Ce sunt incrustațiie dentare(inlay)?

Incrustațiile dentare (inlay) sunt restaurări ceramice foarte estetice, realizate în cabinetul de tehnică dentară pe un mulaj al dintelui. Incrustația este, de fapt, echivalentul unei plombe, însă realizată din ceramică, în laborator, deci mult mai rezistentă și mai precis realizată. Incrustațiile de tip inlay se încadrează perfect în forma dintelui natural și nu se întind peste cuspizii acestuia.

Incrustațiile dentare inlay sunt recomandate de medicii stomatologi ca o alternativă conservatoare, mai estetică și mai rezistentă pentru obturațiile dentare. Uneori, dinții sunt profund afectai de carii și obturatia (plomba) clasică nu le poate oferi suficientă rezistență, așadar o incrustație este o alternativă mult mai bună decât aceasta și, în același timp, sacrifică mai puțin din țesuturile dentare față de o coroană de acoperire.

Când ai nevoie de o incrustație dentară inlay?

În cazul dinților deteriorați, crăpați, fracturați, precum și în cazul cariilor extinse, când o plombă obișnuită nu oferă rezistență suficientă, iar coroana dentară nu e tocmai necesară, soluția perfectă este restaurarea dintelui prin înlocuirea părții lipsă cu o incrustație dentară (inlay). 

Incrustațiile dentare (inlay) sunt o alternativă conservatoare, modernă și minim invazivă și oferă din nou estetica și funcționalitate dintelui, adaptându-se perfect la fizionomia acestuia. Materialul utilizat de specialiștii noștri în aceste restaurări protetice este ceramica (porțelanul), un material prietenos cu organismul uman, care imită foarte bine transparența și transluciditatea dintelui natural. 

 

În ce constă procedura?

Procedura incrustațiilor dentare de tip inlay se efectuează astfel:

Care sunt avantajele tratamentelor cu incrustații dentare de tip inlay?

 

Cât costă o incrustație dentară inlay?

Prețul unei incrustații dentare ceramică de tip inlay în clinicile noastre, Life Dental Spa, costă 1597 lei. 

Suna
Programeaza-te