Fast & Fixed –dinti ficsi intr-o singura zi!

Data

Cuprins

Ce este fast and fixed?

Aceasta tehnica revolutionara ajuta persoanele care nu au dinti si trebuie sa foloseasca proteze mobilizabile in viata de zi cu zi . Acest lucru este un mare inconvenient care poate fi foarte usor reparat.

O alta categorie de oameni ce pot beneficia de tehnica fast and fixed sunt cei cu dinti afectati parodontali ce nu mai pot fi recuperati si intretin focare de infectie. 

Tehnica presupune folosirea a minim  4 implanturi la mandibula si  minim 6 la maxilar.  Implantele sunt inserate in zona frontala pana la nivel premolar, evitand astfel atingerea canalului mandibular sau a sinusurilor maxilare. Astfel , pacientul nu va avea dezavantajele unei operatii clasice in care se ridica mucoasa sinusala si se aditioneaza os, sau se repozitioneaza nervii mandibulari. 

Coordonarea este cheia succesului, iar totul incepe cu planificarea temeinica a cazului. Pe baza unui computer tomograf medicul chirurg impreuna cu medicul protetician pun bazele unui plan de tratament corect.
Aceste implante se insera in oasele maxilare respectand anumite principii ale dispersiei fortelor. 

Dupa inserarea implantelor, chirurgul insera niste bonturi protetice intermediare ce fac ca aceste implante sa devina perfect paralele din punctul de vedere al axului protetic. 

Aici intervine medicul protetician, care ia o amprenta imediat dupa interventie. Pacientul este trimis acasa, iar in aceeasi seara sau a 2a zi este chemat la o proba a machete viitorilor dinti sau direct la insurubarea lucrarii. 

Aceasta lucrare este infiletata pe implanturile proaspat inserate, iar ocluzia (muscatura) este reglata temeinic. 

Pacientul va pleca acasa cu dintii ficsi iar inconvenientul protezelor mobilizabile a disparut!

Dupa perioada de osteointegrare a implantelor se realizeaza lucrarea protetica definitiva ce poate respecta principiile estetice si functionale  identice cu ale dintilor ficsi . 

Satisfactia pacientilor este garantata iar costurile biologice sunt minime.

Prin respectarea indicatiilor medicale in legatura cu igienizarea implantelor, abandonarea anumitor obiceiuri vicioase si alimentatia corecta in perioada de osteointegrare succesul este  garantat pe termen lung.

exemplu fast&fixed

Mai Multe
articole