Implantologia laser este considerată a fi implantologia  viitorului  însă, în cadrul clinicii Life Dental Spa, ne putem bucura de beneficiile acesteia în prezent! Majoritatea problemelor dentare se pot trata cu laserul dentar, implantologia laser devenind din ce în ce mai cunoscută atât în rândul pacienților, cât și al medicilor!

 

Reconstrucția zâmbetului cu ajutorul implanturilor dentare asistate laser  a înlocuit cu success protezele dentare mobile, care deși sunt estetice, nu reușesc să îndeplinească funcțiile unei danturi fixe. În același timp, punțile dentare în care se sacrifică nervul dinților vecini spațiului edentat sunt, de asemenea, o soluție a trecutului.

 

Implanturile dentare se împart în 2 mari categorii:

 

Implanturile endoosoase asistate laser reprezintă o soluție predictibilă pe termen mediu și lung pentru problemele dentare ale pacienților cărora le lipsesc unul, mai mulți sau toți dinții, însă pentru aceasta este nevoie de o cantitate și calitate adecvată a osului (înălțime, lățime, densitate).

Deși tehnologia a avansat și, într-un procent destul de mare se pot reconstrui porțiunile de os lipsa, exista și situații în care, din motive variate, acest lucru devine imposibil.

Ce facem în aceste cazuri? Cum reușim să reconstruim cu ajutorul implantologiei laser o dantură fixă?

Implantul subperiostal asistat laser este un cadru (schelet) din titan, special fabricat pentru a reabilita zonele fără dinți ale maxilarului și mandibulei. Acesta se  introduce subgingival și se prinde de os, pe exteriorul acestuia, cu ajutorul unor sisteme de fixare. Este singurul tip de implant ce nu necesită adiție de os, el fiind realizat după un plan perfect individualizat, folosindu-ne de structurile anatomice prezente la maxilar și mandibulă.

Pacientului i se scanează zona de interes și, pe baza imaginilor tip Computer Tomograf, se realizează un model 3D cu ajutorul unui echipament medical special creat pentru a analiza în detaliu problemele dentare. În felul acesta, medicul poate lua cea mai bună decizie referitoare la conturul, grosimea și poziționarea componentelor implantului subperiostal asistat laser.

De ce se recomandă implanturile subperiostale personalizate asistate laser?

Implantul subperiostal reprezintă soluția optimă pentru pacienții cu probleme dentare,  restaurand un arc complet de dinți sau o hemiarcadă.

IMPLANTUL SUBPERIOSTAL ASISTAT LASER se adresează:

Toți acești pacienți pot beneficia de implantul subperiostal, ținând cont de avantajele acestuia.

AVANTAJELE IMPLANTULUI SUBPERIOSTAL ASISTAT LASER:

În concluzie, dacă vă încadrați la unul dintre punctele de mai sus și vă doriți o dantură completă, funcțională și frumoasă, implantul subperiostal asistat laser este soluția potrivită pentru dumneavoastră!
Suna
Programeaza-te