De ce să alegem laserul dentar pentru tratamentul stomatologic al cariilor?

Data

Cuprins

Clinica stomatologică Life Dental Spa a inaugurat cu succes în acest an o nouă locație, cu scopul de a veni în ajutorul pacienților cu tratamente stomatologice moderne, realizate fără ace, fără freze și fără durere. 

Situată în zona Piața Victoriei, clinica este dotată cu tehnologie de ultimă generație a laserului dentar, echipa medicală fiind instruită de dr. Cristina Obreja, fondatoarea Life Dental Spa si medic stomatolog cu specializare in laser dentar..

Laserul dentar era de mulți ani folosit în domeniul stomatologiei minim-invazive în străinătate, iar în ultimii ani a început fie folosit cu succes și în România. 

Clinica stomatologică Life Dental Spa se numara printre primele clinici din țara noastră care folosește cu succes această tehnologie inovatoare, complet diferită de stomatologia clasică!

Ce este o carie? 

Caria dentară este o leziune ce apare inițial în smalțul dentar, putând să se extindă spre nervul dintelui, în profunzime, atunci când nu beneficiază de un tratament realizat corect și la timp. 

În lipsa unei vizite cabinetul stomatologic din București, caria dentară poate pune în pericol vitalitatea dintelui!

Aceasta apare ca urmare a activității nocive a bacteriilor prezente în cavitatea orală. O dietă bogată în alimente dulci, cu mult conținut de zahăr și carbohidrați simpli, reprezintă factorul major care duce la apariția cariei dentare. Pe lângă aceasta, se poate adăuga:

  • Igiena orală precară, ce constă într-un periaj incomplet/incorect și lipsa folosirii dușului bucal/atei dentare 
  • Consumul excesiv de băuturi carbogazoase, precum sucurile acidulate din comerț 
  • Nerespectarea vizitelor periodice la medicul stomatolog, pentru consultații de rutină și igienizări profesionale periodice 

 

 

Cum recunoști o carie dentară? 

De cele mai multe ori, pacienții observă prezența cariei dentare odată cu apariția durerii. Principalele semne că dintele prezintă o carie sunt:

  • Durere sau disconfort resimțite la consumul de alimente foarte reci sau fierbinți, precum și imediat după consumul de alimente dulci 
  • Prezența unei pete de culoare brun-maronie pe dinte
  • Gingia de la nivelul dintelui poate începe să sângereze ușor, din cauza resturilor de alimente și a bacteriilor acumulate la acest nivel 
  • Respirația poate căpăta un miros neplăcut 

 

 

De ce să alegi laserul stomatologic?

Laserul dentar aduce o serie de beneficii majore și în ceea ce privește tratamentul cariilor dentare. 

Lumina laser funcționează cu diferite lungimi de undă, iar tratamentul este personalizat pentru fiecare pacient în parte, motiv pentru care este sigur de folosit chiar și în cazul copiilor sau al femeilor însărcinate! 

Tratamentul laser pentru carii dentare oferă multiple avantaje, precum:

 • Este minim-invaziv: țesutul afectat va fi curățat atât cât este necesar, laserul protejând zonele vecine de țesut sănătos 
 • Este bactericid: bacteriile care au dus la apariția cariei și care s-au dezvoltat local vor fi distruse 
 • Sterilizează țesutul la nivelul căruia acționează, prevenind recidiva cariei pe sub materialul de obturație (plombă) 
 • Nu produce durere – intensitatea luminii laser poate fi calibrată în funcție de sensibilitatea pacientului, astfel încât nu se resimte nicio durere! 
 • Nu atinge dintele – pacienții nu trebuie să își mai facă griji cu privire la riscul de contaminare încrucișată de la pacienții anteriori 

Alege profesionalismul Life Dental Spa! 

Dr. Cristina Obreja, medicul fondator al clinicii Life Dental Spa, a obținut specializarea în laser stomatologic la Universitatea din Aachen (Germania), cu scopul de a putea oferi și pacienților români experiențe complet lipsite de durere pe scaunul stomatologic!

Pacientul care trece pragul clinicilor Life Dental Spa nu beneficiază doar de un simplu tratament stomatologic, ci de o experienta complet diferita, de 5 stele!

#LifeDentist-ii noștri au mare grijă să aplice principii preventive, oferind pacientului infomații prețioase și sfaturi personalizate cu privire la cum poate fi prevenită apariția cariei dentare și cum poate fi îmbunătățită igiena orală! 

Programează-te ACUM și uită de tratamentul dureros al cariei dentare! Alege tratamentele laser fără freze, fără ace și fără durere!

Mai Multe
articole