Estetica dentara s-a nascut din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai frumos si de lunga durata.Conform Asociatiei Dentare Americane mai bine de 80% dintre pacientii care opteaza pentru estetica dentara le-a crescut increderea in sine, relatiile cu cei din jur avand repercursiuni benefice in viata de zi cu zi. 

Din fericire estetica dentara a luat o amploare tot mai mare in practica cotidiana dand o incredera tot mai mare pacientilor in propiul eu, dar din pacate multi dintre ei prefera doar estica (adica o reabilitare in zona frontala) neglijand lucruri mai importante cate tin de functionalitate, refacerea functiei masticatorii, care pe termen lung, netratate pot avea consecinte nefaste in tot teritoriul oro-maxilo-facial (dureri ATM) si asupra intregului organism. De aceea, aici intervine rolul nostru major, al medicului stomatolog care trebuie sa vada cavitatea bucala ca un intreg.

 

    Printre tratamentele moderne de estetica includem:

In cadrul clinicii Life dental spa albirea se face cu ajutorul laserul dentar(conform studiilor s -a dovedit a fi mai putin agresiv asupra smaltului dentar) 

De asemenea, remodelarea gingivala se poate face tot cu ajutorului laserului dentar de cele mai multe ori fara anestezie, vindecarea fiind una rapida si usoara.

De asemenea, fatetele dentare sunt recomandate in urmatoarele cazuri: 

Coroana de zirconiu este o microproteză fixă și face parte din categoria coroanelor de acoperire total fizionomice. Coroana de zirconiu are un aspect fizic deosebit, asemănător cu al dintelui natural. Acest lucru este posibil datorită faptului că zirconiul se găsește în mai multe nuanțe. Atât discul de zirconiu cât și ceramica care îl acoperă vor fi alese de la început la culoarea celorlalţi dinţi ai pacientului. 

Cele trei calități majore ale coroanei de zirconiu sunt: transluciditatea, absența coroziunii și biocompatibilitatea. Transluciditatea este dată de reflexia luminii pe culoarea albă a zirconiului.