Implantul dentar vs proteza dentara

Data

Cuprins

Pentru un pacient care a pierdut unul sau mai multi dinti, fie in urma unor procese carioase, fie in urma evolutiei unei parodontoze, inlocuirea rapida a acestora devine o prioritate, mai ales daca este afectata estetica.

In trecut se foloseau pe scara larga si erau recomandate protezele dentare. Acestea sunt lucrari protetice rudimentare, incomode, greu de suportat de catre pacientul care le poate accepta cu dificultate. Ele sunt realizate dintr-o baza de acrilat roz, dura si inflexibila, care imita gingia, pe care sunt montati dinti artificiali in scopul reconstructiei estetice si functionale dentare.

Acest gen de proteze sunt mobile, se tin peste noapte intr-un pahar cu apa si de cele mai multe ori purtarea lor este dificila si afecteaza psihicul pacientului, deoarece acesta simte ca a imbatranit, capata complexe legate de zambet si de actul firesc al masticatiei.

Pe langa faptul ca protezele nu au un aspect natural si ca utilizarea lor este greoaie, ele determina presiune pe dintii pe care se sprijina (atunci cand sunt proteze partiale mobilizabile), iar acestia pot deveni mobili sau se pot caria. De asemenea, protezele preseaza gingia si osul pe care se sprijina, determinand resorbtia accelerata a acestuia. Si pentru ca osul se resoarbe, proteza devine “larga”, nu se mai potriveste si necesita rebazari (retusuri) periodice.

De asemenea, pentru ca proteza produce resorbtia osului, acesta scade in dimensiuni si face uneori imposibila inserarea unui implant dentar ulterior, daca se doreste renuntarea la proteza.

In ultimii ani, procedurile stomatologice au evoluat si la fel si cele pentru implant dentar. Ultratehnologia laser, de exemplu, face ca experienta inserarii unui implant dentar sa devina mult mai usoara, fara durere, cu neplaceri mult reduse dupa interventia propriu-zisa (pacientul nu se mai umfla, nu mai acuza dureri postoperatorii foarte mari, etc).

Life Dental Spa este un cabinet de stomatologie Bucuresti in care se ofera servicii stomatologice premium, asistate LASER. In acest cabinet stomatologic se realizeaza toata gama de servicii dentare, precum tratamentul cariilor cu laser, tratamentul gingivitelor si parodontozelor cu laser si interventii chirurgicale asistate laser, inclusiv implanturi dentare.

Implantul dentar este o alegere mult mai potrivita decat proteza pentru orice pacient care doreste sa isi reconstruiasca zambetul. Acesta ofera posibilitatea unei lucrari fixe, mult mai confortabile pentru pacient si cu o fizionomie superioara. De aceea, implantul dentar este alegerea numarul 1 pentru pacientii care isi doresc sa zambeasca fara complexe, au o viata dinamica si nu vor sa si-o complice cu o proteza dentara.

Cat costa un implant dentar?

Daca ai nevoie de un implant dentar, probabil ca deja ai cautat pe internet “implant dentar pret”, “implant megagen” (datorita brand-ului Megagen de implanturi dentare, care in ultima perioada si-a promovat intens produsele) sau “tipuri de implant dentar”.

In general, cele doua probleme principale care ii framanta pe pacienti sunt urmatoarele: pretul si posibila durere pe care o pot resimti in timpul interventiei. Legat de durere, aceasta nu mai este o problema, avand in vedere ca inserarea implantului dentar se face cu anestezie locala, care elimina orice disconfort resimtit.

In plus, pentru cei cu temeri foarte mari, exista chiar si posibilitatea sedarii constiente cu substanta anestezica pe vena, in care pacientul este asistat pe perioada interventiei de un specialist anestezist. Prin sedare constienta, pacientul nu resimte durere si nici nu constientizeaza manopera pe deplin, in acelasi timp nefiind necesara spitalizarea. Pentru marii fricosi, aceasta poate fi o solutie excelenta.

Pentru a indeparta temerile financiare, este absolut necesar ca pacientul sa beneficieze de o consultatie la medicul implantolog, in cadrul careia sa fie examinat si sa i se ofere un plan de tratament complet, care sa includa si costuri. De multe ori, oamenii prefera sa se identifice cu cazuri chirurgicale ale rudelor, prietenilor sau cunostintelor si cred ca sunt valabile si pentru ei. In realitate, nu exista doua cazuri identice, nici doua experiente identice si de multe ori, nici acelasi plan de costuri.

Diferentele de costuri provin din faptul ca se folosesc brand-uri diferite de implanturi si de asemenea, din faptul ca adesea inserarea propriu-zisa a implantului implica si manopere complementare, precum aditia osoasa sau liftingul de sinus. La cateva luni dupa inserarea implanturilor se realizeaza si coroanele de acoperire care pot fi de mai multe tipuri (de zirconiu, metalice, etc), ceea ce inseamna si costuri diferite, in functie de calitatea acestora.

E bine sa stim ca un implant dentar ieftin nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Atunci cand selectam clinica unde dorim sa ne tratam, trebuie sa luam in considerare faptul ca ne dorim o manopera realizata la standarde superioare si un rezultat care se mentine excelent pe termen lung. De multe ori, aceste deziderate implica o clinica cu dotari premium, ultratehnologie si medici de elita, bine pregatiti, asadar si costuri realiste, pe masura. Costurile mici pot ascunde manopere si materiale de calitate inferioara, sau medici incepatori. Un implant mediu, cu un raport bun si corect calitate-pret, are de obicei un cost ce variaza intre 600-700 euro.

Clinica Life Dental Spa te invita la o consultatie cu medicul implantolog, pentru a afla exact ce tip de implant ti se potriveste si ce costuri presupune planul tau de tratament. Inscrie-te si noi te vom contacta pentru programare.

blank

Autor:

Dr. Cristina Obreja

Medic dentist,
Specialist laser dentar,
Fondator Life Dental Spa

Mai Multe
articole