Extractii dentare asistate laser
blank

Data

In trecut, extractiile dentare erau vazute ca fiind niste interventii dureroase, greu de suportat de catre pacient si cu destul de multe riscuri. Astazi, gratie tehnologiei moderne, in special a laserului dentar, extractiile dentare au devenit proceduri mult mai prietenoase si mai usor de acceptat! 

Clinica stomatologica Life Dental Spa este situata in centrul capitalei si este echipata cu tehnologia ultramoderna a laserului dentar. Lumina laser are proprietati uimitoare, care schimba viziunea asupra tuturor interventiilor chirurgicale. 

Multumita laserului stomatologic, interventiile chirurgicale devin  mai putin invazive si cu riscuri mult mai mici!

Cu toate acestea, extractia dentara este considerata o manopera de o deosebita importanta, care trebuie realizata numai atunci cand dintele in cauza este atat de afectat incat niciun alt tip de tratament restaurator nu mai poate fi realizat. 

Astfel, dintele care trebuie extras poate pune in pericol sanatatea orala a pacientului si este imperios necesar a fi extras, situatie in care intervin #LifeDentistii, conform principiilor stomatologiei holistice. 

Care sunt principiile stomatologiei holistice?

In clinica stomatologia Life Dental Spa este practicata cu succes stomatologia holistica, aceasta fiind noua viziune adoptata de #LifeDentisti in ceea ce priveste tratamentul realizat in cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

Stomatologia holistica vine ca un refresh adus asupra principiilor clasice din medicina dentara, aceasta avand ca devina de baza faptul ca intregul nu trebuie redus la partile sale componente. 

Medicul fondator al clinicii stomatologice Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja, este specialist in terapia realizata cu ajutorul laserului stomatologic si a inspirat intreaga echipa Life Dental Spa sa introduca principiile holistice in practica de zi cu zi din cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

Astfel, pacientii care aleg dental-spa-ul din Bucuresti se bucura de tratamente holistice, realizate conform principiilor urmatoare, chiar si atunci cand vine vorba de interventii chirugicale de tipul extractiilor dentare:

  • Procedurile medicale sunt realizate cu ajutorul laserului dentar, inclusiv extractiile dentare, pentru a creste confortul pacientului din timpul interventiei si pentru a minimiza toate riscurile 
 • Regenerarea este stimulata cu ajutorul terapiei laser  
 • Pacientul beneficiaza de numeroase sfaturi si recomandari despre cum sa mentina sanatatea orala pe termen lung, astfel incat sa nu mai ajunga in situatia de a necesita o extractia dentara asistata laser 
 • Extractia laser este ultima alternativa, luata in considerare de echipa de #LifeDentisti numai atunci cand dintele nu mai poate fi salvat in niciun fel terapeutic, ba chiar prezenta sa pe arcada pune in pericol sanatatea orala 

Recomandarea echipei de medici specialisti Life Dental Spa este ca, in urma unei extractii dentare, pacientul sa urmeze un tratament protetic restaurator fix de tipul puntii dentare sau a coroanei dentare atasata de implant (recomandat) pentru a preveni resorbtia osoasa

Astfel, sunt evitate diferite efecte adverse cauzate de eliminarea dintelui de pe arcada, precum:

 • modificari in ceea ce priveste ocluzia (muscatura)
 • migrari ale dintilor
 • modificari ale aspectului estetic
 • prabusirea podelei sinusului maxilar (in cazul in care dintele pierdut este un premolar sau un molar de la nivelul arcadei maxilare). 

Ce este o extractie dentara?

Interventia chirurgicala in cadrul careia este indepartat un dinte foarte afectat de la nivelul arcadei dentare, care nu mai poate fi tratat conservator si care pune in pericol mentinerea sanatatii orale poarta denumirea de extractie dentara. 

Extractia dentara este o manopera invaziva, realizata, de cele mai multe ori, de catre #LifeDentistul medic specialist in chirurgie dento-alveolara. 

Echipa de medici profesionisti Life Dental Spa cuprinde si #LifeDentisti specialisti in chirurgie orala!. Alege cu incredere clinica stomatologica Life Dental Spa si beneficiaza de cele mai sigure interventii chirurgicale!

De cate tipuri pot fi extractiile dentare realizate cu ajutorul laserului dentar?

