Implanturi dentare asistate laser
blank

Data

Clinica stomatologica Life Dental Spa este primul dental spa din Romania care utilizeaza ultratehnologia laserului stomatologic. Laserul dentar este o inovatie in ceea ce priveste medicina dentara, asigurand realizarea unor tratamente minim-invazive, nedureroase si cu rezultate valabile pentru o perioada lunga de timp.

Echipa de medici profesionisti Life Dental Spa este condusa de medicul fondator al clinicii, dr. Cristina Obreja, medic specialist in laser stomatologic, aceasta fiind pregatita la nivel profesional sa trateze pacientii conform principiilor stomatologie holistice. 

Stomatologia holistica are la baza ideea ca intregul nu este redus la partile sale componente, ceea ce inseamna ca pacientul are parte nu doar de un tratament fizic, la nivelul cavitatii bucale, ci si de sfaturi personalizate legate de prevenirea recidivei si de mentinerea sanatatii orale pentru un timp indelungat. 

De asemenea, specialistii Life Dental Spa aleg tratamentele conservatoare cu scopul de a pastra dintii naturali pe arcada cat mai mult timp. Numai atunci cand un dinte se afla intr-o situatie irecuperabila sau pune in pericol sanatatea orala, #LifeDentistii recurg la tratamentul invaziv de tipul extractiei dentare.

Extractia dentara este o manopera stomatologica de natura chirurgicala care presupune indepartarea dintelui afectat (deoarece acesta nu mai poate fi salvat) de la nivelul arcadei superioare sau inferioare. 

#LifeDentistii recurg la extractia dentara numai atunci cand dintele traumatizat nu mai poate beneficia de un tratament conservator!

In urma extractiei dentare se recomanda ca edentatia (spatiul liber ramas pe arcada in urma extractiei dintelui) sa fie tratata protetic intr-un timp cat mai eficient. 

In acest fel, se evita fenomenul de migrare a dintilor vecini, care marginesc edentatia, iar pacientul nu risca sa dezvolte probleme ocluzale si disfunctionalitati in ceea ce priveste masticatia.

Implantul  dentar reprezinta o solutie revolutionara in stomatologie si gratie tehnologiei moderne, in  clinica stomatologica Life Dent Spa, pacientii beneficiaza de posibilitatea inserarii implanturilor dentare cu ajutorul laserului stomatologic.

 

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar joaca rolul unei radacini artificiale. Acesta este inserat la nivelul osului alveolar, atat la nivel maxilar cat si la nivel mandibular. Trebuie acordata o mare atentie formatiunilor anatomice importante de la nivelul craniului, printre care se numara sinusul maxilar si canalul mandibular. 

Implantul dentar inlocuieste dintele lipsa, astfel incat spatiul ramas liber in urma extractiei sa fie restaurat din punct de vedere estetic si functional. Cel mai adesea, implantul dentar este un surub din titan, acesta putand fi realizat insa si din zirconiu.

 

Cum poate fi folosit implantul dentar?

In cadrul unei proceduri de inserare a implantului dentar, acesta poate indeplini mai multe scopuri in cavitatea orala, si anume: 

 • stalp pentru puntile dentare fixe construite pe implanturi, acest procedeu fiind intalnit in cazul pacientilor edentati total (lipsa dintilor pe  ambele arcade, maxilara si mandibulara), dar si in cazul lipsei unui anumit numar de dinti ce pot fi restaurati cu ajutorul implanturilor dentare.
 • stalp pentru lucrari protetice mobile
 • inlocuirea unui singur dinte lipsa pe arcada, pierdut in urma unei extractii dentare 

 

De ce sa alegi implantul dentar?

Scopul principal al unui implant dentar este acela de a inlocui dintele extras de la nivelul arcadei maxilare sau mandibulare. Realizat in timp util, tratamentul restaurator cu implant dentar asigura redobandirea functionalitatii si a fizionomiei, eliminand riscul ca pacientul sa dezvolte diferite probleme dentare post-extractie.

Avantajul major al inserarii implantului dentar este acela ca dintii care marginesc spatiul edentat nu vor suferi intervenții!

În cazul in care pacientul ar dori un tratament restaurator cu ajutorul unei punti dentare, dintii vecini ar trebui sa fie preparati sub forma de bont dentar pentru a putea sustine puntea dentara, ei jucand rolul de dinti stalpi. Acest lucru nu este valabil si in cazul implantului dentar, care este inserat direct la nivelul osului alveolar, fara necesita interventii asupra dintilor vecini. 

