Fast&Fixed – Dinti ficsi in doar 24 de ore
blank

Data

Tehnologia moderna prinde din ce in ce mai mult avant in stomatologie, motiv pentru care apar noi tehnici si tratamente, care ofera efecte vizibile inca de la primele sedinte. In ceea ce priveste tratamentul restaurator, implanturile dentare au evoluat considerabil, #LifeDentistii aducand in prim plan tehnica Fas&Fixed. 

Life Dental Spa este un lant de clinici dentare ultramoderne din Bucuresti si Iasi, care dispune de ultratehnologia de ultima generatie a laserului stomatologic. Laserul dentar face posibila realizarea unor tratamente dentare atat non-chirurgicale, cat si chirurgicale, intr-un mod minim-invaziv, NEDUREROS si prietenos cu intregul organism! 

Stomatologia holistica sta la baza practicii #LifeDentistilor, medicul fondator al clinicii, dr. Cristina Obreja, fiind inspiratia echipei Life Dental Spa. Principiile holistice au la baza ideea conform careia intregul nu este redus la partile sale componente, astfel incat pacientul beneficiaza atat de un tratament complet si modern, cat si de sfaturi personalizate si de consiliere profesionala oferite de medicii Life Dental Spa. 

Pacientii edentati total fac parte dintr-o categorie aparte, acestia avand nevoie de un tratament restaurator atat din punct de vedere functional (astfel incat masticatia sa poata fi realizata corect) cat si fizionomic (pacientul sa isi redobandeasca zambetul estetic). 

Pentru pacientii care au pierdut toti dintii de pe ambele arcade, #LifeDentistii recomanda tratamentul restaurator pe baza de implanturi, prin sistemul revolutionar Fast&Fixed. Cu ajutorul tehnologiei moderne, pacientii se bucura de dinti ficsi in doar 24 de ore, intr-o singura zi fiind inserate implanturile si atasandu-se puntea dentara! 

Ce este sistemul Fast and Fixed?

Dintii ficsi in doar 24 de ore sunt posibili acum gratie sistemului modern Fast&Fixed, tratamentul fiind realizat de catre echipa de medici profesionisti Life Dental Spa in cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

Fast&Fixed este un sistem realizat cu ajutorul implanturilor dentare, pe baza carora se ataseaza lucrari protetice fixe. Puntea dentara fixata in aceeasi sedinta cu implanturile este provizorie si asigura redobandirea functionalitatii si esteticii, astfel incat pacientul sa se poata bucura de rezultat pe toata durata perioadei de osteointegrare! 

Cu alte cuvinte, in doar cateva ore, pacientii au parte de dinti ficsi si se pot bucura de efectele uimitoare ale tratamentului.

Alege confortul in clinicile stomatologice Life Dental Spa! 

Scopul intregului tratament restaurator realizat prin sistemul Fast and Fixed – Dinti ficsi in doar 24 de ore este acela de a scurta considerabil durata tratamentului, asigurand in acelasi timp si rezultate maxime. 

Pacientul se poate intoarce la activitatea zilnica cu un set nou de dinti ficsi. Puntea dentara este provizorie si va fi inlocuita cu cea definitiva dupa circa 6-12 luni de la interventie. 

Cine poate beneficia de sistemul Fast & Fixed? 

Pacientii care doresc sa uite de protezele dentare fixe pot opta pentru sistemul modern Fast and Fixed cu ajutorul echipei de medici profesionisti in dental spa-urile din Bucuresti si Iasi. Tehnologia revolutionara a dintilor ficsi de adreseaza pacientilor cu probleme precum:

 • Pacienti cu edentatii totale, care si-au pierdut dintii de pe ambele arcade si nu doresc proteze totale mobilizabile 
 • Pacienti care mai au doar cativa dinti ramasi pe arcada care nu ar putea sustine o lucrare protetica fixata pe acestia 

De ce sa alegi sistemul Fast&Fixed?

Comunicarea medic-pacient sta la baza reusitei si a succesului tratamentelor dentare realizate in clinica stomatologica Life Dental Spa. Astfel, este esential ca prima data pacientul sa se prezinte la o consultatie de rutina in cabinetul stomatologic. 

In urma unei consultatii realizate cu ajutorul camerei intraorale, echipa de #LifeDentisti poate evalua statusul oral al pacientului si poate realiza un plan de tratament complet care cuprinde toate manoperele necesare a fi realizate. 

