Dr. Cristina Obreja – unul dintre medicii stomatologi cu practica holistica din Romania

De cate ori ai beneficiat de sfaturi cu privire la un stil de viata sanatos de la medicul stomatolog?

Life Dental Spa este prima clinica stomatologica din Romania ce urmeaza principiile stomatologiei holistice. 

Refresh-ul asupra stomatologiei clasice aduce un suflu nou in perspectiva tratamentelor stomatologice. Acestea nu ar trebui sa vizeze strict cavitatea bucala, ci intregul organism, fiind necesar ca, pe langa factorii fizici, sa fie luati in calcul si cei psihologici si de stil de viata. De asemenea, stomatologia holistica foloseste tratamente minim invazive si prietenoase cu intregul organism, gratie tehnologiei de ultima generatie a laserului dentar .

Dr. Cristina Obreja este medicul care a ales sa nu trateze doar dintii, ci oamenii. Fiind fondatoarea clinicii Life Dental Spa si pasionata de medicina complementara si alternativa, dr. Obreja a incercat pe parcursul carierei sale de 14 ani de lucru cu pacientii sa aplice principiile medicinei holistice in tratamentele stomatologice. Cum reuseste acest lucru?

Iata cateva principii pe care le promoveaza si le aplica in clinica:

 

Dupa cum bine stim cu totii, stomatologia este un domeniu delicat si foarte putin flexibil, dar iata ca este posibil ca metodele clasice de tratament, care ii sperie in general pe pacienti, sa se transforme in metode minim-invazive, blande si eficiente, biologice. .

Era in care traim este dominata de stres, de lipsa timpului si de ignorarea posibilitatii de a avea un stil de viata sanatos. Alimentatia si viciile sunt punctul de plecare al multor afectiuni sistemice si stomatologice, cele mai des intalnite fiind:

Toate acestea, alaturate neglijarii igienei orale, nu duc decat la afectarea sanatatii bucale. Una dintre cele mai des intalnite probleme dentare sunt cariile – ce se manifesta prin modificarea nivelului smaltului dentar, acesta incepand sa se demineralizeze treptat, pana la distrugere.

Dr. Cristina Obreja, medic fondator Life Dental Spa, ofera mare atentie asupra consilierii pacientilor cu privire la obtinerea unui stil de viata sanatos. Recomandarile noastre sunt mai ales in ceea ce priveste igiena orala: este foarte important ca periajul dentar zilnic, efectuat de minim doua ori timp de cate doua minute, sa fie realizat cu o pasta de dintii naturale. Pentru a elimina consecintele utilizarii indelungate a unei paste de dinti din comert ce contine conservanti si arome artificiale, Dr. Cristina Obreja pune la dispozitie pacientilor diferite retete de paste de dinti si ape de gura home-made, foarte simple, realizate din ingrediente naturale , care au efect antibacterian si antiiflamator.

In mod normal, cavitatea orala este sediul a multe specii microbiene, care se hranesc cu resturile alimentare restante. O igiena orala precara duce la acumulari de placa microbiana, bacteriile incepand sa actioneze nociv prin producerea de acizi ce scad pH-ul oral. In timp, in lipsa unui tratament, smaltul va avea de suferit. Cu toate ca acesta este cel mai dur tesut din organism, va suferi procesul de demineralizare, incepand sa se subtieze.

Semnele aparitiei unei carii dentare sunt:

In interiorul dintelui se afla nervul, care poate fi considerabil afectat pe masura ce straturile protectoare de smalt si de dentina incep sa se subtieze, odata cu dezvoltarea in profunzime a cariei. Pentru a proteja vitalitatea dintelui, Dr. Cristina Obreja propune tratamentul cu laserul stomatologic. 

Tratarea cariilor cu laserul dentar are multiple avantaje, precum:

De asemenea, adepta stomati holistice, Dr. Cristina Obreja ofera mare importanta si materialele folosite in cadrul tratamentelor. Pentru rezultate de lungă durată, materiale folosite, în tratament laser, nu sunt biocompatibile și de calitate superioară.

Programeaza-te ACUM si uita de cariile dentare cu ajutorul laserului stomatologic!