 

Implanturi dentare asistate laser

Clinica stomatologica Life Dental Spa dispune de ultratehnologia moderna a laserului dentar, acesta putand fi folosit si atunci cand este necesara o manopera de inserare a implanturilor dentare. 

Laserul stomatologic ofera numeroase beneficii, printre care se numara:

  • stimularea integrarii implantului abia inserat la nivelul osului prin cresterea numarului de celule osoase,  ducand la cresterea suprafetei de contact dintre implant si os
  • laserul stimuleaza proliferarea celulara, astfel incat vindecarea gingiei dupa interventie are loc mult mai rapid 
 • adesea, in urma unei proceduri de inserare a implantului dentar, locul respectiv putea fi inflamat si umflat (aparitia edemului), atunci cand era realizata manopera clasica – cu ajutorul laserului dentar efectele post-interventie sunt considerabil diminuate, laserul  stimuland oxigenarea si vascularizatia locala
  • asupra nervilor periferici, laserul dentar reduce incidenta si durata amortelii (paresteziilor) asociate anesteziei realizate in timpul manoperei
  • asupra articulatiei temporo-mandibulare si a muschilor din regiunea orala, laserul produce relaxarea musculara si scaderea tensiunii dezvoltate in articulatie, mai ales atunci cand procedura este una de durata
  • laserul stomatologic are proprietatea de a diminua considerabil hemoragia din timpul procedurii, astfel incat medicul stomatolog are o vizibilitate foarte buna asupra campului operator
  • laserul stomatologic are efecte sterilizant asupra tesuturilor, fiind bactericid, scazand considerabil riscul de aparitie a unor infectii în urma inserarii implantului
 • laserul stomatologic ofera un tratament minim invaziv

 

Care sunt avantantajele implanturilor dentare?

In trecut, in urma unei extractii dentare, pacientii aveau posibilitatea de a opta pentru un tratament protetic cu ajutorul unei punti dentare. De-a lungul anilor, s-a observat ca lucrarile protetice nu au un timp de viata indelungat, suferind diferite modificari la nivelul cavitatii orale, fiind necesara inlocuirea acestora periodic. 

Stomatologia moderna asigura posibilitatea de a insera implanturi cu ajutorul laserului stomatologic, astfel incat pacientii au parte de tratamente moderne, confortabile, lipsite de durere si cu risc minim de complicatii. 

Pacientii care au ales clinica stomatologica Life Dental Spa pentru inserarea implanturilor cu ajutorul laserului s-au bucurat de numeroasele avantaje in ceea ce priveste acest tip de tratament, si anume:

 1. implantul ajuta la conservarea osului, astfel incat previne retractia gingivala inestetica, in special la nivelul frontal, spre deosebire de puntile dentare care predispun la aparitia gingivitei si a retractiei gingivale
 2. implantul nu este lipit de dintii vecini, ceea ce inseamna ca zona respectiva poate fi curatata cu ajutorul periutei dentare si a atei dentare
 3. igienizarea se realizeaza mult mai usor in cazul unui implant dentar, scazand considerabil riscul de aparitie a problemelor de tipul gingivitei sau parodontozei
 4. riscul ca implantul sa fie respins de catre organism este foarte scazut, mai ales cand tratamentul este ales corect, in concordanta cu situatia clinica
 5. implanturile dentare asistate laser nu afecteaza dintii vecini, fiind o alternativa minim-invaziva si prietenoasa cu intregul organism

 

Nu amana vizita la medicul stomatolog! 

Din ce in ce mai multi pacienti tind sa amane vizita la cabinetul stomatologic din Bucuresti, fapt care duce la agravarea afectiunilor orale deja existente. #LifeDentist-ii  recomanda ca in urma unei proceduri chirurgicale de extractie dentara sa nu fie amanat tratamentul protetic, pentru a nu exista riscul de  aparitie a unor afectiuni secundare,  prin care se numara:

 • afectarea functiei masticatorii,  caz in care alimentele nu mai pot fi mestecate corespunzator
 • tractul digestiv poate suferi diferite afectiuni in cazul in care alimentele ajung in stomac fara a fi mestecate complet in cavitatea orala 
 • lipsa unui dinte pe arcada duce la suprasolicitarea dintilor vecini, acestia fiind supusi la forte masticatorii mult mai mari, fapt ce va determina pierdere osoasa la acest nivel
 • afectarea fizionomiei si a esteticii zambetului atunci cand dintele extras este la nivel frontal
 • amanarea tratamentului protetic duce la pierderea cantitatii de os si la resorbtia osoasa, scazand sansele ca un viitor implant dentar sa mai poata fi inserat la acest nivel (se diminueaza calitatea si cantitatea osului alveolar de la locul edentatiei)

 

Care sunt pasii in inserarea unui implant dentar?

