinflamator pentru diminuarea disconfortului care poate fi resimtit in primele zile postoperatorii. Aceasta reteta trebuie respectata si medicamentele trebuie luate conform cerintelor medicale. 

De asemenea, exista si alte indicatii oferite de #LifeDentisti pacientilor care au suferit o interventie de sinus-lifting. 

  • Pacientul nu trebuie sa consume lichide cu paiul, deoarece aspiratia poate creste presiunea, slabindu-se sutura de la nivelul plagii, riscand sa se produca o sangerare spontana 
  • In primele 24 de ore de la interventie pacientul trebuie sa consume alimente cat mai moi 
  • Nu trebuie consumate alimente sau bauturi fierbinti in primele zile post-interventie 
  • Alimentatia trebuie sa fie una cat mai echilibrata, fara carbohidrati simpli, dulciuri bogate in zahar rafinat sau sucuri acidulate ce contin coloranti artificiali, procurate din comert
  • Igiena orala nu trebuie neglijata, pacientului fiindu-i indicat sa respecte periajul dentar zilnic, de minimum doua ori pe zi, cu ajutorul unei periute de dinti manuale cu peri moi 
 • Nu este indicata practicarea unor obiceiuri nocive, precum fumatul 

Clinica stomatologica Life Dental Spa se bucura de un numar din ce in ce mai mare de pacienti care aleg tratamente moderne realizate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie a laserului dentar de catre echipa de medici profesionisti #LifeDentisti. 

In cabinetul stomatologic din Bucuresti, pacientii pot beneficia de interventii chirurgicale diverse, precum:

 • Extractii dentare asistate laser
 • Gingivectomie 
 • Gingivoplastie 
 • Implanturi dentare inserate cu ajutorul laserului dentare
 • Operatii cu lambou 
 • Chiuretaje subgingivale 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si bucura-te de tratamente stomatologice moderne fara riscuri si complicatii!

Mai Multe
articole