#LifeDentist-ii recomanda sistemul Fast&Fixed pacientilor edentati care prezinta o situatie clinica potrivita, existand multiple avantaje precum:

 1. Pacientul isi redobandeste dantura pierduta – pacientul care si-a pierdut dintii de pe ambele arcade poate uita de proteza dentara totala mobilizabila si se poate bucura intr-o singura zi de dintii fixati pe implanturi dentare de inalta calitate 
 2. Se simplifica procedurile chirurgicale – in cazul in care pacientul nu prezinta resorbtii osoase, pacientul poate primi interventia chirurgicala de inserare a implanturilor dentare fara probleme (#LifeDentistii aleg sa valorifice osul existent al pacientului, putand fi realizate si proceduri mai laborioase de sinus-lifting si aditii osoase) 
 3. Pacientii nu trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste durerea dentara resimtita in timpul sedintei – pacientii au parte de anestezie locala si nu resimt nicio durere!
 4. Refacerea rapida a esteticii – Sistemul Fast&Fixed foloseste initial o punte dentara provizorie atasata implanturilor, astfel incat estetica zambetului va fi restaurata intr-un timp record – forma, culoare si marimea dintilor provizorii sunt alesi inainte in functie de preferintele pacientului, precum si de fizionomia acestuia, astfel incat sa se obtina o armonie fizionomica 
 5. Diminuarea ridurilor din jurul cavitatii orale – atunci cand pacientul isi pierde dintii, pielea fetei are de suferit, aparand numeroase riduri pe fondul modificarilor de la nivelul cavitatii orale. Restaurarea danturii prin sistemul Fast&Fixed asigura stergerea ridurilor aparute. 
 6. Pacientul poate mesteca din nou corespunzator – cu ajutorul sistemului de dinti ficsi in doar 24 de ore, pacientii se pot bucura de redobandirea masticatiei in cateva ore! 
 7. Beneficii la nivel psihic – pacientul care si-a pierdut dintii poate suferi la nivel psihic din pricina acestei afectiuni. Fast&Fixed reda stima de sine si increderea pacientilor care au avut de suferit pe seama pierderii dintilor si purtarii protezelor mobile. 

Uita de proteza mobila cu ajutorul sistemului revolutionar Fast&Fixed!

Proteza mobila poate fi incomoda, inestetica si greu de suportat de catre pacient, motiv pentru care #LifeDentistii recomanda sistemul de dinti ficsi in doar 24 de ore pacientilor care au avut de suferit pe seama edentatiei totale. 

Proteza dentara, spre deosebire de sistemul Fast&Fixed, prezinta o serie de dezavantaje demne de luat in considerare: 

 • Masticatia nu se realizeaza intotdeauna confortabil
 • Se poate mobiliza foarte usor 
 • Aparitia ranilor la nivelul tesutului gingival 
 • Cresterea nivelului de saliva 
 • Senzatia de voma poate persista timp indelungat 
 • Se pot insera resturi de alimente pe sub proteza mobila
 • pe masura ce trece timpul, osul alveolar se resoarbe si proteza devine instabila, necesitand rebazare sau chiar inlocuire periodica
 • estetica nu este cea mai reusita, proteza are un aspect de “dinti falsi” 

Alege clinicile stomatologice Life Dental Spa si beneficiaza de tratamentul modern cu ajutorul sistemului revolutionar de dinti ficsi in doar 24 de ore!

Care sunt etapele procedurii Fast&Fixed?

Inainte de toate, este esential ca pacientii sa cunoasca faptul ca trebuie efectuata o consultatie de rutina in cabinetul stomatologic din Bucuresti si Iasi. Aceasta este realizata de catre #LifeDentist cu ajutorul unei camere intraorale, astfel incat medicul sa poata evalua in ansamblu intregul status oral al pacientului, iar pacientul sa il constientizeze.

Ulterior, se va efectua un plan de tratament, in concordanta cu necesitatile pacientului. Tratamentele sunt alese de catre medicii Life Dental Spa cu foarte mare atentie, luand in considerare si factorii psihici si ai stilului de viata al pacientului, pe langa cei fizici. Astfel, pacientul este privit la un intreg, fiind tratat corespunzator conform principiilor stomatologiei holistice. 

Planul de tratament cuprinde toate manoperele prolifactice, chirurgicale si protetice care urmeaza a fi realizate, pacientul fiind informat foarte clar si complet de catre #LifeDentisti cu privire la toate detaliile, inclusiv cu privire la costurile aferente intregului tratament. 

Este esential ca inainte de manoperele propriu-zise, pacientul sa realizeze si o serie de analize:  
 • Analize de sange
 • Radiografie de tip CT (computer tomograf), pentru ca medicul sa poata observa cantitatea de os alveolar si calitatea osului, astfel incat procedura de inserare a implanturilor dentare sa fie sigura pentru pacient si predictibila pentru medic. Ulterior, se poate trece la procedura propriu-zisa de inserare a implanturilor dentare, recurgandu-se si la manopere aditionale precum aditia de os sau sinus liftingul, acolo unde este necesar. 

Aditia de os se realizeaza cu ajutorul grefei de os propriu, provenit de la pacient, dar poate fi realizat si cu grefa animala sau grefa artificiala, realizata din os sintetic. 

Aditia de os se recomanda in cazul in care pacientul a avut de suferit pe seama pierderii de os (resorbtie osoasa), fiind necesara o anumita cantitate de os pentru ca implantul sa fie osteointegrat. 