Atunci cand pacientii care au suferit o extractie dentara se gandesc la inserarea unui implant la nivelul respectiv, este foarte important ca acestia sa cunoasca toti pasii necesari acestui tip de procedura chirurgicala. 

#LifeDentistii  pun mare accent pe comunicarea dintre medic si pacient, motiv pentru care toti pacientii sunt foarte bine informati de catre echipa de medici specialisti inainte de a incepe tratamentul propriu-zis, cu privire la toate manoperele ce urmeaza a fi realizate, precum si cu privire la costurile aferente. 

 

Exista anumiti pasi de urmat inainte de inserarea unui implant dentar, si anume:

 1. consultatie in cabinetul stomatologic din Bucuresti, in cadrul careia medicul specialist in  implantologie poate evalua statusul oral, verificand daca situatia clinica permite acest tip de procedura medicala
 2. descoperirea anumitor afectiuni de tipul gingivitei sau a cariilor dentare, care trebuie tratate inainte de procedura chirurgicala de inserare a implantului
 3. intocmirea unui plan de tratament care contine toate manoperele ce urmeaza a fi realizate de catre medicul stomatolog specialist
 4. realizarea unui set de analize precum si a unui CT (computer tomograf),  pentru ca medicul specialist in implantologie sa evalueze calitatea si cantitatea osului alveolar de la acest nivel
 5. tratarea afectiunilor existente, mai ales a gingivitei (inflamatie gingivala), pentru a asigura reusita inserarii implantului respectiv
 6. realizarea unei igienizari profesionale de catre medicul specialist in cabinetul stomatologic, pentru a elimina toate depozitele de tartru dentar si de placa microbiana, scazand riscul de dobandire a unei infectii in urma interventiei chirurgicale

Dupa ce a avut loc sedinta propriu zisa de inserare a implantului dentar, pacientul isi poate relua activitatea din ziua respectiva, insa este recomandat ca acesta sa nu efectueze efort fizic. 

Dupa inserarea implantului este necesar ca pacientul sa astepte o perioada de minim trei luni, pana la sase luni, numita perioada de osteointegrare, timp in care se vor forma legaturi intre osul alveolar si implant. 

Laserul stomatologic stimuleaza formarea acestei conexiuni implant-os, in timp mult mai scurt, crescand numarul de osteoblaste si potentand activitatea celulara.

Dupa perioada de osteointegrare, pacientul revine in cabinetul stomatologic din Bucuresti pentru o consultatie la medicul specialist in implantologie care va evalua starea implantului. Daca totul este in regula, implantul poate fi incarcat cu bontul protetic peste care va fi atasata coronita dentara vizibila in cavitatea orala. 

 

Cat costa un implant dentar?

In clinica stomatologica Life Dental Spa pacientii se bucura de o comunicare medic-pacient foarte eficienta!

Elaborarea planului de tratament inca de la inceput are rolul de a informa pacientul nu doar cu privire la toate manoperele necesare a fi realizate, ci si cu privire la costurile aferente intregului tratament.

Este foarte important ca pacientii sa inteleaga ca pretul unui implant dentar poate fi diferit in functie de tipul de implant pentru care se opteaza. De asemenea, pretul complet al tratamentului stomatologic poate fi diferit intre pacienti prin prisma faptului ca fiecare caz clinic este unic si pot exista anumite manopere adiacente (sinus-lifting, aditie osoasa). 

Costurile diferite ale implanturilor difera din punct de vedere al firmelor producatoare. Totodata, in cadrul procedurii de inserare a implanturilor, poate aparea situatia de a fi necesara una sau mai multe manopere complementare, printre care se numara aditia de os sau sinus-liftingul.

De asemenea, coroana dentara atasata implantului poate sa difere in ceea ce priveste materialul din care este realizata: fie din metal, din zirconiu sau din ceramica. Acest lucru va duce si la costuri diferite, corespunzatoare calitatii fiecarei coroane. 

 

Profesionalismul Life Dental Spa

#LifeDentistii sunt adeptii calitatii, motiv pentru care pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa au parte de tratamente moderne realizate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie a laserului stomatologic.  

In plus, echipa de medici Life Dental Spa se pregateste periodic prin participarea la seminarii si conferinte internationale pentru a tine pasul cu evolutia stomatologiei moderne, astfel incat tratamentele realizate sa fie la cel mai inalt nivel calitativ.

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si beneficiaza de implanturi dentare inserate cu ajutorul laserului stomatologic!

Mai Multe
articole