In functie de situatia clinica a pacientului, extractiile dentare pot fi realizate diferit, gravitatea cazului fiind cea care impune tehnica. Atat chirurgul dento-alveolar cat si chirurgul oro-maxilo-facial pot realiza extractii dentare prin patru tehnici diferite, de la cea mai complicata la cea mai simpla:

 • Extractia de natura chirurgicala – in situatia in care dintele in cauza se afla inclus la nivelul osului alveolar, maxilar sau mandibular, chirurgul poate realiza o astfel de extractie. De asemenea, aceasta poate fi realizata inclusiv atunci cand dintele a erupt foarte putin in cavitatea orala (se afla intr-o pozitie anormala care nu ii mai permite eruptia in continuare) sau dintele a suferit un traumatism in cadrul caruia nu mai este atat de vizibil in cavitatea bucala. 
 • Extractie cu alveolotomie – extractia dentara este realizata de catre medicul specialist in chirurgie orala in urma unei incizii la nivelul osului alveolar, in dreptul dintelui afectat
 • Extractia cu alveoloplastie – realizata in cadrul cazurilor clinica in care, dupa extractie, osul alveolar are nevoie de o remodelare 
 • Extractie simpla – dintele in cauza, care urmeaza sa fie extras, este vizibil in cavitatea orala si extractia sa nu ridica foarte mari probleme 

Care sunt situatiile critice in care un dintele este necesar a fi extras din cavitatea orala? 

Aceste situatii critice unde este necesara extractia dentara asistata laser sunt reprezentate de:

  • Boala parodontala aflata intr-o stare avansata, cand dintii prezinta un grad mare de mobilitate si osul alveolar este puternic resorbit 
 • Dintele este distrus major in urma unor procese carioase avansate si nu mai poate fi recuperat
 • Dezvoltarea unei infectii grave la nivelul varfului radacinii dintelui afectat (patologie denumita parodontita apicala) 
 • Fracturi sau traumatisme grave care au dus la afectarea si la distrugerea dintelui intr-o asemenea masura incat acesta nu mai poate fi recuperat prin niciun alt tip de tratament conservator restaurator 
 • Dintele este inclus in osul alveolar, nu a erupt pe arcada si se afla intr-o pozitie vicioasa care nu ii mai permite eruptia, acesta facand imposibila urmarea unui tratament ortodontic sau interventia terapeutica la nivelul dintilor vecini 

Ultima situatie clinica face referire cu precadere la odontectomie

Odontectomia este un tip aparte de extractie dentara realizata, cel mai des, in cazul molarilor de minte inclusi in grosimea osului alveolar. Acestia fie nu au mai avut loc pe arcada pentru a erupe, fie se gasesc intr-o pozitie vicioasa care nu le mai permite eruptia. 

Mentinerea lor la nivelul arcadei dentare duce la un puternic disconfort insotit de dureri greu de suportat de catre pacient, afectand considerabil sanatatea orala si calitatea vietii. 

De asemenea, exista si situatia nefavorabila in care dintele inclus in osul alveolar se afla foarte aproape sau intersecteaza formatiuni anatomice importante de la nivelul cavitatii bucale, precum sinusul maxilar si canalul mandibular. In astfel de cazuri, pentru a se evita anumite complicatii, este indicat ca odontectomia sa fie realizata de medicul specialist in chirurgie orala. 

9 motive pentru a alege extractiile dentare asistate laser

Cand vine vorba de extractii dentare, pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa se bucura de numeroase beneficii ale tehnologiei moderne pe care cabinetul stomatologic din Bucuresti le are la dispozitie. Iata 10 avantaje ale extractiilor dentare laser:

 • Laserul stomatologic nu provoaca durere 

In cazul in care laserul stomatologic este folosit pentru o extractie dentara, este indicata si realizarea unei anestezii locale pentru a fi sigur ca pacientul nu va simti nicio durere. In mod normal, fasciculul luminos laser permite setarea intensitatii cu care acesta actioneaza la nivelul cavitatii orale, astfel incat pacientul sa nu simta nicio durere. 

 • Laserul nu implica folosirea frezelor 

In cadrul extractiilor dentare mai complicate poate fi necesar ca #LifeDentistul sa foloseasca freze dentare. Acest lucru nu mai este de actualitate, gratie utilizarii laserului stomatologic, care are proprietatea de a actiona si pe tesuturi dure (dinte, os), cat si pe tesuturi moi (mucoasa gingivala). 

