De ce am ales sa colaborez cu Life Dental Spa? Informatii de la medicul stomatolog

Cuprins

In ultimele decenii tehnologia este in continua si rapida evolutie, observandu-se o crestere a performantelor cu ajutorul proceselor tehnologice.

Acest trend incepe sa patrunda in ultimii ani si in domeniul medical, indeosebi in medicina dentara, asigurand efectuarea unor tratamente rapide, cu un rezultat predictibil si care sa ajute la disparitia anxietatii pacientilor vis a vis de tratamentele dentare.

Dorinta de a realiza tratamente eficiente,  folosind tehnologie de ultima generatie, este ceea ce m-a indreptat spre colaborarea cu Life Dental Spa, prima clinica stomatologica laser din Romania, care profita de avantajele tehnologiei laser in toate ramurile stomatologiei (parodontologie, odontoterapie,pedodontie, endodontie, chirurgie, implantologie). 

De asemenea un aspect important pentru mine a fost viziunea holistica pe care echipa clinicii o are in vedere in momentul diagnosticarii si realizarii planurilor de tratament, privind dintele ca parte a aparatului dento-maxilar si acesta din urma ca parte integranta a intregului organism. 

Parodontologia este specializarea care se ocupa cu mentinerea unei stari de sanatate a structurilor care se gasesc in jurul dintelui (parodontiul), mai exact elementele aparatului de sustinere al dintelui (gingie, os alveolar).

Intotdeauna este foarte important ca tratamentele afectiunilor dentare sa fie realizate la dinti care sunt sanatosi si stabili din punct de vedere parodontal, tocmai de aceea tratamentul parodontal este prima etapa intr-un plan de tratament complex. 

Vis a vis de abordarea holistica, parodontologia este ramura stomatologica cu cele mai mari implicatii legate de starea de sanatate generala a pacientilor, prezenta bolii parodontale active predispunand la aparitia unor afectiuni generale cronice precum bolile cardiovasculare sau metabolice, sau chiar invers, bolile sistemice si unele tratamente medicamentoase avand rasunet la nivelul parodontiului, de aceea este important sa privim lucrurile ca un intreg si planul de tratament sa includa atat tratamentul local cat si sistemic.

Mai Multe
articole