Implantologul – de ce este important să apelezi la el atunci când este cazul
blank

Data

Dacă zâmbetul tău a fost deteriorat de leziuni sau pierderi dentare care îți strică imaginea și îți reduc sănătatea bucală, ar trebui să te lași cât mai curând pe mâinile unui implantolog specializat pentru a-ți recupera funcționalitatea și estetica cavității orale. Datorită implantologiei dentare, vei putea obține rezultate de lungă durată, eficiente, care sunt integrate cu restul dinților tăi.

În prezent, implanturile dentare sunt principala soluție la problemele pierderii dinților irecuperabili. În plus, tehnicile de implantologie dentară ale clinicii stomatologice Life Dental Spa sunt potrivite pentru toți pacienții: trebuie doar să te lași pe mâinile unui profesionist cu experiență, care îți evaluează cazul specific și este capabil să îți ofere un răspuns personalizat.

 

Ce este un implantolog?

Implantologul este un medic dentist specializat în tratamente cu implant dentar, adică un profesionist care a fost special instruit în implantologie dentară. Acordarea unei soluții de durată în timp a problemelor bucale derivate din pierderea dinților este principala funcție a acestui tip de specialitate dentară.

 

Un bun specialist în tratamente cu implanturi, înainte de a introduce implantul în cavitatea bucală, efectuează un studiu amănunțit al stării bucale a pacientului. Astfel, diagnosticul va fi cât se poate de precis și va determina cel mai bun tratament, întotdeauna personalizat și adaptat circumstanțelor pacientului.

 

Urmărirea detaliată a cazurilor

De asemenea, un profesionist cu experiență în domeniu monitorizează exhaustiv procesul de osteointegrare al implanturilor aplicate și programează consultații periodice pentru a garanta desfășurarea corectă a tratamentului. Obiectivul unei intervenții de implantologie este de a reda funcționalitatea cavității orale a pacientului, precum și o estetică atractivă și naturală a dinților.

Odată ce procesul de implantare s-a încheiat și vizitele periodice programate confirmă faptul că osteointegrarea implantului este corectă, vor fi programate consultații de rutină, de obicei la fiecare șase luni. Cu o întreținere și o igienă orală adecvată și aceste controale periodice, este posibil să se asigure implanturilor o durabilitate mai mare și să se păstreze sănătatea orală a pacientului pentru o perioadă lungă de timp.

 

Implantologii dezvoltă o meserie de înaltă specializare, cu o tehnică meticuloasă, care necesită profesionalism, pregătire și experiență, precum și precizie și rigoare

Prin urmare, dacă ai nevoie de o evaluare sau intervenție de acest tip, ar trebui să mergi la un profesionist calificat și de încredere.

 

Sfaturi și recomandări pentru a reduce vizitele la implantolog

Odată ce ai fost supus unui tratament de implantologie dentară și ai trecut primele controale de sănătate, trebuie să continui să efectuezi revizuiri periodice cu specialistul și să menții o igienă orală corectă. Durabilitatea implanturilor tale dentare și sănătatea ta orală depind de acești doi importanți factori.

 

În continuare, îți vom oferi câteva sfaturi de întreținere pentru implanturile dentare. Te sfătuim să le pui în practică, vor fi cea mai bună asigurare dentară a ta:

  • Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Acordă atenție zonelor implanturilor dentare și țesutului gingival care le susține.
  • Folosește în mod regulat ață dentară sau periuțe interdentare, precum și duș bucal. Este important să te concentrezi pe zonele dintre implanturi și dinții naturali.
  • Urmează recomandările dentistului atunci când alegi cea mai potrivită periuță pentru tine și nevoile tale.
  • Utilizează o pastă de dinți și o apă de gură adecvate.
  • Reînnoiește periuța de dinți cel mult o dată la trei luni. Acest lucru previne deteriorarea gingiilor și a țesuturilor gingivale.
  • Elimină sau redu obiceiurile dăunătoare precum consumul de substanțe alcoolice și tutun.

 

De ce este atât de important să nu sari peste nici una dintre consultațiile programate?

Sfaturile pe care ți le-am transmis reprezintă câteva aspecte de îngrijire care te vor ajuta sa îți menții implanturile în stare bună pentru mai mult timp. În niciun caz nu înlocuiesc vizitele la implantolog, sunt obiceiuri complementare controalelor stomatologice.

Totuși, așa cum am menționat deja, odată cu încheierea fazei de osteointegrare a implanturilor, vizitele sunt mai puțin frecvente. Câteva verificări pe an sunt suficiente. La aceste întâlniri programate, specialistul în implantologie evaluează starea țesutului gingival și a osului adiacent implantului. Dacă respecți programul de control stomatologic stabilit, previi apariția unor posibile complicații, precum periimplantita.

Orice afecțiune care provoacă inflamație sau infecție în jurul unui implant dentar poate provoca distrugerea unei părți a structurii osoase maxilare care înconjoară piesa implantată. Această problemă este greu de controlat și poate trece uneori neobservată, ceea ce justifică, cu atât mai mult, că trebuie să te lași pe mâinile unui specialist de încredere și să nu ratezi nicio întâlnire. Ai grijă de implanturile tale pentru a te bucura de un zâmbet frumos.

 

Aspecte pe care implantologul le evaluează în timpul consultațiilor

Specialistul în implantologie, în consultațiile de control, te va ajuta să previi, să controlezi și să corectezi orice patologie, boală sau problemă care afectează zona implantată, precum:

  • Eliminarea plăcii bacteriene ți a tartrului aderat la implant.
  • Detectarea precoce a bolii periimplantare, prin tehnici avansate de evaluare clinică.
  • Localizarea și corectarea dezechilibrelor sau mobilității pieselor protetice.
  • Observarea variațiilor în starea mușcăturii pacientului.

 

Lasă-te mereu pe mâinile celor mai buni specialiști!

Tratamentele de implantologie dentară ale clinicii stomatologice Life Dental Spa  oferă pacienților tehnici foarte avansate, asistate laser, care permit înlocuirea dinților pierduți și recuperarea unui zâmbet frumos. Dacă trebuie sa apelezi la un medic stomatolog care să îți răspundă problemelor bucale și să îți ofere o cavitate orală completă, funcțională și estetică, ar trebui să cunoști implantologii noștri.

În clinicile noastre oferim o garanție a rezultatelor bune. Excelența în dezvoltarea evaluării clinice, tratamentul de implantare, procesul de osteointegrare și monitorizarea sănătății tale bucale sunt aspecte fundamentale de care trebuie să ții cont și.

 

Dacă ești în căutarea unui implantolog într-unul din orașele: București, Iași, Cluj, Sibiu, Brașov, Oradea, care să îți ofere încredere și siguranță în tratament, în clinicile noastre dentare, conduse de Dr. Cristina Obreja, suntem specializați în implanturi dentare și cazuri complexe. Echipa noastră de profesioniști specializați te va sfătui și te va ajuta să îți rezolvi problema. Ia legătura cu noi! Vom fi încântați să te ajutăm.

Mai Multe
articole