Etapele tratamentului cu implant dentar
etapele tratamentului cu implant dentar

Data

Tratamentul cu implant dentar presupune inlocuirea unui dinte lipsa cu un implant dentar. Aceasta metoda este ideala, deoarece se intervine minim invaziv si nu se creaza modificari asupra dintilor vecini. 

Exista cateva etape definitorii ale acestui tratament, fiecare avand un grad ridicat de importanta in planificarea cat mai riguroasa a acestui act medical. 

 

1. Intalnirea planificata cu medicul chirurg specialist – Consultatia

Consultatia stabileste detaliile privitoare la diagnostic, durata aproximativa a tratamentului, costurile acesteia. 

Consultatia la medicul specialist include si o interpretare in prima faza a unui ortopantomografii, dupa care se va indica o analiza complexa – computer tomograf pe zona de interes. 

In urma examinarii acestei investigatie paraclinice tridimensionale, se va face un deviz cu grad ridicat de exactitate in care sunt precizate detalii privitoare la fiecare etapa medicala in sine.

Fiind un act medical chirurgical, acesta necesita o pregatire preoperativa si postoperatorie a pacientului. Pacientul va trebui sa faca o serie de analize in care sunt analizati parametri de sangerare, de coagulare, eventuale afectiuni cardiace sau osoase importante pentru a asigura succesul tratamentului.

 

2. Igienizarea cavitatii bucale

Inainte de procedura chirurgicala, pacientul necesita o asanare a cavitatii bucale, adica o igienizare profesionala realizata in cabinet si eliminarea cauzelor diferitelor infectii, daca acestea exista.

Implantul dentar este un dispozitiv medical perfect steril, la fel bio osul si membranele folosite sunt sterile in momentul in care se insera in cavitatea orala, de aceea trebuie ca pacientul sa fie intr-o stare favorabila, faraca acestea  sa intre in  contact cu germeni  patogeni in cavitatea orala.

 

3. Sedinta de inserare a implantului dentar

La ora actuala, datorita tehnologiei moderne si specializarilor medicilor, in cadrul clinicilor Life Dental Spa aceasta procedura este cat se poate de minim invaziva si nedureroasa. In osul dentar natural se va insera implantul dentar, dupa care va urma perioada de osteointegrare.

Life Dental Spa realizeaza implanturi dentare asistate laser.

Folosirea laserului dentar asigura in primul rand diminuarea durerii, are efect bactericid asupra tesuturilor, asigurand un camp chirurgical steril, ajuta la limitarea hemoragiei si la regenerarea osului dupa incheierea sedintei chirurgicale.

Aceasta metoda asigura prelungirea duratei de viata a implantului, asigurand si un timp de vindecare mai scurt fata de varianta clasica si limiteaza folosirea bisturiului chirurgical clasic.

La nivelul zonei de interes, laserul dentar biostimuleaza tesuturile dentare si ajuta la osteointegrarea acestuia in organism. Chiar daca este un corp inert din acest punct de vedere, intre implant si tesuturile vecine se creeaza o legatura de integrare prin cresterea cantitatii de oxigen din tesuturile dentare si in acelasi timp scade perioada de vindecare dupa implant dentar si ajuta formarea cicatrizarii.

Laserul dentar marcheaza locul unde va fi inserat viitorul implant, decupeaza chirurgical la nivelul gingiei spatiul necesar inserarii implantului dentar, iar daca este necesara extractia unui dinte care nu va putea fi salvat, la nivelul acestuia se va realiza biostimularea acelei zone pentru a asigura parametrii perfect optimizati viitorului implant.

Laserul dentar poate fi folosit si dupa inserarea implantului dentar pentru terapia durerii pe zona respectiva si asigura diminuarea disconfortului postoperator si eliminarea riscului infectios.

Implanturile dentare pot si incarcate coronar imediat sau ulterior. Daca implantul va fi incarcat imediat, acestuia i se va atasa bontul protetic (element de legatura intre implant si coroana) si daca va fi incarcat ulterior, acesta va fi acoperit cu un surub de vindecare (protejeaza filetul intern) si cu un conformator gingival (pentru modelarea gingiei). 

Acesta va fi vizibil in cavitatea pacientului, pe cand surubul de vindecare va fi plasat sub nivelul gingiei.

 

4. Timpul de osteointegrare si vindecare

In acest timp se va urmari ca implantul dentar sa capete stabilitate, pentru ca se va crea os nou in jurul acestuia. Pacientul va primi toate detaliile privitoare la medicatie si eventuale contraindicatii pentru ca vindecarea sa fie optima.

 

5. Lucrarea finala

Dupa perioada de vindecare, implantului se va atasa  bontul protetic si coroana care va fi realizata cu ajutorul tehnologiei Cad Cam din material biocompatibile  si estetice de inalta calitate.

 

6. Prezenta la consultatii

Igienizarea profesionala periodica si consultatia asigura succesul acestui tratament si prelungeste durata de viata a acestuia.

Fast & Fixed este un sistem inovator care permite o reabilitare complexa a cavitatii orale pacientilor care isi doresc un tratament rapid cu implanturi dentare si care doresc sa obtina un zambet nou in mai putin de 24 de ore. 

Profesionalismul clinicienilor Life Dental Spa, rabdarea si pregatirea acestora sunt atu-urile cu care abordeaza aceste cazuri finalizate cu success.

In osul maxilar se insera un numar de 6 implanturi, iar la mandibular un numar de 4 implanturi. Pe baza acestora se va realiza imediat o protezare fixa provizorie care resuseste sa restaureze estetic si functional cavitatea orala.

Aceste proteze fixe provizorii se vor purta pe perioada de osteintegrare a implanturilor dentare, la finalul careia se va realiza lucrarea protetica finala.

Echipa chirurgicala foloseste si procedura PRGF in acesta interventie care ajuta la stimularea vindecarii de pana la 7 ori mai rapida, scazand riscul de infectare si aparitie a umflaturilor caracteristice.

Mai Multe
articole