Gingivectomia si remodelarea gingivala laser
blank

Data

Lantul de clinici stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti, Iasi, Oradea, Sibiu, Cluj, Timisoara ofera tratamente moderne, realizate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie a laserului stomatologic, pacientilor care sufera de afectiuni gingivale precum gingivita sau parodontoza. 

Medicii specialisti Life Dental Spa formeaza o echipa foarte bine pregatita la nivel profesional. Inspirati de catre medicul fondator al clinicii, dr. Cristina Obreja, #LifeDentistii trateaza modern, minim-invaziv si nedureros boala parodontala. 

Parodontoza este o afectiune grava care se manifesta prin aparitia pungilor parodontale si a retractiilor la nivelul tesutului gingival, motiv pentru care aspectul natural al gingiei are de suferit. Uneori, in cadrul tratamentelor realizate cu laser, se recomanda si aceste doua proceduri: gingivectomia si remodelarea gingivala. 

In urma evolutiei gingivitei sau parodontozei, gingia poate fi inestetica, cu zone hiperplazice, afectand fizionomia pacientului. 

In astfel de cazuri, atat gingivectomia cat si gingivoplastia laser reprezinta solutia potrivita!

Inainte de interventiile respective, pacientul trebuie sa urmeze urmatorii pasi in cabinetul stomatologic din Bucuresti: 

  • Consultatia – realizata cu ajutorul camerei intraorale, ce are rolul de a-i permite #LifeDentistului sa evalueze starea de sanatate a gingiei
  • Igienizarea profesionala – pentru o reusita a tratamentului, precum si pentru diminuarea riscului de infectare post-interventie, pacientul trebuie sa efectueze o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic.

Igienizarea profesionala clasica consta in trei proceduri succesive realizate in cadrul unei singure sedinte: detartraj cu ultrasunete pentru eliminarea depozitelor de tartru, periaj profesional pentru eliminarea placii microbiene si Air-Flow pentru curatare in profunzime. 

De asemenea, in clinica stomatologica Life Dental Spa din Bucuresti pacientii pot opta si pentru igienizare profesionala moderna elaborata de firma elvetiana EMS, Guided Biofilm Therapy (GBT), care consta in urmarea a 8 pasi succesivi, intr-o singura sedinta. 

GBT este o procedura moderna si foarte eficienta de igienizare deoarece medicul poate observa mult mai bine depozitele microbiene datorita colorarii placii bacteriene cu ajutorul unei solutii speciale, dar mai ales datorita mijloacelor superioare de indepartare a acesteia.

Ce este gingivectomia? 

Cunoscuta sub numele de rezectie gingivala, gingivectomia presupunea pana acum ceva vreme o interventie chirurgicala de indepartare a tesutului gingival dezvoltat in exces, folosind anestezia si bisturiul.

In clinica Life Dental Spa pot fi uitate insa astfel de practici invazive, deoarece laserul dentar poate realiza gingivectomia fara durere si fara injectii! 

Gingivectomia este recomandata de #LifeDentisti  in urmatoarele situatii clinice: 

-Eliminarea pungilor parodontale fibroase supraosoase 

-Eliminarea falselor pungi parodontale

  • Hiperplazia gingivala genetica sau indusa de anumite medicamente
  • Hiperplazia in sarcina 

In ce consta procedura de gingivectomie? 

Rezectia gingivala este realizata de catre medicul stomatolog specialist in cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

Clinica stomatologica Life Dental Spa dispune de ultratehnologia moderna a laserului stomatologic, astfel incat #LifeDentistii realizeaza procedura de gingivectomie cu ajutorul laserului dentar. 

In majoritatea cazurilor, gingivectomia laser nu presupune folosirea anesteziei injectabile, ci doar eventual aplicarea topica a unui spray sau gel cu anestezic de contact. Procedura este simpla si dureaza cateva minute de obicei, fiind minim-invaziva.

Laserul stomatologic este bactericid, ceea ce diminueaza considerabil riscul de complicatii si de infectii post-interventie. 

