Implanturile dentare si parodontoza
blank

Data

Bolile tesutului gingival progreseaza pe etape: de la o inflamatie gingivala subtila cu sangerare (gingivita) pana la distructii severe ale osului, tesutului gingival, cu pierderea dintilor (parodontoza). Pentru a fi un pacient viabil pentru implanturi dentare cavitatea orala este necesar sa fie intr-o stare de sanatate deplina. Prin urmare, daca aveti o boala parodontala activa, aceasta trebuie stabilizata si dupa aceea se va realiza tratamentul cu implanturile dentare. 

Implanturile dentare arata si functioneaza exact ca si dintii naturali, ajutandu-te sa redobandesti abilitatea de a manca, a vorbi, a rade fara nicio problema. Implantul este “surubul” care se insera in os si poate sa fie atat din zirconiu cat si din titan, el sustinand o viitoare coroana. 

Implanturile dentare pot sa fie afectate de bolile tesutului gingival? 

Da! Aparitia unei boli gingivale poate sa afecteze implanturile deja inserate. Termenul specific pe care noi, dentistii, il folosim pentru acest aspect este periimplantita. 

Cand implanturile sunt bine “intretinute” , ne putem folosii de ele o viata intreaga, in caz contrar acestea se pot infecta (exact ca si dintii naturali ) si se poate ajunge la pierderea lor. In cazul in care te intrebi cum este posibil acest lucru, din moment ce implanturile nu se pot caria, este important sa stii faptul ca neavand grija de ele si nefiind igienizate regulat de un medic stomatolog , puteti ajunge sa le pierdeti. 

Exact ca si boala parodontala (parodontoza) , aceasta infectie care poate duce la pierderea implanturile, este strans corelata cu fumatul, igiena dentara precara, diabet netinut sub control, bruxism. 

 

Cum poti trata periimplantita?

Depinzand de gradul infectiei, medicul stomatolog o sa va recomande o serie de manopere ca sa restabilim sanatatea cavitatii orale. La ora actuala, terapia laser cu decontaminarea suprafetei implantului este tratamentul de electie . 

In ceea ce priveste periimplantita, la fel ca si in cazul parodontozei, aceasta nu poate sa fie lasata netratata deoarece este o boala agresiva si distructiva. Un implant infectat poate sa duca la numeroase probleme , putand afecta inima si alte organe . 

Pentru noi este prioritara sanatatea dvs. In cazul in care suspectati ca aveti o boala parodontala sau un implant care poate sa fie afectat, va asteptam la un control pentru a putea incepe tratamentul mai devreme, decat atunci cand este prea tarziu. 

Mai Multe
articole