Implanturi subperiostale

Reconstrucția zâmbetului cu ajutorul implanturilor dentare a înlocuit cu succes protezele dentare mobile, ce provoaca disconfort si nu reușesc să îndeplinească funcțiile unei danturi fixe. În același timp, punțile dentare în care se sacrifică nervul dinților vecini spațiului edentat sunt, de asemenea, o soluție a trecutului. Implanturile dentare se împart în 2 mari categorii:

implanturi subperiostale

Cui se recomandă implanturile dentare subperiostale?

Toți acești pacienți pot beneficia de implanturi subperiostale, ținând cont de avantajele acestuia.

Despre implanturi subperiostale

Implanturile endoosoase reprezintă o soluție predictibilă pe termen mediu și lung pentru problemele dentare ale pacienților cărora le lipsesc unul, mai mulți sau toți dinții, însă pentru aceasta este nevoie de o cantitate și calitate adecvată a osului (înălțime, lățime, densitate).

Deși tehnologia a avansat și, într-un procent destul de mare se pot reconstrui porțiunile de os lipsa, exista și situații în care, din motive variate, acest lucru devine imposibil.

Ce facem în aceste cazuri? Cum reușim să reconstruim cu ajutorul implantologiei o dantură fixă?

blank

Implantul subperiostal este un cadru (schelet) din titan, special fabricat pentru a reabilita zonele fără dinți ale maxilarului și mandibulei. Acesta se introduce subgingival și se prinde de os, pe exteriorul acestuia, cu ajutorul unor sisteme de fixare. Este singurul tip de implant ce nu necesită adiție de os, el fiind realizat după un plan perfect individualizat, folosindu-ne de structurile anatomice prezente la maxilar și mandibulă.

Pacientului i se scanează zona de interes și pe baza imaginilor tip Computer Tomograf, se realizează un model 3D cu ajutorul unui echipament medical special creat pentru a analiza în detaliu problemele dentare. În felul acesta, medicul poate lua cea mai bună decizie referitoare la conturul, grosimea și poziționarea componentelor implantului subperiostal.

De ce se recomandă implanturi subperiostale personalizate?

1

probleme diferite

Deoarece problemele dentare ale fiecărui pacient sunt diferite, iar implantologia trebuie să ofere soluții specifice acestor situații;

2

rezultate pe termen lung

În cazuri complexe, în care osul este redus ca și cantitate, folosirea unor implanturi subperiostale personalizate aduc rezultate foarte bune pe termen lung;

3

timp

Se câștigă timp, evitându-se perioadele de așteptare între procedurile de reconstrucție osoasă;

4

CONFORT

Se câștigă confort- pacientul care are os redus ca și cantitate, calitate, putând beneficia de dinți ficși în 24 ore;

5

TEHNOLOGIE

Pentru că la ora actuală, datorită progresului tehnologic, cu ajutorul unei imprimante speciale se poate printa implantul din Titan.

Avantajele pentru implanturi subperiostale:

Implantul subperiostal reprezintă soluția optimă pentru pacienții cu probleme dentare,  restaurand un arc complet de dinți sau o hemiarcadă.

ESTE PERSONALIZAT

Este un implant personalizat, realizat conform necesităților fizice și mecanice ale zonei unde urmează sa fie implantat;

BAZA PENTRU REABILITARI

Poate reprezenta baza unei reabilitări complete, când nici un dinte nu mai poate fi salvat sau a unei reabilitări parțiale (pe o hemiarcada);

TEHNOLOGIE DE ULTIMA ORA

Este realizat cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră, conform imaginilor scanate;

PRECIS

Se poziționează și se fixează precis în cavitatea orală a pacientului;

PREDICTIBIL

Are rezultate predictibile;

temeri legate de implant dentar

PROTEJEAZA

Se prinde de corticală, protejând astfel osul de stresul provocat de țesuturile moi;

MINIM-INVAZIV

Este minim invaziv;

PLANIFICARE IN DETALIU

Pentru a fi realizat, se folosește scanarea osului, ceea ce permite specialistului să vizualizeze geometria zonei pentru o planificare în detaliu a cazului;

NU TREBUIE AJUSTATE

Este o soluție excelentă atunci când inserarea de implanturi endoosoase nu este posibilă, în cazuri complexe, având în vedere precizia lor și faptul că nu trebuie să fie ajustate.

LIFE DENTAL SPA | IMPLANTURI SUBPERIOSTALE

Ai nevoie de implanturi dentare subperiostale?