Principala cauză a cariilor este acumularea de acid pe dinți, fapt care, în timp, uzează și cariază smalțul. Alimentele, de la dulciuri bogate în zahăr la carbohidrați cu amidon, se descompun în zaharuri care se transformă în acid în gură, atacând dinții și slăbind învelișul exterior rezistent. Pentru a vă menține dinții puternici și smalțul intact, evitați aceste alimente dăunătoare:

 

Programeaza-te Aici la un Consult si Beneficiezi de 100 RON Reducere

 

4 sfaturi pentru a vă proteja dinții 

Cu cât știți mai multe, cu atât aveți senzația că majoritatea lucrurilor pe care mâncați sunt dușmani ai smalțului dentar și ai gingiilor. Deși acest lucru este oarecum adevărat, vestea bună este că este posibil să contracarăm daunele luând măsuri de igienă orală, pentru a restabili mineralele pierdute și pentru a menține dinții puternici. Iată:

 

SFAT 1: Sigilați-vă dinții!

Sigilarea dentara protejeaza smalțul și previne cariile dentare. Medicul stomatolog vă poate sigila dinții sănătoși acoperindu-i cu un strat protector și subțire de material special.

 

SFAT 2: Folosiți ața dentară și dușul bucal cel puțin o dată pe zi!

Ața dentară și dușul bucal îndepărtează particulele de alimente și resturile bacteriene depuse între dinte și gingie, reducând probabilitatea ca bacteriile să se lipească de acestea și să se transforme în placă bacteriană și tartru, care pot fi îndepărtate doar de stomatolog, cu ajutorul instrumentelor profesionale și tehnicilor profesionale, precum cea a detartrajului.

 

SFAT 3: Schimbați-vă frecvent periuța de dinți!

Înlocuiți-vă periuța de dinți de cel puțin 3-4 ori pe an. Asigurați-vă că utilizați periuțe de dinți cu peri moi, care nu vă afectează dinții și gingiile și nu uzează smalțul și țesutul gingival. Luați în considerare și o periuță de dinți electrică, care vă curăță dinții eficient, fără a fi prea abrazivă.                                       

 

SFAT 4: Periați-vă dinții după masă sau clătiți-vă gura cu apă de gură!

Periajul dinților și clătirea gurii cu apă de gură ajută la îndepărtarea alimentelor lipite de dinți sau blocate între dinte și gingie. Folosind o apă de gură vă veți proteja cel mai bine dinții.

Programeaza-te Aici la un Consult si Beneficiezi de 100 RON Reducere