 • Laserul dentar este bactericid 

Probabil cel mai mare avantaj al utilizarii laserului dentar in cadrul interventiilor chirurgicale de tipul extractiilor dentare si nu numai este proprietatea sa bactericida. Laserul stomatologic are prorprietatea de a distruge bacteriile dezvoltate la nivel local si de a decontamina tesuturile, motiv pentru care pacientii nu mai trebuie sa se teama cu privire la posibilele complicatii de tipul infectiilor post-operatorii! 

 • Laserul dentar nu face zgomot 

Un avantaj major al laserului stomatologic este utilizarea luminii, in detrimentul instrumentarului clasic rotativ. Pacientii care urmeaza sa vina in cabinetul stomatologic din Bucuresti pentru o extractie dentara pot uita de disconfortul sunetelor iritante care erau provocate de turbinele clasice! 

 • Laserul stomatologic stimuleaza imunitatea

Cand vine vorba de regenerarea postoperatorie, este foarte important ca aceasta sa se produca intr-un timp cat mai scurt. Astfel, s-a dovedit ca laserul dentar prezinta numeroase proprietati de stimulare a imunitatiii locale, favorizand refacerea tesutului intr-un timp record! 

 

 • Laserul stomatologic nu provoaca disconfort 

Lumina laser are proprietatea de a actiona local fara a produce presiune asupra tesutului in care inca mai sta ancorat dintele ce urmeaza a fi extras. Pacientul poate uita de vibratiile pe care le provoca freza dentara, precum si de presiunea ce era aplicata la utilizarea anumitor instrumente din timpul extractiei dentare clasice! 

 • Laserul stomatologic limiteaza sangerarea

Laserul dentare prezinta marele avantaj de a diminua considerabil pierderea de sange care avea loc in timpul extractiei dentare. Gratiei proprietatii sale de la stimula hemostaza, medicul specialist are parte de o vizibilitate mult mai buna asupra campului operator, scazand semnificativ riscul complicatiilor! 

 • Laserul stomatologic este minim invaziv 

Cu toate ca extractia dentara in sine este o manopera chirurgicala invaziva de extractie a unui dinte afectat de la nivelul arcadei dentare, este important de precizat ca laserul stomatologic, spre deosebire de instrumentarul chirurgical clasic, este minim-invaziv. Astfel, lumina laser are proprietatea de a actiona numai atat cat este necesar, iar tesuturile sanatoase din jur sunt protejate. 

 • Laserul stomatologic asigura rezultate vizibile si efecte pe termen lung

Tehnologia moderna a stomatologiei asigura realizarea de interventii chirurgicale sigure, minim-invazive si fara riscuri. Pentru un confort sporit si pentru siguranta, pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa se bucura de numeroase tratamente realizate cu ajutorul laserului dentar. 

Nu amana restaurarea protetica! 

Este esential ca in urma unei extractii dentare realizate cu ajutorul laserului dentar, pacientul sa fie informat de catre #LifeDentisti cu privire la restaurarea protetica a edentatiei, in cazul in care acest lucru poate fi realizat. 

In cabinetul stomatologic din Bucuresti, pacientii care au ales extractiile dentare laser pot opta pentru doua tipuri de restaurari protetice fixe de inalta calitate, si anume:

 • Punti dentare atasate de dintii vecini, care limiteaza edentatia – puntea dentara este alcatuita din mai multe coronite dentare confectionate din materiale biocompatibile de inalte calitate, in concordanta cu principiile stomatologiei holistice: zirconiu, ceramica, etc. 
 • Implantologie laser – pacientii pot beneficia de o interventie chirurgicala laser de inserare a implanturilor dentare de inalta calitate, Nobel Biocare, cu garantie pe viata. 

De asemenea, pacientii pot opta pentru chirurgia implantologica ghidata: cu ajutorul unui software specializat, medicul specialist poate insera implantul intr-o pozitie exacta, corectata in timp real de catre software in corelatie cu varietatile anatomice ale pacientului

Rezultatul final este excelent din toate punctele de vedere! 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si beneficiaza de interventii chirurgicale moderne realizate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie a laserului stomatologic!

Mai Multe
articole