Implantul dentar este o solutie permanenta de inlocuire a dintior pierduti. Datorita acestei metode moderne care a revolutionat domeniul stomatologiei, nu mai este intotdeauna necesar sa apelezi la punti dentare sau lucrari mobile.
Un implant dentar are sansa de reusita de aproape 100%, este rezistent si se comporta exact ca un dinte natural. In plus, efectul estetic este unul remarcabil. Pe langa aceste beneficii, un alt avantaj major pe care il ofera aceste implanturi dentare este si faptul ca ele se realizeaza fara durere.
Ce cuprinde etapa premergatoare implantului?
Procedura de implant dentar este un complex, care nu intotdeauna se poate finaliza printr-o singura vizita la un cabinet stomatologic. In mod corect, ea cuprinde mai multe etape ce necesita parcurse sub indrumarea medicului chirurg-implantolog.
Prima etapa consta in efectuarea unei consultatii de specialitate la un cabinet de stomatologie din Bucuresti sau din apropierea locuintei tale. Iti recomandam sa optezi pentru un cabinet stomatologic care dispune de aparatura necesara si de medici cu experienta relevanta pentru realizarea implantului dentar.
Pe baza consultului se vor identifica acele probleme dentare ale pacientului care pot afecta calitatea implantului dentar. Daca exista, vor fi remediate cariile si vor fi tratate orice afectiuni bucale.
Ulterior, se impune un set de analize de sange concludente si a unui Computer Tomograf. Cu ajutorul acestei radiografii tridimensionale se va observa starea osului si se va putea decide care este cea mai optima solutie de implant pentru pacient.
Cum se realizeaza implantul propriu-zis?
Procedura de implant dentar este initiata, de cele mai multe ori, de o igienizare profesionala a gurii, pentru a minimiza riscul infectiilor. Implantul dentar se insereaza in os printr-o operatiune minim invaziva si deloc dureroasa.
Operatia se realizeaza sub anestezie locala. Daca pacientul sufera de asa-numita fobie de dentist, se poate aplica o metoda de sedare. In acest caz, este indicat ca pacientul sa fie insotit, deoarece timp de cateva ore dupa interventie va resimti o usoara ameteala si nu va putea conduce.
In situatii exceptionale, atunci cand in urma radiografiei CT s-a constat ca anatomia maxilarului pacientului nu poate oferi suportul necesar implantului, se recurge la aditia de os. Printr-o tehnica specifica de grefare, este asigurata rezistenta si stabilitatea implantului. De asemenea, aditia de os este o interventie nedureroasa.
Prin noile tehnologii din domeniul stomatologiei, implantul dentar devine astfel o procedura minim invaziva care nu creeaza disconfort pacientului.
Cat dureaza recuperarea post-implant?
Recuperarea post-implant este rapida, astfel incat in 7-10 zile se obtine vindecarea. În urma intervenției, durerile sunt ușoare sau moderate. Integrarea implantului in os dureaza intre 3-6 luni, perioada in care se creeaza legaturi solide intre acesta si osul mandibular sau maxilar.
Este posibil ca implantologul sa iti recomande si o cura cu antibiotic si antiiflamator, pentru a evita orice fel de complicatie infectioasa si a reduce edemul. Imediat dupa interventie se recomanda aplicarea unei pungi cu gheata in zona respectiva, pentru a evita edemul (umflatura).
Dupa perioada de osteointegrare, implantul poate primi bontul protetic si coroana definitiva.
Daca vrei sa iti recapeti zambetul impecabil, trebuie sa stii si cat costa un implant dentar. Acceseaza lista noastra de tarife pentru a vedea implant dentar pret. Nu trebuie sa-ti faci griji daca bugetul tau este limitat; in cadrul clinicii noastre ai posibilitatea de a beneficia de implant dentar ieftin, fara a compromite calitatea.
Te invitam la o consultatie de specialitate in clinica stomatologica
Life Dental Spa – Magheru One!