Inhalosedare

Inhalosedarea, un ajutor pentru a merge la dentist mai relaxat

Inhalosedarea ajuta pacientii sa mearga mai relaxati la dentist care, de cele mai multe ori, este o cauza de anxietate și frică. Din acest motiv, ei întârzie momentul de a merge la consultație, iar întârzierea generează agravarea problemelor dentare care pot înrăutăți starea de sănătate orală și pot necesita tratamente mult mai complexe. 

La Life Dental Spa utilizăm diverse tehnici pentru a ajuta pacienții fobici dentar să depășească frica de dentist, precum și anxietatea în timpul tratamentelor dentare. Așadar, tratamentul poate deveni plăcut și relaxant cu ajutorul inhalosedării, o opțiune eficientă și sigură ca pacienții fobici dentar să își recapete încrederea de a merge la dentist.

inhalosedare

Ce este și ce presupune inhalosedarea?

Inhalosedarea este o metodă sigură, în care pacientului i se aplică o mască nazală, cu ajutorul căreia inhalează un amestec de protoxid de azot și oxigen, care produce rapid o senzație plăcută, de liniște și relaxare profundă. 

Acest amestec este cunoscut și sub denumirea de „gazul fericirii” și este total inofensiv! Sub efectul inhalosedarii, pacientul rămâne conștient, dar relaxat și calm, putând urma îndrumările medicului dentist fără a simți frică.

ce este inhalosedarea

Scopul inhalosedării este controlul fricii/ fobiei și anxietății pacientului, astfel încât acesta să se afle într-o stare de relaxare în timp ce dentistul efectuează tratamentul dentar. 

Un avantaj major este că, în timpul inhalosedării, oxigenul este prezent într-un procent mult mai mare (între 50 și 70%) decât în ​​atmosferă (unde este de aproximativ 20%), deci această metodă este potrivită și pentru pacienții vârstnici sau cu probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau probleme cardiace. 

Ce se întâmplă în timpul procedurii de inhalosedare?

În timpul inhalosedării se păstrează capacitatea pacientului de a respira autonom, reflexele de protecție ale căilor respiratorii și capacitatea de a răspunde la stimulii verbali. Acțiunea are loc în maximum trei minute de la începerea inhalării și este reversibilă la fel de repede. Timpul de recuperare în comparație cu alte metode de sedare este extrem de scurt. Deci pacientul poate reveni imediat la activitățile normale.

De ce este recomandată inhalosedarea în rândul copiilor?

Inhalosedarea este adecvată pentru toți pacienții temători de dentist, chiar și pentru copii, persoane cu dizabilități, cei care suferă de boli cardiovasculare, pacienților hipertensivi, diabetici. Inahlosedarea se adresează tuturor pacienților care se simt stresați, care au fobie de dentist și care doresc să simtă relaxare în timpul procedurii.

ce se intampla la procedura de inhalosedare

Nu există contraindicații, căci protoxidul de azot este un gaz hipoalergenic, care nu rămâne în organism și nu raportează contraindicații cu alte medicamente. De aceea, chiar și în rândul copiilor, inhalosedarea este un beneficiu, căci copiii rămân cooperanți și pot respira pe nas, iar așezarea pe scaunul dentistului este posibilă fără frică sau anxietate.

Este inhalosedarea invazivă organismului pacientului?

Inhalosedarea nu este deloc invazivă organismului uman. Mai mult, datorită ei, multe dintre intervenții au devenit mai sigure și mai rapide, iar cooperarea cu pacientul este avantajoasă în urma inhalosedării.

Inhalosedarea și frica de stomatolog

La Life Dental Spa, toți pacienții care suferă de fobie de dentist și vor să se bucure de tratamente minim invazive fără pic de disconfort, pot opta pentru inhalosedare.

Ce tipuri de proceduri stomatologice se realizează în timpul inhalosedării?

Toate procedurile stomatologice propuse de medicii dentiști ai clinicii Life Dental Spa pot fi efectuate cu ajutorul inhalosedării.

Care sunt avantajele inhalosedării?

eficiență

Este o tehnică foarte eficientă, sigură, este ușor de administrat, ușor de monitorizat. Efectele sale se resimt imediat și dispar la scurt timp după terminarea tratamentului și oprirea administrării, lăsând o senzație plăcută.

relaxare

Un alt avantaj îl reprezintă faptul că procedura de inhalosedare permite pacienților care se tem de dentist să simtă relaxare în timpul procedurilor stomatologice.

mentinere sub control

Procentul ridicat de oxigen ajută la menținerea sub control a parametrilor vitali.

experienta pozitiva

Inhalosedarea permite pacientului să experimenteze o experiență pozitivă și plăcută la dentist.

avantaje inhalosedare

intervenția este predictibilă

Inhalosedarea este potrivită și pentru copiii care au avut experiențe neplăcute la medicul dentist sau cărora le este frică de medici în general, deoarece primele ședințe pot fi folosite pentru a se familiariza cu masca și cu metoda, astfel încât copilul să poată experimenta o senzație de liniște și calm, care într-un timp scurt, va spori încrederea și îi va permite să efectueze tratamentul de care are nevoie, fără traume.

inofensivitate

Alt avantaj al inhalosedării este legat de inofensivitatea protoxidului de azot, fiind sigur pentru toți pacienții, inclusiv pentru femeile însărcinate, căci nu are efecte secundare sau posibilitatea dezvoltării alergiilor.

beneficii multiple

Inhalosedarea are beneficii atât pentru pacient, cât și pentru medicul dentist.

reduce stresul si anxietatea

Datorită tehnicii de inhalosedare, nivelurile de stres și anxietatea sunt considerabil reduse.

Cu inhalosedarea dispare frica de dentist!

O experiență pe care o au mulți pacienți este aceea că, după câteva ședințe la stomatolog în care li s-au efectuat inhalosedarea, dispare frica de dentist și pacienții înșiși ne spun că se simt pregătiți să meargă la dentist chiar și fără masca de protoxid de azot și oxigen, dovadă că nu doar dinții au fost tratați, dar și relația cu medicul dentist și sănătatea dentară!

LIFE DENTAL SPA | INHALOSEDARE

Clinica Life Dental Spa primește pacienți atât din București, cât și din alte orașe ale României ori din afara țării. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zâmbi într-un timp record!