Sinus-lifting-ul este o interventie chirurgicala practicata la nivelul osului maxilar superior pentru a ridica podeaua sinusului, astfel incat implantul sa nu perforeze sinusul maxilar (cavitate plina cu aer situata in grosimea osului maxilar). 

In acest fel, se elimina riscul unor complicatii de tipul sinuzitelor, care pot aparea dupa inserarea implanturilor dentare.

Cum sunt inserate implanturile dentare in cadrul sistemului Fast&Fixed?

Implanturile dentare sunt piese obtinute din titan de forma unor suruburi care joaca rolul unor radacini artificiale, fiind inserate la nivelul osului alveolar. 

De obicei, este necesara o perioada de aproximativ 6 luni pentru ca implanturile dentare sa fie integrate la nivelul osului, aceasta perioada numindu-se ”perioada de osteointegrare”. 

In cazul sistemului de dinti ficsi in doar 24 de ore, pacientului ii sunt inserate, intr-o singura sedinta: 

 • Aproximativ 6 implanturi la nivelul osului maxilar 
 • Aproximativ 4 implanturi la nivelul mandibulei 

Implantul beneficiaza de un bont protetic atasat, astfel incat peste acesta se va insera coroana dentara provizorie. Puntile dentare se vor atasa de implanturile abia inserate la nivelul osului alveolar in aceeasi zi, astfel incat pacientul se poate bucura de rezultatele tratamentului protetic restaurator intr-un timp record. 

Dupa interventie, pacientul trebuie sa astepte aproximativ 6-12 luni pentru osteointegrare, timp in care se formeaza legaturi intre suprafata implanturilor dentare inserate si osul alveolar. 

Pacientul care a ales sistemul Fast&Fixed are responsabilitatea de a reveni periodic la controlul de rutina in cabinetul stomatologic din Bucuresti sau Iasi, pentru ca medicul specialist sa poata evalua statusul in care se afla intregul tratament protetic. 

Dupa ce perioada de osteointegrare s-a terminat, pacientul revine in clinica stomatologica Life Dental Spa pentru schimbarea lucrarii protetice provizorii cu cea definitiva. Abia acum vor fi inserate puntile dentare fixe definitive si tratamentul este unul complet. 

Beneficiul major al sistemului Fast&Fixed este acela ca, spre deosebire de tratamentul clasic de restaurare cu ajutorul implanturilor, pacientul se poate bucura de-a lungul perioadei de osteointegrare de lucrarea protetica provizorie, obtinand o restaurare a functiei masticatorii si a esteticii.

Care sunt recomandarile #LifeDentistilor pentru pacientii care aleg sistemul de dinti ficsi in doar 24 de ore? 

Stomatologia holistica presupune ca, dupa efectuarea tratamentului, pacientul sa beneficieze de sfaturi personalizate de la medicii specialisti Life Dental Spa cu privire la cum sa mentina rezultatele tratamentului pentru un termen indelungat. 

Comunicarea medic-pacient este foarte importanta in clinicile stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti si Iasi, pacientii invatand cum sa previna recidiva diferitelor afectiuni si cum sa elimine din stilul de viata diferitii factori nocivi care au dus la aparitia problemelor dentare si gingivale, astfel incat recidiva bolii sa fie prevenita. 

Educarea pacientilor este un punct de interes pentru #LifeDentisti. Sfaturile oferite pacientilor care au urmat tratamentul restaurator cu sistemul Fast&Fixed sunt: 

  • Respectarea ritualului de igiena orala, prin periaj dentar zilnic de minimum doua ori pe zi
 • Pacientii cu implanturi nu trebuie sa neglijeze mijloacele auxiliare de curatare orala, si anume dusul bucal, ata dentara si apa de gura 
 • Revenirea la cabinetul stomatologic din Bucuresti la intervale de maximum 6 luni pentru o consultatie de rutina si pentru evaluarea statusul oral 
  • Efectuarea de igienizari profesionale periodic in cabientul stomatologic, fie ca este vorba de igienizare profesionala clasica (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si Air-Flow) sau de igienizare profesionala moderna conform protocolului elvetian Guided Biofilm Therapy 
  • Echilibrarea dietei prin eliminarea consumului de bauturi acidulate procurate din comert, carbohidrati simpli si dulciuri bogate in zahar rafinat 
 • Renuntarea la obiceiuri nocive, precum fumatul 

Medicii specialisti Life Dental Spa se pregatesc periodic prin participarea la congrese si seminarii nationale si internationale pentru a putea fi la curent cu toate noutatile si update-urile in ceea ce priveste echipamentul stomatologic folosit pentru tratamente, tehnica de realizare a anumitor interventii si materiale noi, biocompatibile si de calitate superioara. 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si bucura-te de dinti ficsi in doar 24 de ore prin sistemul modern Fast&Fixed! Uita de incomoda si inestetica proteza totala mobila! Alege inovatia si beneficiaza de cele mai moderne tratamente realizate de catre echipa de medici profesionisti Life Dental Spa!

Mai Multe
articole