Dupa o procedura de gingivectomie, #LifeDentistii ofera sfaturi personalizate pacientilor pentru a preveni eventualele complicatii: 

  • Evitarea consumului de alimente foarte dure 
  • Respectarea igienei orale si a periajului dentar de minimum doua ori pe zi, iar zona afectata sa fie periata cat mai bland 
  • Folosirea unei ape de gura potrivite pentru situatia clinica, recomandata de medicul specialist 
  • Evitarea bauturilor foarte fierbinti, alimentelor picante
  • Renuntarea la obiceiuri nocive pentru organism, precum fumatul 

Vindecarea completa in urma unei interventii de gingivectomie este cuprinsa intre 3-4 saptamani, ulterior pacientul putand opta, daca este necesar, pentru o procedura de gingivoplastie, astfel incat gingia sa isi redobandeasca un aspect placut si natural. 

Ce este gingivoplastia laser? 

Plastia gingivala sau gingivoplastia laser reprezinta o manopera de remodelare gingivala cu ajutorul laserului stomatologic, astfel incat gingia sa isi redobandeasca aspectul natural si estetic. In urma unei operatii de gingivectomie, adesea #LifeDentistii recomanda gingivoplastia, pentru rezultate maxime din punct de vedere fizionomic. Foarte frecvent, gingivectomia si gingivoplastia se realizeaza impreuna, in aceeasi sedinta de tratament.

In ce consta gingivoplastia? 

Operatia de gingivoplastie este realizata de catre medicul stomatolog specialist in parodontologie in cabinetul stomatologic din Bucuresti cu ajutorul laserelor cu anumite lungimi de unda, specifice actiunii pe tesut moale. Practic, laserul “vaporizeaza” sau cauterizeaza tesutul ce se doreste a fi indepartat, de cele mai multe ori fara durere si fara anestezie.

In urma interventiei de gingivectomie, tesutul gingival in exces, hiperplaziat, a fost eliminat. Gingivoplastia vine ca o ”finisare”, astfel incat marginea gingivala este remodelata, cu scopul ca aspectul final obtinut in urma interventiei sa fie cat mai aproape de cel natural, original, de dinainte de aparitia afectiunii. 

Gingivoplastia este recomandata in urma afectarii parodontale de tipul gingivitei si parodontozei pentru ca gingia sa isi redobandeasca aspectul estetic natural. Astfel, zambetul gingival (expunerea unei suprafete mari de tesut gingival in zambet) poate fi corectat, iar aspectul estetic poate fi imbunatatit considerabil. 

De asemenea, prezenta cariilor radiculare poate reprezinta un alt motiv pentru care pacientul poate avea nevoie de o operatie de gingivoplastie, in urma gingivectomiei necesare pentru tratarea cariei, tesutul gingival necesitand remodelare.

In cazul pacientilor cu o expunere inestetica a gingiei in zambet, prin ceea ce se numeste “gummy smile”, remodelarea gingivala laser poate fi o optiune pentru refacerea esteticii. Cu ajutorul razei laser se indeparteaza zona de gingie in exces, iar zambetul devine larg si mult mai atragator.

In ce consta interventia de gingivoplastie? 

Clinica stomatologica Life Dental Spa prezinta o echipa de medici stomatologic foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional pentru a oferi cele mai bune tratamente si interventii stomatologice cu ajutorul laserului dentar. 

Interventia de gingivoplastie laser nu provoaca nicio durere, dar pacientii mai sensibili pot opta pentru anestezie cu gel sau spray. Procedura este minim-invaziva si nu dureaza mai mult de cateva minute, zona supusa interventiei urmand sa se vindece in circa 2 saptamani, in functie de cat de mult s-a intervenit la nivel local. 

Atat in cazul gingivectomiei, cat si a gingivoplastiei laser nu este necesar tratamentul postoperator cu antibiotice, iar timpul de vindecare este considerabil mai mic decat acela pe care il presupune folosirea bisturiului clasic.

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si redobandeste aspectul natural al gingiei cu ajutorul interventiilor de gingivectomie si gingivoplastie laser!

Mai Multe
articole