Ce sunt incrustațiie dentare(inlay)?

Incrustațiile dentare (inlay) sunt restaurări ceramice foarte estetice, realizate în cabinetul de tehnică dentară pe un mulaj al dintelui. Incrustația este, de fapt, echivalentul unei plombe, însă realizată din ceramică, în laborator, deci mult mai rezistentă și mai precis realizată. Incrustațiile de tip inlay se încadrează perfect în forma dintelui natural și nu se întind peste cuspizii acestuia.

Incrustațiile dentare inlay sunt recomandate de medicii stomatologi ca o alternativă conservatoare, mai estetică și mai rezistentă pentru obturațiile dentare. Uneori, dinții sunt profund afectai de carii și obturatia (plomba) clasică nu le poate oferi suficientă rezistență, așadar o incrustație este o alternativă mult mai bună decât aceasta și, în același timp, sacrifică mai puțin din țesuturile dentare față de o coroană de acoperire.

Când ai nevoie de o incrustație dentară inlay?

În cazul dinților deteriorați, crăpați, fracturați, precum și în cazul cariilor extinse, când o plombă obișnuită nu oferă rezistență suficientă, iar coroana dentară nu e tocmai necesară, soluția perfectă este restaurarea dintelui prin înlocuirea părții lipsă cu o incrustație dentară (inlay). 

Incrustațiile dentare (inlay) sunt o alternativă conservatoare, modernă și minim invazivă și oferă din nou estetica și funcționalitate dintelui, adaptându-se perfect la fizionomia acestuia. Materialul utilizat de specialiștii noștri în aceste restaurări protetice este ceramica (porțelanul), un material prietenos cu organismul uman, care imită foarte bine transparența și transluciditatea dintelui natural. 

 

În ce constă procedura?

Procedura incrustațiilor dentare de tip inlay se efectuează astfel:

 • Medicul dentist specialist îndepărtează și curăță caria dentară;
 • După îndepărtarea cariei, dintele este scanat folosind tehnologia CAD/ CAM. Sistemul CAD/CAM este alcătuit dintr-un scanner, un computer cu un soft de imagine 3D și o unitate de frezare computerizată, rapidă și precisă, care transformă datele procesate în produs finit. Astfel se obține o imagine 3D a structurilor orale ale pacientului. După aceea, software-ul poate proiecta, cu precizie maximă, incrustațiile dentare (inlay).
 • După scanare, laboratorul realizează incrustația ceramică (inlay). 
 • O a doua ședința în cabinetul stomatologic este necesară, pentru a cimenta (lipi) incrustația pe dinte. Dintele este reconstruit perfect, iar incrustația îi redă rezistenta și perfecțiunea estetică dintelui natural.

Care sunt avantajele tratamentelor cu incrustații dentare de tip inlay?

 • Se evită șlefuirea dintelui și acoperirea lui cu o coroană dentară;
 • Se păstrează dintele vital;
 • Se realizează din ceramică, material înalt biocompatibil;
 • Incrustațiile dentare (inlay) sunt mai rezistente decât plombele clasice, din compozit;
 • Întăresc structura dintelui;
 • Au un modelaj perfect, ce imită întocmai anatomia dinților;
 • Sunt foarte estetice;
 • Reprezintă o soluție estetică și funcțională pe termen lung.

 

Cât costă o incrustație dentară inlay?

Prețul unei incrustații dentare ceramică de tip inlay în clinicile noastre, Life Dental Spa, costă 1597 lei. 

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te