Dr. Cristina Obreja – unul dintre medicii stomatologi cu practica holistica din Romania

Cuprins

Dr. Cristina Obreja – unul dintre medicii stomatologi cu practica holistica din Romania

De cate ori ai beneficiat de sfaturi cu privire la un stil de viata sanatos de la medicul stomatolog?

Life Dental Spa este prima clinica stomatologica din Romania ce urmeaza principiile stomatologiei holistice. 

Refresh-ul asupra stomatologiei clasice aduce un suflu nou in perspectiva tratamentelor stomatologice. Acestea nu ar trebui sa vizeze strict cavitatea bucala, ci intregul organism, fiind necesar ca, pe langa factorii fizici, sa fie luati in calcul si cei psihologici si de stil de viata. De asemenea, stomatologia holistica foloseste tratamente minim invazive si prietenoase cu intregul organism, gratie tehnologiei de ultima generatie a laserului dentar .

Dr. Cristina Obreja este medicul care a ales sa nu trateze doar dintii, ci oamenii. Fiind fondatoarea clinicii Life Dental Spa si pasionata de medicina complementara si alternativa, dr. Obreja a incercat pe parcursul carierei sale de 14 ani de lucru cu pacientii sa aplice principiile medicinei holistice in tratamentele stomatologice. Cum reuseste acest lucru?

Iata cateva principii pe care le promoveaza si le aplica in clinica:

 • stomatologia minim-invaziva, cu terapii conservative pentru dinti si celelalte tesuturi orale;
 • stomatologia laser- tehnologie de avangarda in Romania, ce permite tratamente tintite, blande, eficiente, si mai ales, FARA DURERE, pentru parodontoza, gingivita, carii si multe alte afectiuni dentare;
 • LIFE DENTAL SPA este prima clinica din Romania care foloseste material de plomba NON-TOXIC;
 • folosirea de materiale dentare cat mai biocompatibile pentru restaurarile de tipul coroanelor si puntilor dentare, pivotilor, etc;
 • recurgerea doar in ultima instanta la tratamente de genul implanturilor dentare, interventii chirurgicale, extractiilor dentare, atunci cand chiar nu mai este posibil nicio solutie de tratament conservativ care sa permita pastrarea pe arcade a dintilor naturali;
 • preventia cu ajutorul unui stil de viata sanatos: dieta echilibrata, bogata in nutrienti, FARA ZAHAR RAFINAT, igiena dentara riguroasa ce include periaj si folosirea dusului bucal, eliminarea obiceiurilor vicioase ce duc la imbolnaviri dentare (cum ar fi fumatul, etc)
 • folosirea de paste de dinti si ape de gura cu ingrediente naturale, chiar si home-made
 • punerea pacientului fata de propria responsabilitate (de el depinde starea lui de sanatate, si nu de medicul care il trateaza)

 

Dupa cum bine stim cu totii, stomatologia este un domeniu delicat si foarte putin flexibil, dar iata ca este posibil ca metodele clasice de tratament, care ii sperie in general pe pacienti, sa se transforme in metode minim-invazive, blande si eficiente, biologice. .

Era in care traim este dominata de stres, de lipsa timpului si de ignorarea posibilitatii de a avea un stil de viata sanatos. Alimentatia si viciile sunt punctul de plecare al multor afectiuni sistemice si stomatologice, cele mai des intalnite fiind:

 • Consumul excesiv de zahar rafinat
 • Consumul excesiv de bauturi carbogazoase indulcite
 • Fumatul, drogurile
 • Consumul de bauturi alcoolice

Toate acestea, alaturate neglijarii igienei orale, nu duc decat la afectarea sanatatii bucale. Una dintre cele mai des intalnite probleme dentare sunt cariile – ce se manifesta prin modificarea nivelului smaltului dentar, acesta incepand sa se demineralizeze treptat, pana la distrugere.

Dr. Cristina Obreja, medic fondator Life Dental Spa, ofera mare atentie asupra consilierii pacientilor cu privire la obtinerea unui stil de viata sanatos. Recomandarile noastre sunt mai ales in ceea ce priveste igiena orala: este foarte important ca periajul dentar zilnic, efectuat de minim doua ori timp de cate doua minute, sa fie realizat cu o pasta de dintii naturale. Pentru a elimina consecintele utilizarii indelungate a unei paste de dinti din comert ce contine conservanti si arome artificiale, Dr. Cristina Obreja pune la dispozitie pacientilor diferite retete de paste de dinti si ape de gura home-made, foarte simple, realizate din ingrediente naturale , care au efect antibacterian si antiiflamator.

In mod normal, cavitatea orala este sediul a multe specii microbiene, care se hranesc cu resturile alimentare restante. O igiena orala precara duce la acumulari de placa microbiana, bacteriile incepand sa actioneze nociv prin producerea de acizi ce scad pH-ul oral. In timp, in lipsa unui tratament, smaltul va avea de suferit. Cu toate ca acesta este cel mai dur tesut din organism, va suferi procesul de demineralizare, incepand sa se subtieze.

Semnele aparitiei unei carii dentare sunt:

 • Durere de dinte la consumul de alimente foarte dulci
 • Sensibilitate accentuata la consumul de alimente reci

In interiorul dintelui se afla nervul, care poate fi considerabil afectat pe masura ce straturile protectoare de smalt si de dentina incep sa se subtieze, odata cu dezvoltarea in profunzime a cariei. Pentru a proteja vitalitatea dintelui, Dr. Cristina Obreja propune tratamentul cu laserul stomatologic. 

Tratarea cariilor cu laserul dentar are multiple avantaje, precum:

 • Efectul minim-invaziv– testuturile din jur sunt protejate
 • Efectul bactericid– sunt eliminate complet bacteriile implicate in dezvoltarea cariei, eliminand riscul de aparitie a unei carii pe sub plomba
 • Lipsa durerii– nu mai este necesar nici macar anestezia locala, caci laserul nu provoaca nicio durere
 • Lipsa complicatiilor– uita de posibilile contaminari incrucisare de la pacientii anteriori, laserul dentar nu atinge dintele
 • Protectia nervului– este foarte important sa conservam vitalitatea dintelui, iar laserul dentar ajuta la formarea dentinei de reparatie, care protejeaza nervul.

De asemenea, adepta stomati holistice, Dr. Cristina Obreja ofera mare importanta si materialele folosite in cadrul tratamentelor. Pentru rezultate de lungă durată, materiale folosite, în tratament laser, nu sunt biocompatibile și de calitate superioară.

Programeaza-te ACUM si uita de cariile dentare cu ajutorul laserului stomatologic!

Mai Multe
articole