Inhalosedarea, un ajutor pentru a merge la dentist mai relaxat

De multe ori se întâmplă ca scaunul medicului dentist să nu fie cel mai bun loc în care ați dori să fiți. A merge la dentist este, de multe ori, o cauză de anxietate și frică pentru mulți pacienți care, din aceasta cauza, întârzie momentul de a merge la consultație. Însă întârzierea generează probleme dentare grave care pot înrăutăți starea de sănătate orală și pot necesita tratamente mult mai complexe. 

Din acest motiv, la Life Dental Spa utilizăm diverse tehnici pentru a ajuta pacienții fobici dentar să depășească frica de dentist, precum și anxietatea în timpul tratamentelor dentare. Așadar, tratamentul poate deveni plăcut și relaxant cu ajutorul inhalosedării, o opțiune eficientă și sigură ca pacienții fobici dentar să își recapete încrederea de a merge la dentist.

 

Cum să învingi frica de dentist? Inhalosedarea și frica de dentist

Pentru noi, echipa Life Dental Spa, este foarte important ca pacienții noștri să aibă grijă de zâmbetul lor în cel mai senin mod posibil. Din acest motiv, toate terapiile propuse de medicii dentiști ai clinicii Life Dental Spa pot fi efectuate cu ajutorul inhalosedării.

Ce este și ce presupune inhalosedarea?

Inhalosedarea este o metodă sigură, în care pacientului i se aplică o mască nazală, cu ajutorul căreia inhalează un amestec de protoxid de azot și oxigen, care produce rapid o senzație plăcută, de liniște și relaxare profundă. 

Acest amestec este cunoscut și sub denumirea de „gazul fericirii” și este total inofensiv căci, în momentul tratamentului dentar, pacientul rămâne conștient dar relaxat și calm, putând urma îndrumările medicului dentist fără a simți frică.

Scopul inhalosedării este controlul fricii/ fobiei și anxietății pacientului, astfel încât acesta să se afle într-o stare de relaxare în timp ce dentistul efectuează tratamentul dentar. 

Un avantaj major este că, în timpul inhalosedării, oxigenul este prezent într-un procent mult mai mare (între 50 și 70%) decât în ​​atmosferă (unde este de aproximativ 20%), deci această metodă este potrivită și pentru pacienții vârstnici sau cu probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau probleme cardiace. 

 

Ce se întâmplă în timpul inhalosedării?

În timpul inhalosedării se păstrează capacitatea pacientului de a respira autonom, reflexele de protecție ale căilor respiratorii și capacitatea de a răspunde la stimulii verbali. Acțiunea are loc în maximum trei minute de la începerea inhalării și este reversibilă la fel de repede. Timpul de recuperare în comparație cu alte metode de sedare este extrem de scurt. Deci pacientul poate reveni imediat la activitățile normale.

 

De ce este recomandată inhalosedarea în rândul copiilor?

Inhalosedarea este adecvată pentru toți pacienții temători de dentist, chiar și pentru copii, persoane cu dizabilități, cei care suferă de boli cardiovasculare, pacienților hipertensivi, diabetici. Inahlosedarea se adresează tuturor pacienților care se simt stresați, care au fobie de dentist și care doresc să simtă relaxare în timpul procedurii.

Nu există contraindicații, căci protoxidul de azot este un gaz hipoalergenic, care nu rămâne în organism și nu raportează contraindicații cu alte medicamente. De aceea, chiar și în rândul copiilor, inhalosedarea este un beneficiu, căci copiii rămân cooperanți și pot respira pe nas, iar așezarea pe scaunul dentistului este posibilă fără frică sau anxietate.

 

Este inhalosedarea invazivă organismului pacientului?

Inhalosedarea nu este deloc invazivă organismului uman. Mai mult, datorită ei, multe dintre intervenții au devenit mai sigure și mai rapide, iar cooperarea cu pacientul este avantajoasă în urma inhalosedării.

 

Inhalosedarea și frica de stomatolog

La Life Dental Spa, toți pacienții care suferă de fobie de dentist și vor să se bucure de tratamente minim invazive fără pic de disconfort, pot opta pentru inhalosedare.

 

Ce tipuri de proceduri stomatologice se realizează în timpul inhalosedării?

Toate procedurile stomatologice propuse de medicii dentiști ai clinicii Life Dental Spa pot fi efectuate cu ajutorul inhalosedării. 

Care sunt avantajele inhalosedării?

  • Este o tehnică foarte eficientă, sigură, este ușor de administrat, ușor de monitorizat. Efectele sale se resimt imediat și dispar la scurt timp după terminarea tratamentului și oprirea administrării, lăsând o senzație plăcută.
  • Un alt avantaj îl reprezintă faptul că inhalosedarea permite pacienților care se tem de dentist să simtă relaxare în timpul procedurilor stomatologice.
  • Procentul ridicat de oxigen ajută la menținerea sub control a parametrilor vitali.
  • Inhalosedarea este potrivită și pentru copiii care au avut experiențe neplăcute la medicul dentist sau cărora le este frică de medici în general, deoarece primele ședințe pot fi folosite pentru a se familiariza cu masca și cu metoda, astfel încât copilul să poată experimenta o senzație de liniște și calm, care într-un timp scurt, va spori încrederea și îi va permite să efectueze tratamentul de care are nevoie, fără traume.
  • Alt avantaj al inhalosedării este legat de inofensivitatea protoxidului de azot, fiind sigur pentru toți pacienții, inclusiv pentru femeile însărcinate, căci nu are efecte secundare sau posibilitatea dezvoltării alergiilor.
  • Inhalosedarea are beneficii atât pentru pacient, cât și pentru medicul dentist.
  • Datorită tehnicii de inhalosedare, nivelurile de stres și anxietatea sunt considerabil reduse. 
  • Inhalosedarea permite pacientului să experimenteze o experiență pozitivă și plăcută la dentist.

 

Cu inhalosedarea dispare frica de dentist!

O experiență pe care o au mulți pacienți este aceea că, după câteva ședințe la stomatolog în care li s-au efectuat inhalosedarea, dispare frica de dentist și pacienții înșiși ne spun că se simt pregătiți să meargă la dentist chiar și fără masca de protoxid de azot și oxigen, dovadă că nu doar dinții au fost tratați, dar și relația cu medicul dentist și sănătatea dentară!

 

Sperăm că am reușit să clarificăm aspectele de bază ale acestei proceduri. La Life Dental Spa,  am ajutat mulți pacienți să își învingă teama de dentist și să înceapă tratamente dentare cu medicii noștri pentru a-și îmbunătăți sănătatea orală

 

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te