Igienizarea dentară periodică – rolul ei în prevenția apariției cariilor dentare

Cuprins

Prevenirea afecțiunilor orale joacă un rol esențial în menținerea sănătății orale pentru cât mai mult timp. O igienă orală corectă, o dietă corespunzătoare și respectarea vizitelor periodice la cabinetul stomatologic din București reprezintă cheia pentru prevenirea apariției cariilor dentare. 

#LifeDentist-ii sunt pregătiți să vină în ajutorul tău! 

Clinicile stomatologice Life Dental Spa din București sunt echipate cu cele mai noi tehnologii din domeniul stomatologiei, medicii noștri fiind pregătiți periodic din punct de vedere profesional pentru a putea oferi experiențe de 5 stele pacienților. 

Principiul fundamental al #LifeDentist-ilor constă în stomatologie holistică. Holisticul presupune că întregul nu este redus la părțile sale componente.

În domeniul medicinii dentare, dr. Cristina Obreja, medicul fondator Life Dental Spa, menționează că stomatologia holistică presupune o viziune de ansamblu a pacientului, a statusului sau oral dar si general. In ceea ce priveste tratamentele, acestea iau in calcul cauzele afectiunilor si eliminarea lor, minim-invazivitate a manoperelor si biocompatibilitate a materialelor, intretinerea rezultatelor prin stil de viata sanatos si monitorizare stomatologica periodica.

Pe scurt, pacienții care aleg tratamentele #LifeDentist-ilor se bucură, la finalul procedurilor, de sfaturi personalizate și de recomandări cu privire la:

 • Menținerea sănătății orale pe o perioadă lungă de timp 
 • Îmbunătățirea igienei orale 
 • Prevenirea apariției cariilor dentare, precum și a altor afecțiuni,  prin obiceiuri de viata sanatoase 

De ce este importantă igienizarea profesională?

Caria dentară este cea mai întâlnită afecțiune din cavitatea orală, aceasta putând să se manifeste de la nivelul smalțului dentar și până la nervul dintelui. 

Cauza principală pentru care o carie dentară își face apariția este acțiunea nocivă, distrugătoare, a bacteriilor patogene prezente în cavitatea orală

Aceste bacterii se hrănesc cu resturile de alimente rămase între dinți, în spațiile greu accesibile, fiind resursă de hrană și de energie pentru microorganisme. 

Beneficiind de zaharuri, bacteriile își cresc rata metabolismului, producând acizi ce vor duce la afectarea smalțului. 

În lipsa unei intervenții la timp, caria se poate extinde, ajungând chiar și la devitalizarea dintelui în cauză!

Neglijarea igienei dentare acasa si a igienizărilor profesionale în cabinetul stomatologic duce la acumularea de placă dentară microbiană, care, cu timpul, se transformă în tartru dentar (piatră dentară). Odată format, acesta este sursă continuă de colonizare bacteriană și nu poate fi curățat decât de către medicul stomatolog în cabinet!

Prevenția în Life Dental Spa

#LifeDentist-ii sunt foarte preocupați să informeze pacienții cu privire la importanța respectării vizitelor periodice la cabinetul stomatologic din București, de minimum două ori pe an. În cadrul unei singure ședințe, pacientul beneficiaza de:

  • O consultație cu ajutorul camerei intraorale, pentru a depista afecțiuni diverse într-un stadiu incipient (carii, gingivite, etc) 
  • Un pachet de igienizare profesională, ce cuprinde detartraj ultrasonic, periaj profesional, air-flow 
  • Stabilirea unui plan de tratament, dacă este nevoie de intervenții ulterioare

În ce constă igienizarea profesională periodică?

În cadrul clinicilor Life Dental Spa, pacienții pot opta pentru un pachet complet de igienizare profesională, realizat într-o singură vizită la cabinet, care constă în trei manopere diferite:

 • Detartraj cu ultrasunete 

Detartrajul cu ultrasunete se realizează cu ajutorul unui instrument special, complet sigur pentru smalțul dentar, rolul acestuia fiind de a elimina depozitele de tartru dentar acumulate pe suprafetele dintilor .

 • Periaj profesional 

Pentru a completa efectul detartrajului, periajul profesional presupune folosirea unei periuțe rotative și a unor paste de dinți special concepute, cu scopul de a elimina și ultimele resturi de placă microbiană rămasă necurățată pe suprafețele dentare, netezindu-le. 

 • Air-Flow 

Folosind jeturi de apă cu bicarbonat la presiune înaltă, procedura de Air-Flow are rolul de a curăța spațiile greu accesibile, precum cele interdentare sau cele de la nivelul dinților posteriori. 

Astfel, realizată periodic, igienizarea profesională are o contributie importanta in prevenirea apariției cariilor dentare, apariția acestora fiind minimizată grație curățării depozitelor de placă microbiană și tartru dentar. 

Programează-te ACUM și beneficiază de cele mai bune proceduri stomatologice realizate de echipa de #LifeDentisti!

Mai Multe
articole