De ce este important tratamentul de canal?
blank

Data

Cuprins

Tratamentul de canal constă într-o intervenție endodontică, medicul specialist dezinfectând și sterilizând canalele radiculare cu ajutorul laserului stomatologic si apoi obturandu-le cu gutaperca. Cel mai adesea, tratamentul de canal este necesar pentru a elimina o infecție dentară aflată în plin stadiu de dezvoltare. 

Alege clinicile Life Dental Spa! 

Conceptul Life Dental Spa a fost creat de către dr. Cristina Obreja, medic specialist în laser stomatologic. Inspirând o întreagă echipă de medici, dr. Cristina Obreja a reușit să pună bazele unui brand de succes care se extinde din ce în ce mai mult în România. 

Secretul care stă în spatele succesului poate fi rezumat în deviza „Life Dental Spa tratează OAMENI, nu doar DINȚI!”. Cu alte cuvinte, pacienții care aleg Life Dental Spa se bucură de:

  • Tratamente minim-invazive și moderne, realizate cu laserul dentar
  • Materiale biocompatibile, lipsite de compuși toxici, precum plombele non-toxice sau coroanele dentare din ceramică și zirconiu 
  • o abordare stomatologica holistica, ce implica o viziune de ansamblu a pacientului si nu doar una punctuala, a afectiunilor dentare

Când e necesar un tratament de canal?

Tratamentul endodontic este realizat în momentul în care s-a dezvoltat o infecție în canalele radiculare, aceasta putând să se extindă și la vârful rădăcinii, ducând la formarea unui abces. În general, infecția dentară este consecința activității nocive bacteriene, fiind cauzată de:

 • O carie dentară ce a evoluat foarte mult, trecând de smalț și ajungând până la nivelul pulpei dentare (a nervului dentar) 
 • Un tratament endodontic realizat necorespunzător în trecut, care a dus la recidiva infecției dentare 
 • Un traumatism sever ce a afectat vitalitatea nervului dentar, producând moartea acestuia 
 • O recidivă de carie pe sub materialul de obturație (de plombă), care s-a extins până la nivelul nervului dentar 

Indiferent de motivul pentru care infecția dentară a apărut, este esențial ca pacienții să nu amâne vizita la cabinetul stomatologic din București, pentru a minimiza riscul de apariție al complicațiilor!

Cum recunoști infecția dentară? 

De cele mai multe ori, pacienții se gândesc că au nevoie de un tratament de canal în momentul în care observă un abces dentar. Abcesul arată ca un mic coș apărut la nivelul gingiei, în dreptul dintelui afectat. În același timp, pacientul poate avea următoarele simptome: 

  • Durere pulsatilă, apărută brusc, care provoacă un real disconfort resimțit în timpul vorbitului și în timpul meselor 
  • Respirație urât mirositoare
  • Gingie roșie, umflată, care sângerează și care oferă un aspect inestetic
  • Culoare dintelui se poate schimba, căpătând o nuanță cenușie 

Infecția dentară se poate trata acum cu ajutorul laserului stomatologic în clinicile Life Dental Spa!

Tratament de canal la microscop, asistat laser

In acest moment, tratamentul de canal realizat sub magnificatie microscopica si utilizand laserul pentru sterilizarea canalelor radiculare este cea mai performanta manopera realizata pana acum in endodontie!

Folosirea microscopului  a revolutionat endodontia moderna, deoarece cu ajutorul acestuia, medicul endodont poate avea o imagine detaliata, marita, a zonei canalelor radiculare, ceea ce conduce la o reusita a tratamentului, ce devine mai precis si mai sigur.

Laserul stomatologic este un instrument ce folosește lumina cu diferite lungimi de undă, aducând reale avantaje pacienților care au nevoie de un tratament de canal,  prin efectul sau bactericid. Unul dintre cele mai importante obiective ale unui tratament de canal il reprezinta eliminarea bacteriilor din canalul radicular, deoarece persistenta acestora poate genera ulterior infectii ce pot duce chiar la pierderea dintelui respectiv.

Cu ajutorul protocolului laser,  bacteriile sunt eliminate, iar rata de succes a tratamentului creste considerabil! In acelasi timp, dintele va fi pastrat pe arcada timp indelungat.

#LifeDentist-ii specialiști în endodonție au mare grijă să folosească materiale de obturație performante pentru a închide canalele radiculare curățate și dezinfectate cu ajutorul laserului stomatologic! 

Programează-te ACUM și bucură-te de tratamente de canal la microscop, asistate laser, realizate de specialistii #LifeDentisti!

Mai Multe
articole